Modern életterek, személyre szabva

Modern életterek, személyre szabva

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Mindannyian szeretjük a szépet, ám ez a lakberendezés és a belsőépítészet terén akkor jó, ha praktikummal, egyediséggel és kényelemmel is társul. Ebben pedig a leginkább egy olyan komplex szolgáltatást felölelő csapat segíthet, akik a tervezést és a kivitelezést – azaz a tervek megvalósítását – együttesen, komplexen vállalják.

moderneletterekszemelyreszabva 720


Jól tudjuk, hogy minden folyamat akkor a leghatékonyabb, ha egy kéz tartja össze a szálakat. Az ügyfelekkel közös ötletelés, tervezés, és sok-sok beszélgetés alapján kialakult személyre szabott, egyedi terveket, kész ötleteket formába önteni, megvalósítani nyilván nem kis feladat, pláne úgy, hogy az ember ne szálljon el az árakkal. A különböző, készen is kapható lakberendezési termékek, anyagok mellé pedig jól jön egy csipetnyi egyediség. Egy olyan fűszer, ami utána csak ránk jellemző, csak a mi igényeinkhez, a mi komfortunkhoz alkalmazkodik. Nézzük meg röviden, mik lehetnek ezek, és hogyan érhetjük el?

Falak vagy inkább tágas, egybenyitott terek?
Legfőbb kulcs az optimális egyensúly, és persze az, hogy történetesen mi hogy éreznénk magunkat jobban! Amikor készen vásárolunk meg egy házat, és már nincs lehetőségünk beleszólni a falak kialakításába, akkor sem kell aggódnunk! A jó belsőépítészek képesek átalakítani számunkra otthonunkat, irodánkat úgy, hogy az a lehető legkomfortosabb legyen nekünk. Vannak funkciók, ahol a tágas, egy légterű megoldásokból profitálhatunk a legtöbbet, azonban van, amikor az elszeparáltság, az intim terek megléte, és ezek megfelelő elhatárolása a fontos. Konyháink, előszobáink lehetnek pultosak, az étkező-nappali zónában is vágathatunk ki egy szélesebb ablakot, egy átadó pultot létrehozva így – amely egyfajta ügyes átmenet lesz a fal és a nyitott térmegoldás között. Remek ötlet, ha nincs lehetőség teljesen kivenni egy-egy falat onnan, ahová mi épp nem érezzük annak szükségét, gipszkarton falat pedig szintúgy felhúzhatunk ott, ahol pedig nincsen fal, de jó lenne. Ügyes paravánokkal, többfunkciós, tárolásra is alkalmas térelválasztókkal komplett átalakítások helyett egy-egy jó ötlettel sikerül megvalósítani, hogy otthonunk, irodánk máris sokkal jobban idomuljon hozzánk, sokkal személyre szabottabb legyen az élettér. Ez pedig – ha számunkra tetszetős, optimális és praktikus – nagyban elősegíti jó közérzetünket, ugyanakkor ösztönzőleg, motiválóan hat ránk.

Egyedileg tervezett, ránk szabott bútorok
Egyedileg tervezett, ránk szabott bútorokkal nem lesz többé sem rendezetlen, sem pedig zsúfolt a lakás vagy iroda.

moderneletterekszemelyreszabva 1
Sokan úgy vélik, egyedileg terveztetni bútort luxus, hiszen jóval kedvezőbben kijöhetünk, ha a készen kapható modellek közül válogatunk. Meggyőződésünk, hogy ez korántsem minden esetben igaz! Nagyon sok ügyfelünk panaszkodott már, hogy a készen megvett szekrény nem elég, nem olyan, nem úgy nyílik és a többi. Van, amikor megvesszük készen, örülünk is neki, majd rájövünk, hogy ott pont sok helyet foglal, miközben mi mégsem férünk el benne rendesen… jó lenne még hozzátolni egy-egy polcot, vagy hozzáépíteni egy zárt elemet. Vagy megrendeljük készen a gyönyörű nappali bútort, a több elemből és médiapolcból álló mesés vitrinkombinációt, mely szerencsésen be is fér az arra kijelölt helyre – majd a használat közben rájövünk, hogy bizony annyi kiállítani való szép tárgyunk még sincs, esetleg nyomaszt a túlzott kirakat, miközben könyveink, magazinjaink, cipőink és egyéb mindennapi használati tárgyaink bizony nem férnek el, hová tegyük?

Nos, ilyenkor jön az ötlet, hogy mégiscsak ki kellene hívni egy jó asztalost, és nézegetjük, tervezgetjük immár közösen, hogy hol tudnánk még tárolásra alkalmas helyet kialakítani, vagy mely sarkokat, zugokat lehetne még úgy beépíteni, hogy az esztétikus is legyen, el is férjünk majd benne, és persze passzoljon is a már meglévő kész elemeinkkel.
Ez is egy lehetőség…

Az egyedi bútortervezés már a beköltözés előtt elkezdődik…
És míg egy asztalos, bármennyire ügyes és tapasztalt is – tőlünk várja az igényeket, milyet is szeretnénk és hová, mekkora legyen, merre nyíljon, milyen anyagból, milyen vasalatokkal készüljön – addig egy olyan belsőépítészgárda, akik velünk együtt ötletelve, a mi személyes igényeinket, életmódunkat, holmijaink számát és még megannyi személyes dolgunkat felmérve megtervezik, nem elszálltan, csak a dizájnt alapul véve – hanem reálisan, megvalósíthatóan. Hiszen végül majd a megvalósítást is ők saját maguk végzik, és ha azt kérjük, akár az árképzésben, az anyagok kiválasztásában, beszerzésében, és minden lényeges kérdésben is a segítségünkre lesznek.

moderneletterekszemelyreszabva 2
Hol találunk ilyen mindenre kiterjedő szolgáltatást vállaló csapatot?
Legyen szó akár otthonról, akár irodáról – a Yellow Group csapatára bármikor számíthat mindenki! A belsőépítészeti tervezéssel, kivitelezéssel és a különböző átalakítások lebonyolításával foglalkozó szakemberek segítségével nemcsak szebb, ízlésesebb, hanem minden esetben praktikusabb, kényelmesebb lesz majd számunkra az az élettér, ahol mindennapjainkat éljük, ahol barátainkat, családtagjainkat fogadjuk, ahol feltöltődünk, pihenünk, vagy éppen alkotunk.

A díjmentes felmérést és szerződéskötést egy minden részletre kiterjedő, alapos igényfelmérés indítja, ahol átbeszélve a főbb vonalak mellett a legapróbb részleteket, pontos képet kap a belsőépítész-csapat az ügyfél egyedi elképzeléseiről. Ezt követően, igény esetén többféle terv-költség változattal segítik a döntést, majd a kiválasztott megoldásokat papírra, illetve számítógépre vetve 3D-s valósághű látványtervek formájában megelevenítik,hogy mi még könnyebben elképzelhessük új, illetve megújuló otthonunkat, és/vagy munkakörnyezetünket.

Generálkivitelezésben éppúgy járatosak, mint a belsőépítészet vagy a lakberendezés terén, így többéves tapasztalataik révén garantálják, hogy a megálmodott ingatlan a megvalósulást követően éppen úgy nézzen ki, ahogy az a terveken szerepelt… az első ceruzavonástól az utolsó függönyráncig…. Tulajdonképpen mindent megoldanak nekünk!

moderneletterekszemelyreszabva 3
És hogy hová fordulhatunk mindezért?


Yellow Group Interior Design
1139 Budapest, Petneházy utca 54-56.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.yellowgroup.hu

Bordás Patrik
Mobil: 70/941 8001
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szoboszlai Tamás
Mobil: 30/931 9832
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Átadták a Nemzeti Táncszínházat

Az évek óta tartó nagyszabású kulturális beruházásokkal Budapest immár Európa egyik kulturális ékkövévé vált, és hol van még a sor vége – Operaház, Nemzeti Múzeum kertje, Liget Projekt. A Millenáris Parkban most átadott Nemzeti Táncszínház nemcsak a magyar táncszakma számára jelent mérföldkövet, befogadó otthona lesz a teljes hazai és nemzetközi táncművészetnek. Az évek óta tartó nagyszabású kulturális beruházásokkal Budapest immár Európa egyik kulturális ékkövévé vált, és hol van még a sor vége – Operaház, Nemzeti Múzeum kertje, Liget Projekt. A Millenáris Parkban most átadott Nemzeti Táncszínház nemcsak a magyar táncszakma számára jelent mérföldkövet, befogadó otthona lesz a teljes hazai és nemzetközi táncművészetnek. A Nemzeti Táncszínház a hazai táncszíntér legfontosabb központjaként 2001 óta szolgálja a magyar kultúrát, befogadó színházként az intézmény közel negyven magyar, professzionális társulattal dolgozik együtt. A néptáncon át a klasszikus balettig, a társas tánctól a kortárs táncon keresztül az interaktív gyermekelőadásokig, műfaji sokszínűséggel kívánja fenntartani a táncszínházba járó közönség érdeklődését. Évente közel 300 előadást mutatnak be, hazai előadásaik éves nézőszáma megközelíti a százezer főt. A közel hétezer négyzetméteres Nemzeti Táncszínházat ZDA Zoboki Építésziroda tervei alapján a Millenáris Park E épületében, a volt GANZ művek egykori ipari épületéből alakították ki, új főhomlokzattal és előcsarnokkal. A beruházás munkái 2014-ben kezdődtek, a kivitelezésre kiírt legjobb pályázatot a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyújtotta be. A beruházás összköltsége 4.6 milliárd forint volt. A beruházás során létrehoztak egy 368 főt befogadó nagytermet, 120 fős kistermet, két próbatermet, kamaratermet, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket és öltözőket. Az épületben helyet kapott még egy hangstúdió is, és egy szezontól függetlenül folyamatosan nyitva tartó kávézó. A napjaink legmodernebb technikai elvárásainak megfelelő, kifejezetten táncelőadásokra tervezett épület nagytermében speciális színpadot és mobil nézőteret alakítottak ki, Red Dot Design-díjas székekkel. A tervezők célja kettős volt: egyrészt kiemelni a meglévő ipari műemléképület erényeit, másrészt úgy alakítani át a teret, hogy az megfeleljen a táncszakma szerteágazó jelenlegi és jövőbeli igényeinek is. Az egybefüggő, pillérek nélküli előcsarnok felett kapott helyet a térben lebegő kisterem. A különleges mérnöki megoldásnak köszönhetően a terem csonka kúpként lóg be az előcsarnok fölé: a termet tartó 1500 tonnás vasbeton szerkezethez közel 200 tonna betonacélt építettek be, a tartók geometriáját finoman lekövető fa-álmennyezet pedig 13 ezer darab faelem felhasználásával készült. Fotó forrása: Hlinka Zsolt {igallery id=4799|cid=1011|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

A Közlekedési Múzeum új épülete

A Közlekedési Múzeum új helyszínén, a kőbányai volt Északi Járműjavítóban hirdették ki a nemzetközi építészeti tervpályázat eredményét, amelyre 13 magyar és külföldi pályamű érkezett, és az első díjat a világhírű amerikai Diller Scofidio + Renfro építésziroda "komplex, a terület ipari örökségét izgalmasan ellenpontozó, korszerű kiállítótereket és magas minőségű szabadtereket létrehozó" terve nyerte el. A Közlekedési Múzeum új helyszínén, a kőbányai volt Északi Járműjavítóban hirdették ki a nemzetközi építészeti tervpályázat eredményét, amelyre 13 magyar és külföldi pályamű érkezett, és az első díjat a világhírű amerikai Diller Scofidio + Renfro építésziroda "komplex, a terület ipari örökségét izgalmasan ellenpontozó, korszerű kiállítótereket és magas minőségű szabadtereket létrehozó" terve nyerte el. A kormány döntése értelmében a Közlekedési Múzeum régi városligeti épülete újjáépítését követően a Magyar Innováció Házának ad majd otthont, az ország egyik leglátogatottabb múzeumának számító Közlekedési Múzeum új épületét pedig a volt Északi Járműjavító Dízelcsarnokának bővítésével hozzák létre. A terület közvetlenül kapcsolódik az egykori járműjavító úgynevezett Eiffel-csarnokában már épülő Opera Műhelyházhoz. E két beruházás együttesen Budapest legnagyobb barnamezős kulturális városfejlesztése, amely a mintegy hét hektáron megvalósuló programjával alapvetően változtatja meg a Kőbánya és a belváros közötti jelenlegi rozsdaövezetet, és néhány év alatt új közösségi és kulturális központtá alakul át. A legkorszerűbb kiállítástechnológiával újjáépített üzemcsarnok különleges helytörténeti és építészeti emlék marad, ám ezzel a funkcióváltással véglegesen bekapcsolódik a főváros vérkeringésébe és Budapestet a nemzetközi múzeumi élet élvonalába helyezi. A pozitív változás a környező városrészek felértékelődését is magával hozza, ami hosszú távon előmozdíthatja Kőbánya egészének megújulását. További fontos cél volt, hogy a múzeum ne csak a családoknak szóljon, hanem szakértőknek is - jegyezte meg. Kristin Feireiss azt mondta: a nyertes pályamű egy olyan kiemelkedő alkotás, amely egyesíti egyetlen épületkomplexumon belül a történelmet, a jelent és a jövőt. A szintén zsűritag Pieter Jonckers, a belga nemzeti vasúti múzeum igazgatója úgy fogalmazott: a nyertes terv lenyűgözte őket, "bátorságot mutatott, nyíltságot, ambíciót, becsvágyat, valamint vízióval is rendelkezett". Budapest, Magyarország és a világ megérdemli ezt a múzeumot, amely "elképesztő, lélegzetelállító hely lesz" - jelentette ki. Képek forrása: Diller Scofidio {igallery id=4799|cid=1016|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Miért lelkesedünk 2019-ben?

Az Ambiente trend előrejelzéseit évről évre világméretű kutatások előzik meg. Az enteriőr dizájn fejlődését e trendek felismerése, a színek, stílusok, anyagok és az ezekhez társuló érzetek meghatározása nagyban befolyásolja. Mi ezért látogattunk el idén is a frankfurti Ambiente 2019 kiállításra. Az Ambiente trend előrejelzéseit évről évre világméretű kutatások előzik meg. Az enteriőr dizájn fejlődését e trendek felismerése, a színek, stílusok, anyagok és az ezekhez társuló érzetek meghatározása nagyban befolyásolja. Mi ezért látogattunk el idén is a frankfurti Ambiente 2019 kiállításra. Napról napra szaklapok, dizájnerek és influencerek kínálnak egyedi és a szüntelen megújulás szükségességét hirdető megoldásokat egy-egy felmerülő kérdésben. Egyre erőteljesebb azonban az a réteg, aki pontos célját megfogalmazva nyugalmat és tudatosságot keres a viszonylag gyorsan változó enteriőrtrendek között. 2019-ben azonban az Ambiente dizájner kutatói szerint létezik egy közös nevező, amely a fenntarthatóság – természetközeliség – újrahasznosíthatóság metatrendje lesz. Az Ambiente 2019 három nagyon fontos kategóriára osztott trendjei elsősorban azt mutatták be, hogy a közös nevezővel létrehozott eredmények milyen attraktívak és változatosak lehetnek. 1. Ízléses rezidencia A tökéletes szaktudással, kifogástalan kivitelezéssel, gazdag színekkel, érzéki anyagokkal, tiszta vonalakkal és tökéletes arányokkal létrehozott nyugodt, időtlen elegancia trendje. A kiválasztott kedvenc darabok egyszeri alkotások, pontos célok mentén készültek.Minden kifinomult, elegáns, árnyalt, érzéki, ugyanokkor nem szokványos. A legtöbbet használt anyagok a nemes fák, a bőr, abouclé, a bársony, a velúr és a porcelán. Felületekben pedig a színes üveg, a dombornyomott, csiszolt, strukturáltfa és fémfelületek kapnak központi szerepet. 2. Csendes, nyugodt környezet Természetes, diszkrét, puha, lágy, szemlélődésre hívó, nyugtató enteriőr. Egyszerűen szép környezet, ahol a természetes, egyszerű, egyben hasznos termékek kielégítik a nyugalomra és az őszinteségre vágyók igényeit,a lágy színek pedig hozzájárulnak a stresszmentesített otthonhoz. Az anyagok és a kreativitás tiszteletben tartása mind a tervezés, mind a gyártás során nagy jelentőséggel bír.A természetes alapanyagokatkísérleti modern és hagyományos kézműves technikákkal kombináltan dolgozzák fel. Az enteriőr jellemző textíliái a gyapjú, a selyem, a kender és a vászon, valamint a fa, kő, szalma, agyag és kerámia gyakran az újrahasznosítás eredményei. A környezet fenntartható, innovatív, egyszerű és őszinte.   3. Örömteli enteriőr A stylingnak ezekben az enteriőrökben óriási a szerepe: mint önkifejezés merész színkombinációkkal és a véletlenszerű felfedezés varázsával alkot. A homogenitásnak, egységességnek itt nincs esélye. A dolgok rendezetlen módon keverednek, és játékosan a változatosságot ünneplik kompromisszumtól mentesen és örömtelin. Minden színes, vidám, élénk, gondtalan, merész, kicsit őrült, játékos és spontán. A minták keveréke ugyanolyan szokatlan, mint az anyagok sokfélesége: a botanikai motívumok, a geometriai és a túlméretezett figurák, a vintage nyomatok, illusztratív kárpitok és az innovatívan újrahasznosított műanyagok frissítő és meglepő módon párosulnak.A környezet kreatív, sokoldalú, nem szokványos, illusztrált, virágos, mintás és élénk. Japanstyle szekció Külön figyelemre méltó volt a kiállítás Japanstyle szekciója, amely szokatlan anyagkombinációival, felületeivel szerkesztőségünket levette a lábáról! A japán kultúrából idén bőven töltekezhetett a közönség. Színekben az algaszínek (norizöld), a cseresznyevirág, a cseresznyefa vörösesbarna árnyalatai, az alumíniumszürke, a szénfekete, a yamabuki sárga és a khaki szilvaszín, felületekben a nori alga felületéhez hasonló préselt, fémesen csillogó tört felületek – különösen alumíniumból és papírból – hódítottak és vonultak végig a különböző szekciókon. A kiállítás kiemelt partnere India volt, akik egyedi kézműves technikáikkal készített textiljeikkel, fém és fonott áruival vonzották a látogatókat. A Mi Otthonunk kedvenc dizájnere Pravinsinh Solanki indiai formatervező volt, aki kézműves, ragasztás és illesztés nélküli fából faragott és hasított vállfáival lenyűgözött bennünket! Élmény volt a madarak inspirálta remekműveket kézbe vennünk!   {igallery id=4799|cid=1013|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}