Napsütéssel a nagyobb térélményért!

A tolóajtók, csoportosan beépített tetőablakok vagy harmonikaajtók a teraszon a fényár felelősei otthonunkban. És mi felel azért, hogy az esztétikai élményt ne befolyásolja funkcionális probléma?

napsutesselanagyonnterelmenyert 720

Családi házakban, új építésű társasházakban is népszerűek a belső tereket tágító, természetes fénynek szabad utat engedő, különböző nyitási módú, nagyméretű teraszajtók. Teraszajtók, amelyek a kert vidámságát becsempészik az otthonunkba. A tetőablakok pedig, amelyek a tetőteret nyitják az ég felé, például speciális módon, csoportosan beépítve, akár egy sötét helyiséget is fényárban úszó térré változtatnak. A térbe belógó szárny nélküli, tolható teraszajtók a belső teret sem csökkentik, sőt, akár bukó funkcióval is rendelkeznek, ami ezeknél a néha nagy méreteknél igazán meglepő.

napsutesselanagyonnterelmenyert 1
De mi az, ami a minőségi nyílászárót megkülönbözteti a többitől, és mi az, ami megkeserítheti a használatot? Jöjjön néhány szempont!

A teraszajtónk lehet fából, műanyagból vagy alumíniumból, a lényeg, hogy a méretéből adódó nagy tömegű, akár 200 vagy 400 kg-os szárnyak mozgatása is egyszerű legyen. A tolóajtók, megfelelő vasalattal ellátva – ilyenek a Roto csúcsminőségű vasalatai – ezzel a tömeggel és ilyen mérettel is, egyetlen könnyed mozdulattal, minden erőlködés nélkül a kedvelt bukó állásba is hozhatók. Habár a harmonikaajtók szárnyai kisebb tömegűek lehetnek, ezek akár 6 méter széles nyitást is lehetővé tesznek a nappaliban.

A Roto kifejezetten ilyen nagy tömegű ajtókhoz tervezett, kényelmes toló vasalata megtakarítja az ajtó emelését, a tömítőelemek a kilincs által vezéreltek, és az ajtót állandóan tömítik. Magyarországon közel 40 százalék az esélye annak, hogy otthoni teraszajtónkon Roto cégjelzés szerepel. Egyes Roto vasalattal ellátott tolóajtókkal még az akadálymentes kijutás sem lehet kérdés. A könnyű gördülésért, halk nyitásért vagy a bukó állásba mozdításért tehát ezek az egyszerűnek látszó fém alkatrészek, a vasalatok gondoskodnak. A Roto gyáraiból kikerülő, a könnyű működésért felelős, egyes teraszajtók méreteihez képest aprócska elemek, nem csupán a vevői elvárásoknak, de az energiatakarékosságra, a biztonságra és a zajvédelemre vonatkozó előírásoknak is messzemenőkig megfelelnek. Természetesen ezek a vasalatok gondoskodnak a Roto tetőablakok tartós és könnyű működéséről is.

napsutesselanagyonnterelmenyert 2
Egy homlokzati nyílászárónál, tetőablaknál kicsit komplikáltabban oldható meg a tetőhöz való csatlakozás megfelelő kialakítása. A szakszerű beépítés ebben az esetben kulcstényező, és fontos szerepet játszik a Roto tetőablakaihoz integráltan kínált Hőszigetelő Csomag is, valamint a párazáró fólia. Ne feledkezzünk meg a 15 év szavatosságról sem, ami a Roto vasalatra, profilra és külső üveg törésére egyaránt vonatkozik.

További információ: http://www.roto-frank.com/hu/

 
 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop