Modern életterek, személyre szabva

Modern életterek, személyre szabva

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Mindannyian szeretjük a szépet, ám ez a lakberendezés és a belsőépítészet terén akkor jó, ha praktikummal, egyediséggel és kényelemmel is társul. Ebben pedig a leginkább egy olyan komplex szolgáltatást felölelő csapat segíthet, akik a tervezést és a kivitelezést – azaz a tervek megvalósítását – együttesen, komplexen vállalják.

moderneletterekszemelyreszabva 720


Jól tudjuk, hogy minden folyamat akkor a leghatékonyabb, ha egy kéz tartja össze a szálakat. Az ügyfelekkel közös ötletelés, tervezés, és sok-sok beszélgetés alapján kialakult személyre szabott, egyedi terveket, kész ötleteket formába önteni, megvalósítani nyilván nem kis feladat, pláne úgy, hogy az ember ne szálljon el az árakkal. A különböző, készen is kapható lakberendezési termékek, anyagok mellé pedig jól jön egy csipetnyi egyediség. Egy olyan fűszer, ami utána csak ránk jellemző, csak a mi igényeinkhez, a mi komfortunkhoz alkalmazkodik. Nézzük meg röviden, mik lehetnek ezek, és hogyan érhetjük el?

Falak vagy inkább tágas, egybenyitott terek?
Legfőbb kulcs az optimális egyensúly, és persze az, hogy történetesen mi hogy éreznénk magunkat jobban! Amikor készen vásárolunk meg egy házat, és már nincs lehetőségünk beleszólni a falak kialakításába, akkor sem kell aggódnunk! A jó belsőépítészek képesek átalakítani számunkra otthonunkat, irodánkat úgy, hogy az a lehető legkomfortosabb legyen nekünk. Vannak funkciók, ahol a tágas, egy légterű megoldásokból profitálhatunk a legtöbbet, azonban van, amikor az elszeparáltság, az intim terek megléte, és ezek megfelelő elhatárolása a fontos. Konyháink, előszobáink lehetnek pultosak, az étkező-nappali zónában is vágathatunk ki egy szélesebb ablakot, egy átadó pultot létrehozva így – amely egyfajta ügyes átmenet lesz a fal és a nyitott térmegoldás között. Remek ötlet, ha nincs lehetőség teljesen kivenni egy-egy falat onnan, ahová mi épp nem érezzük annak szükségét, gipszkarton falat pedig szintúgy felhúzhatunk ott, ahol pedig nincsen fal, de jó lenne. Ügyes paravánokkal, többfunkciós, tárolásra is alkalmas térelválasztókkal komplett átalakítások helyett egy-egy jó ötlettel sikerül megvalósítani, hogy otthonunk, irodánk máris sokkal jobban idomuljon hozzánk, sokkal személyre szabottabb legyen az élettér. Ez pedig – ha számunkra tetszetős, optimális és praktikus – nagyban elősegíti jó közérzetünket, ugyanakkor ösztönzőleg, motiválóan hat ránk.

Egyedileg tervezett, ránk szabott bútorok
Egyedileg tervezett, ránk szabott bútorokkal nem lesz többé sem rendezetlen, sem pedig zsúfolt a lakás vagy iroda.

moderneletterekszemelyreszabva 1
Sokan úgy vélik, egyedileg terveztetni bútort luxus, hiszen jóval kedvezőbben kijöhetünk, ha a készen kapható modellek közül válogatunk. Meggyőződésünk, hogy ez korántsem minden esetben igaz! Nagyon sok ügyfelünk panaszkodott már, hogy a készen megvett szekrény nem elég, nem olyan, nem úgy nyílik és a többi. Van, amikor megvesszük készen, örülünk is neki, majd rájövünk, hogy ott pont sok helyet foglal, miközben mi mégsem férünk el benne rendesen… jó lenne még hozzátolni egy-egy polcot, vagy hozzáépíteni egy zárt elemet. Vagy megrendeljük készen a gyönyörű nappali bútort, a több elemből és médiapolcból álló mesés vitrinkombinációt, mely szerencsésen be is fér az arra kijelölt helyre – majd a használat közben rájövünk, hogy bizony annyi kiállítani való szép tárgyunk még sincs, esetleg nyomaszt a túlzott kirakat, miközben könyveink, magazinjaink, cipőink és egyéb mindennapi használati tárgyaink bizony nem férnek el, hová tegyük?

Nos, ilyenkor jön az ötlet, hogy mégiscsak ki kellene hívni egy jó asztalost, és nézegetjük, tervezgetjük immár közösen, hogy hol tudnánk még tárolásra alkalmas helyet kialakítani, vagy mely sarkokat, zugokat lehetne még úgy beépíteni, hogy az esztétikus is legyen, el is férjünk majd benne, és persze passzoljon is a már meglévő kész elemeinkkel.
Ez is egy lehetőség…

Az egyedi bútortervezés már a beköltözés előtt elkezdődik…
És míg egy asztalos, bármennyire ügyes és tapasztalt is – tőlünk várja az igényeket, milyet is szeretnénk és hová, mekkora legyen, merre nyíljon, milyen anyagból, milyen vasalatokkal készüljön – addig egy olyan belsőépítészgárda, akik velünk együtt ötletelve, a mi személyes igényeinket, életmódunkat, holmijaink számát és még megannyi személyes dolgunkat felmérve megtervezik, nem elszálltan, csak a dizájnt alapul véve – hanem reálisan, megvalósíthatóan. Hiszen végül majd a megvalósítást is ők saját maguk végzik, és ha azt kérjük, akár az árképzésben, az anyagok kiválasztásában, beszerzésében, és minden lényeges kérdésben is a segítségünkre lesznek.

moderneletterekszemelyreszabva 2
Hol találunk ilyen mindenre kiterjedő szolgáltatást vállaló csapatot?
Legyen szó akár otthonról, akár irodáról – a Yellow Group csapatára bármikor számíthat mindenki! A belsőépítészeti tervezéssel, kivitelezéssel és a különböző átalakítások lebonyolításával foglalkozó szakemberek segítségével nemcsak szebb, ízlésesebb, hanem minden esetben praktikusabb, kényelmesebb lesz majd számunkra az az élettér, ahol mindennapjainkat éljük, ahol barátainkat, családtagjainkat fogadjuk, ahol feltöltődünk, pihenünk, vagy éppen alkotunk.

A díjmentes felmérést és szerződéskötést egy minden részletre kiterjedő, alapos igényfelmérés indítja, ahol átbeszélve a főbb vonalak mellett a legapróbb részleteket, pontos képet kap a belsőépítész-csapat az ügyfél egyedi elképzeléseiről. Ezt követően, igény esetén többféle terv-költség változattal segítik a döntést, majd a kiválasztott megoldásokat papírra, illetve számítógépre vetve 3D-s valósághű látványtervek formájában megelevenítik,hogy mi még könnyebben elképzelhessük új, illetve megújuló otthonunkat, és/vagy munkakörnyezetünket.

Generálkivitelezésben éppúgy járatosak, mint a belsőépítészet vagy a lakberendezés terén, így többéves tapasztalataik révén garantálják, hogy a megálmodott ingatlan a megvalósulást követően éppen úgy nézzen ki, ahogy az a terveken szerepelt… az első ceruzavonástól az utolsó függönyráncig…. Tulajdonképpen mindent megoldanak nekünk!

moderneletterekszemelyreszabva 3
És hogy hová fordulhatunk mindezért?


Yellow Group Interior Design
1139 Budapest, Petneházy utca 54-56.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.yellowgroup.hu

Bordás Patrik
Mobil: 70/941 8001
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szoboszlai Tamás
Mobil: 30/931 9832
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Átadták a Nemzeti Táncszínházat

Az évek óta tartó nagyszabású kulturális beruházásokkal Budapest immár Európa egyik kulturális ékkövévé vált, és hol van még a sor vége – Operaház, Nemzeti Múzeum kertje, Liget Projekt. A Millenáris Parkban most átadott Nemzeti Táncszínház nemcsak a magyar táncszakma számára jelent mérföldkövet, befogadó otthona lesz a teljes hazai és nemzetközi táncművészetnek. Az évek óta tartó nagyszabású kulturális beruházásokkal Budapest immár Európa egyik kulturális ékkövévé vált, és hol van még a sor vége – Operaház, Nemzeti Múzeum kertje, Liget Projekt. A Millenáris Parkban most átadott Nemzeti Táncszínház nemcsak a magyar táncszakma számára jelent mérföldkövet, befogadó otthona lesz a teljes hazai és nemzetközi táncművészetnek. A Nemzeti Táncszínház a hazai táncszíntér legfontosabb központjaként 2001 óta szolgálja a magyar kultúrát, befogadó színházként az intézmény közel negyven magyar, professzionális társulattal dolgozik együtt. A néptáncon át a klasszikus balettig, a társas tánctól a kortárs táncon keresztül az interaktív gyermekelőadásokig, műfaji sokszínűséggel kívánja fenntartani a táncszínházba járó közönség érdeklődését. Évente közel 300 előadást mutatnak be, hazai előadásaik éves nézőszáma megközelíti a százezer főt. A közel hétezer négyzetméteres Nemzeti Táncszínházat ZDA Zoboki Építésziroda tervei alapján a Millenáris Park E épületében, a volt GANZ művek egykori ipari épületéből alakították ki, új főhomlokzattal és előcsarnokkal. A beruházás munkái 2014-ben kezdődtek, a kivitelezésre kiírt legjobb pályázatot a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyújtotta be. A beruházás összköltsége 4.6 milliárd forint volt. A beruházás során létrehoztak egy 368 főt befogadó nagytermet, 120 fős kistermet, két próbatermet, kamaratermet, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket és öltözőket. Az épületben helyet kapott még egy hangstúdió is, és egy szezontól függetlenül folyamatosan nyitva tartó kávézó. A napjaink legmodernebb technikai elvárásainak megfelelő, kifejezetten táncelőadásokra tervezett épület nagytermében speciális színpadot és mobil nézőteret alakítottak ki, Red Dot Design-díjas székekkel. A tervezők célja kettős volt: egyrészt kiemelni a meglévő ipari műemléképület erényeit, másrészt úgy alakítani át a teret, hogy az megfeleljen a táncszakma szerteágazó jelenlegi és jövőbeli igényeinek is. Az egybefüggő, pillérek nélküli előcsarnok felett kapott helyet a térben lebegő kisterem. A különleges mérnöki megoldásnak köszönhetően a terem csonka kúpként lóg be az előcsarnok fölé: a termet tartó 1500 tonnás vasbeton szerkezethez közel 200 tonna betonacélt építettek be, a tartók geometriáját finoman lekövető fa-álmennyezet pedig 13 ezer darab faelem felhasználásával készült. {igallery id=4799|cid=1011|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új városrész születik: Déli Városkapu

Új mérföldkőhöz érkezett Budapest fejlesztése. 2018. december 19-én kihirdették a Déli Városkapu – Budapest Diákváros Fejlesztési Program nemzetközi tervpályázatának eredményét. Dél-Pesten és Észak-Csepelen az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb, legnagyobb magyarországi városfejlesztésének előkészítő munkái indultak meg. Az első díjat a norvég SNØHETTA tervezőiroda nyerte el, amely számos nemzetközi megbízása mellett a svéd egyetemváros, Umea kulturális negyedének megálmodója is volt. Új mérföldkőhöz érkezett Budapest fejlesztése. 2018. december 19-én kihirdették a Déli Városkapu – Budapest Diákváros Fejlesztési Program nemzetközi tervpályázatának eredményét. Dél-Pesten és Észak-Csepelen az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb, legnagyobb magyarországi városfejlesztésének előkészítő munkái indultak meg. Az első díjat a norvég SNØHETTA tervezőiroda nyerte el, amely számos nemzetközi megbízása mellett a svéd egyetemváros, Umea kulturális negyedének megálmodója is volt. Új városrész születik: több ezer fős egyetemváros épül, alulhasznosított barnamezős területek újulnak meg. Sport- és rekreációs létesítmények – a többi között egy 15 ezer férőhelyes atlétikai központ, evezőspálya és extrém park – épülnek, széles körű sport- és szabadidős lehetőségeket kínálva a Diákváros lakóinak, a helyi lakosságnak és a tágabb városi térség lakóinak. A Diákváros a magyar felsőoktatás profilját évtizedekre fogja meghatározni, sportlétesítményei egyszerre biztosítják majd a magyar élsport és a lakosság szabadidős sportolását – fogalmazott Fürjes Balázs államtitkár, a tervpályázat bírálóbizottságának elnöke az eredményhirdetést követően. A Déli Városkapu projekt célja a korábban elhanyagolt észak-csepeli és dél-pesti övezet megújításával egy olyan városnegyed kialakítása, amely új jelentőséget ad a korábban csak részben kihasznált, értékes övezetnek – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes. Hozzátette: a kormány és a főváros a tervezési feladatok megvalósítására olyan pályaműveket várt, amelyek a Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros terület beépítésének átfogó tervezésére irányulnak. A Déli Városkapu projekt illeszkedik a főváros jövőkép-stratégiájába – fogalmazott a főpolgármester-helyettes, emlékeztetve arra, hogy a Budapest 2030 hosszú távú városfejlesztési koncepciót most aktualizálja a nemrégiben megalakult Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, a koncepció elfogadásánál pedig a főpolgármesternek vétójoga van. Észak-Csepel és Dél-Pest soroksári Duna-ága mentén olyan élhető, egészségtudatos városfejlesztés indul, amelyben a „zöld megoldások", parkfejlesztés és a Duna-part rendbe tétele és élhetővé alakítása kerül előtérbe, továbbá műemlék és helyi védettségű épületek kerülnek felújításra. A 2018. július 5-én kiírt meghívásos tervpályázatra 17 pályamű érkezett, az első díjat a - többek között - Calgary-i központi könyvtárat, a norvég nemzeti operaházat, valamint a svéd egyetemváros, Umea kulturális központját is tervező SNØHETTA tervezőiroda nyerte el. A világszerte több mint 200 munkatársat foglalkoztató, oslói székhelyű építészműhelynek irodái vannak többek között Párizsban, New York-ban, San Franciscóban és Innsbruckban, a tervpályázaton a cég innsbrucki irodája indult. (A látványtervek megtekinthetők itt, itt és itt.) A zsűri értékelése szerint a nyertes pályamű megfelel annak az elvárásnak, hogy Dél-Pest és Észak-Csepel jelenleg elhanyagolt és ezért kevesek által látogatott Duna-partja, nagy szabad területei bekapcsolódjanak a dinamikusan fejlődő Budapest vérkeringésébe. Az új parkok, közösségi terek és sportlétesítmények egyszerre szolgálják a sportolókat és a sportolni, kikapcsolódni, családi programokra vágyó budapestieket.  

Európa legjobb szabadidős épülete: Pannon Park Biodóm

A decemberi International Property Awards rangos nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón a Néprajzi Múzeum új épületén kívül a Fővárosi Állat- és Növénykert legnagyobb szabású fejlesztését is elismeréssel illeték, a Pannon Park Biodómot választották ugyanis Európa legjobb szabadidős épületének. A decemberi International Property Awards rangos nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón a Néprajzi Múzeum új épületén kívül a Fővárosi Állat- és Növénykert legnagyobb szabású fejlesztését is elismeréssel illeték, a Pannon Park Biodómot választották ugyanis Európa legjobb szabadidős épületének. A Paulinyi-Reith & Partners immár az ötödik International Property Awards elismerését szerezte meg a Pannon Park Biodóm saját tervezésű projektjével. A Pannon Park a Kárpát-medence ősi élővilágát eleveníti fel a világ legkorszerűbb állattartó megoldásainak segítségével, s az ennek részeként megvalósuló Biodóm tervezésekor a teljes körű látogatói élmény megteremtése, a lehető legoptimálisabb és legracionálisabb megépíthetőség és üzemeltethetőség érdekében a legújabb technológiákat és tervezési eszközöket alkalmaztuk” – emelte ki Dr. Reith András fenntarthatóságért felelős igazgató. Lágy íveivel lankás dombként simul környezetébe a városba költöztetett ősi állat- és növényvilágnak otthont adó Biodóm, amelynek oldalán zöld növények törnek a nap felé, míg tetejét nagyrészt fényáteresztő felület borítja. A buborékba zárt világ egy szubtrópusi klímájú, állatokkal és növényekkel benépesített közösségi tér lesz, mely több mint 17000 m2 alapterületet foglal magába. A tervezők koncepciója alapján egy olyan dombszerű csarnokszerkezet épül, amely szabályozott élőház jellegű klímával rendelkezik. Sőt, minden évszakban képes bemutatni egy zárt ökoszisztémaként működő világot, ami azért is jó, mert a Biodóm flórája és faunája a lehető legtermészetesebb környezeti feltételek között létezhet majd. A Biodóm építkezése jól halad, decembertől már látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykert cápasuli elnevezésű új létesítménye is, amely hatalmas tengeri medence a Pannon Park kiszolgálásához szükséges. Eddig az állatkert nem rendelkezett, sőt, ez Magyarországon a második legnagyobb állattartásra alkalmas medence, ahol a fiatal cápák az egymással és más halakkal való együttélést tanulják meg, hogy később, a Pannon Park több mint 2 millió literes tengeri akváriumának medencéjében megfelelő módon tudjanak majd létezni, ahová átlagosan a kétméteres hosszt elérő állatok kerülnek majd át. {igallery id=4799|cid=1003|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}