Trendek a folyamatos megújulás jegyében

Trendek a folyamatos megújulás jegyében

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Az EGGER német gyártó mindamellett, hogy magas minőségű laminált padlókat gyárt, nem elégszik meg pusztán a jó minőséggel, ők a legjobbak akarnak lenni, amiért tesznek is. Háromévente megújítják teljes padlókollekciójukat, amelynél figyelembe veszik a lakberendezési trendeket, piaci igényeket. Íme az EGGER 2018-2020. évi kollekciója, amely sok meglepetést tartogat az építkezők, felújítók számára.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 720


A 2018-2020-as időszakra tervezett EGGER kollekció azon túl, hogy a legfrissebb trendeket és irányzatokat vonultatja fel, komoly történelmi múltat, rengeteg fejlesztést, innovációt és magas fokú kényelmi megoldásokat is hozott magával. Első és legfontosabb talán, hogy ezúttal korlátok nélkül megélhetjük kreativitásunkat!

Tökéletes szabadságban élhetjük meg tehát valódi, saját stílusunkat! Fából készült padlót szeretnénk a fürdőszobában? Vagy olyan kőhatásokkal burkolnánk a nappalit, amelyek meleg hatás helyett valóban kellemes, meleg felületet adnak a lábunk alatt? Vagy dekoratív mintákkal tarkítanánk a padlót? Lenyűgöző valamennyi új lehetőség!

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 1
Kőhatások – a meglepetések erejével
Az igazi meglepetés az, amikor az élethű kövön mezítláb járunk, s még mielőtt rálépnénk, a felülete hűvösnek tűnik, valójában azonban meleg! Az elegáns márványtól az erős palákig ezek a dekorok mind-mind népszerűek a konyhák, fürdőszobák, nappalik, illetve közlekedők számára.

Kreatív dekorfelületek, harmonikus kiegészítők
Ellentétben a bútorokkal vagy a gyermekszoba sajátos funkcióival – a padló biztosan az a terület, ahol kreativitásunkat immár maximálisan kiélhetjük! Egyes modelleken a gyártók eddig laminált padló felületén még sosem látott, díszes aprómintákat terveztek, amelyek a látványon túl még extra különleges érintéssel is megajándékoznak bennünket. Mindezek mellé pedig még számos, harmonikus kiegészítők széles tárháza is rendelkezésünkre áll, például díszes színű szegélylécek, amelyekkel még egyedibbé, személyesebbé tehetjük a látványt.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 2
Hogyan teremtsünk egyedi atmoszférát?
A színtónussal jó értelemben jelentősen meg tudjuk változtatni az egyes helyiség légkörét, egyedi atmoszférát adva a tereknek. Legyen kényelmes? Élénk? Vagy egy kicsit mindkettő? Az EGGER ebben is a segítségünkre van! A padló színe lesz tehát a kiindulási pont: a sötét színek elősegítik az otthonosság érzését, és a nagyobb szobák is kellemesnek, „kuckósabbnak” hatnak. A világosabb tónusok ellenben inkább növelik, tágítják a teret – ám mindemellett barátságos, élénk, friss benyomást keltenek. Vagy legyen inkább mindkettő? Nehéz a döntés? Akkor kössünk kompromisszumot, és válasszuk a közepes tónusú dekorokat, amely mindkét világból ad egy keveset az igazán tökéletes végeredményért.
Hagyjuk, hogy ezek a szebbnél szebb dekorációk uralják a teret, s adják meg a hozzánk belépő vendégek számára az első benyomást! A harmonikus, puha, halk lépéshangok pedig természetesen hozzájárulnak a nyugtató légkörhöz.
És ha a természetes, homogén felület – amely egyébként kellemesen nyugtatja a szemet – mégis kissé unalmas volna? Akkor választhatunk élénkebb dekorokat – akár a különböző színek izgalmas játékát, vagy az olyan különleges, mégis természetes tulajdonságokat, mint például a valódi fán is fellelhető repedéseket, csomókat.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 3
Válogassunk kedvünkre!
Válogathatunk kedvünkre, ugyanabból a színből is számtalan felület, hatás, effekt és persze méret áll ma már rendelkezésünkre! Ha a valódi és hiteles fa vagy kő textúrái mellett döntünk, a természetesség mellett megtaláljuk már azokat az egészen feltűnő felületű textúrákat is, amelyek karaktert adnak a padlónak, és mégis könnyű őket tisztítani. A csúszásveszély is jelentősen csökkenthető az R10 készülékkel ellátott speciális EGGER felületeknek köszönhetően. Az EGGER egyik tervezője például saját konyhájába a Kingsize formátumot választotta, hogy a helyiség még nagyvonalúbb legyen – melyhez egy természetes és bársonyos felületet, a Smoothtouch felületkezelést alkalmazták.

Kövesse Ön is a legújabb belsőépítészeti trendeket!
Az EGGER termékekkel könnyedén megjeleníthetjük korunk aktuális jeleit vagy a különböző korhű stílusokat is– hiszen a gyártó szorosan együttműködik nemzetközileg is elismert trendkutatókkal, hogy a legmegfelelőbb helyekre a legjobb korszakot felidéző burkolati megoldásokat prezentálhassuk. Válasszuk akár a tiszta természet natúr szépségét (EPL 22), meleg, otthonos hatást kelt, miközben páratlanul elegáns, rusztikus és időtlen: a tiszta természetesség megtestesítője.
Újdonság a használt kinézetű felületek megjelenítése (EPL 120), amellyel kreatív, játékos, izgalmas terek és belsőépítészeti ötletek valósíthatók meg. A halvány tónusok ilyenkor élénk és tiszta színekkel találkoznak, amelyekkel mutatós kontrasztokat hozhatunk létre. Újraértelmezik és új színkoncepciókkal kombinálják a modern klasszikusokat, ahogyan a fényes felületek is megjelennek mostantól az EGGER termékek polcain, amellyel a szép padló igazi reflektorfénybe kerülhet!

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 4
Tökéletesség a legapróbb részletekig!
A laminált padlók tervezése és gyártása során az elmúlt 60 év során az EGGER innovációja nem hagyott figyelmen kívül egyetlen részletet sem. Komplett rendszereket választhatunk tőlük, amelyek stabilak, a károsodások ellen remekül fel vannak vértezve, ahogyan a nedvesség sem okoz gondot ma már az újgenerációs laminált padlóknak! Az EGGER laminált padló szerkezete önmagáért beszél: A rugalmas, rendkívül kopásálló felület alatt van a decor, amely egy gyönyörű képet alkot, és minden eddiginél változatosabb. Ezt követi fölülről lefelé haladva a HDF duzzasztómű + faforgácslemez, majd végezetül, negyedikként a Balancer, a lépcsillapító, kiegyensúlyozó felületek. A jó minőséget a kemény, robusztus felépítésnek, az innovatív, modern anyagoknak és felületeknek köszönhetjük, amelyek elképesztően sokoldalúak, szépek, és könnyedén lerakhatók, vagy akár el is távolíthatók – ha költözünk, vagy esetleg megunva az előzőt, valami újabb, izgalmas színre, mintára vágynánk. A hitelesség mellé hosszú élettartam párosul, és egy olyan összehangolt komplett rendszer,amely a telepítésen át (stabil és mozgó profilok még a nagy helyiségekben is, páragátló, zajcsökkentő alátétfóliák, vagy éppen egy plusz kiegészítő hőszigetelés) egészen az utógondozásig, tisztításig minden fellelhető. Mindezeken kívül a méretekkel is remekül manipulálhatunk!

Kiváló eszközt adott ugyanis az EGGER a belsőépítészek kezébe, a különböző méretű terekbe, különböző formátumú lapokkal!
Válaszhatjuk bármely térbe a legjobb, legideálisabb méretet, elrendezést! A szoba által nyújtott benyomást jelentősen befolyásolhatjuk egy éppen oda illő, tökéletes hosszúságú és szélességű deszka formátummal! Tágasabb, nagyszabású terekbe, terem helyiségekbe válasszuk a nagyobb formátumokat – ugyanabból a mintából és felületből – míg a kisebb szobákba a kisebb, vagy közepes formátumokkal érjük el ugyanazt a hatást. A fózolt vagy ferdén lecsapott szélek használatával pedig még inkább felerősíthetjük a kiválasztott stílus hatását.

Milyen méretekben gondolkodhatunk?
Medium: 1 291 × 135 mm - Ideális megoldás kis helyiségekben.
Classic: 1 291 × 193 mm - Alkalmas minden helyiségbe, itt az egyes deszkák kiegyensúlyozott arányban találhatók meg.
Large: 1 291 × 246 mm - A tágas teret és a kifinomult munkát különösen kiemeli ez a formátum, így ideális a vidéki házak padlóinak kiemelésére vagy akár díszítésére.
Long: 2 050 × 245 mm - A nagyméretű helyiségek és a nyitott, tágas, egy légterű lakások ideális választása a LONG formátum, amely a hosszú, keskeny helyiségeket is képes optikailag szélesebbé, teltebbé tenni.
Kingsize: 1 291 × 327 mm – A nagyon nagy szobák, termek, múzeumi vagy kiállítóterek már a Kingsize formátumot is megérdemlik! A díszítések teljes szépségükben kibontakozhatnak, választhatjuk akár a fa, akár a kő, illetve a csempe dekorokat is…

Bízunk benne, hogy Önt is meggyőztük – így nincs más hátra, mint ellátogatni elegáns minta-bemutatótermünkbe, és választani a szebbnél szebb, jobbnál jobb új modellek közül. Várjuk szeretettel!


IBD Magyarország Kft.
www.ibddesign.hu
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Átadták a Nemzeti Táncszínházat

Az évek óta tartó nagyszabású kulturális beruházásokkal Budapest immár Európa egyik kulturális ékkövévé vált, és hol van még a sor vége – Operaház, Nemzeti Múzeum kertje, Liget Projekt. A Millenáris Parkban most átadott Nemzeti Táncszínház nemcsak a magyar táncszakma számára jelent mérföldkövet, befogadó otthona lesz a teljes hazai és nemzetközi táncművészetnek. Az évek óta tartó nagyszabású kulturális beruházásokkal Budapest immár Európa egyik kulturális ékkövévé vált, és hol van még a sor vége – Operaház, Nemzeti Múzeum kertje, Liget Projekt. A Millenáris Parkban most átadott Nemzeti Táncszínház nemcsak a magyar táncszakma számára jelent mérföldkövet, befogadó otthona lesz a teljes hazai és nemzetközi táncművészetnek. A Nemzeti Táncszínház a hazai táncszíntér legfontosabb központjaként 2001 óta szolgálja a magyar kultúrát, befogadó színházként az intézmény közel negyven magyar, professzionális társulattal dolgozik együtt. A néptáncon át a klasszikus balettig, a társas tánctól a kortárs táncon keresztül az interaktív gyermekelőadásokig, műfaji sokszínűséggel kívánja fenntartani a táncszínházba járó közönség érdeklődését. Évente közel 300 előadást mutatnak be, hazai előadásaik éves nézőszáma megközelíti a százezer főt. A közel hétezer négyzetméteres Nemzeti Táncszínházat ZDA Zoboki Építésziroda tervei alapján a Millenáris Park E épületében, a volt GANZ művek egykori ipari épületéből alakították ki, új főhomlokzattal és előcsarnokkal. A beruházás munkái 2014-ben kezdődtek, a kivitelezésre kiírt legjobb pályázatot a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyújtotta be. A beruházás összköltsége 4.6 milliárd forint volt. A beruházás során létrehoztak egy 368 főt befogadó nagytermet, 120 fős kistermet, két próbatermet, kamaratermet, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket és öltözőket. Az épületben helyet kapott még egy hangstúdió is, és egy szezontól függetlenül folyamatosan nyitva tartó kávézó. A napjaink legmodernebb technikai elvárásainak megfelelő, kifejezetten táncelőadásokra tervezett épület nagytermében speciális színpadot és mobil nézőteret alakítottak ki, Red Dot Design-díjas székekkel. A tervezők célja kettős volt: egyrészt kiemelni a meglévő ipari műemléképület erényeit, másrészt úgy alakítani át a teret, hogy az megfeleljen a táncszakma szerteágazó jelenlegi és jövőbeli igényeinek is. Az egybefüggő, pillérek nélküli előcsarnok felett kapott helyet a térben lebegő kisterem. A különleges mérnöki megoldásnak köszönhetően a terem csonka kúpként lóg be az előcsarnok fölé: a termet tartó 1500 tonnás vasbeton szerkezethez közel 200 tonna betonacélt építettek be, a tartók geometriáját finoman lekövető fa-álmennyezet pedig 13 ezer darab faelem felhasználásával készült. Fotó forrása: Hlinka Zsolt {igallery id=4799|cid=1011|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

A Közlekedési Múzeum új épülete

A Közlekedési Múzeum új helyszínén, a kőbányai volt Északi Járműjavítóban hirdették ki a nemzetközi építészeti tervpályázat eredményét, amelyre 13 magyar és külföldi pályamű érkezett, és az első díjat a világhírű amerikai Diller Scofidio + Renfro építésziroda "komplex, a terület ipari örökségét izgalmasan ellenpontozó, korszerű kiállítótereket és magas minőségű szabadtereket létrehozó" terve nyerte el. A Közlekedési Múzeum új helyszínén, a kőbányai volt Északi Járműjavítóban hirdették ki a nemzetközi építészeti tervpályázat eredményét, amelyre 13 magyar és külföldi pályamű érkezett, és az első díjat a világhírű amerikai Diller Scofidio + Renfro építésziroda "komplex, a terület ipari örökségét izgalmasan ellenpontozó, korszerű kiállítótereket és magas minőségű szabadtereket létrehozó" terve nyerte el. A kormány döntése értelmében a Közlekedési Múzeum régi városligeti épülete újjáépítését követően a Magyar Innováció Házának ad majd otthont, az ország egyik leglátogatottabb múzeumának számító Közlekedési Múzeum új épületét pedig a volt Északi Járműjavító Dízelcsarnokának bővítésével hozzák létre. A terület közvetlenül kapcsolódik az egykori járműjavító úgynevezett Eiffel-csarnokában már épülő Opera Műhelyházhoz. E két beruházás együttesen Budapest legnagyobb barnamezős kulturális városfejlesztése, amely a mintegy hét hektáron megvalósuló programjával alapvetően változtatja meg a Kőbánya és a belváros közötti jelenlegi rozsdaövezetet, és néhány év alatt új közösségi és kulturális központtá alakul át. A legkorszerűbb kiállítástechnológiával újjáépített üzemcsarnok különleges helytörténeti és építészeti emlék marad, ám ezzel a funkcióváltással véglegesen bekapcsolódik a főváros vérkeringésébe és Budapestet a nemzetközi múzeumi élet élvonalába helyezi. A pozitív változás a környező városrészek felértékelődését is magával hozza, ami hosszú távon előmozdíthatja Kőbánya egészének megújulását. További fontos cél volt, hogy a múzeum ne csak a családoknak szóljon, hanem szakértőknek is - jegyezte meg. Kristin Feireiss azt mondta: a nyertes pályamű egy olyan kiemelkedő alkotás, amely egyesíti egyetlen épületkomplexumon belül a történelmet, a jelent és a jövőt. A szintén zsűritag Pieter Jonckers, a belga nemzeti vasúti múzeum igazgatója úgy fogalmazott: a nyertes terv lenyűgözte őket, "bátorságot mutatott, nyíltságot, ambíciót, becsvágyat, valamint vízióval is rendelkezett". Budapest, Magyarország és a világ megérdemli ezt a múzeumot, amely "elképesztő, lélegzetelállító hely lesz" - jelentette ki. Képek forrása: Diller Scofidio {igallery id=4799|cid=1016|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Miért lelkesedünk 2019-ben?

Az Ambiente trend előrejelzéseit évről évre világméretű kutatások előzik meg. Az enteriőr dizájn fejlődését e trendek felismerése, a színek, stílusok, anyagok és az ezekhez társuló érzetek meghatározása nagyban befolyásolja. Mi ezért látogattunk el idén is a frankfurti Ambiente 2019 kiállításra. Az Ambiente trend előrejelzéseit évről évre világméretű kutatások előzik meg. Az enteriőr dizájn fejlődését e trendek felismerése, a színek, stílusok, anyagok és az ezekhez társuló érzetek meghatározása nagyban befolyásolja. Mi ezért látogattunk el idén is a frankfurti Ambiente 2019 kiállításra. Napról napra szaklapok, dizájnerek és influencerek kínálnak egyedi és a szüntelen megújulás szükségességét hirdető megoldásokat egy-egy felmerülő kérdésben. Egyre erőteljesebb azonban az a réteg, aki pontos célját megfogalmazva nyugalmat és tudatosságot keres a viszonylag gyorsan változó enteriőrtrendek között. 2019-ben azonban az Ambiente dizájner kutatói szerint létezik egy közös nevező, amely a fenntarthatóság – természetközeliség – újrahasznosíthatóság metatrendje lesz. Az Ambiente 2019 három nagyon fontos kategóriára osztott trendjei elsősorban azt mutatták be, hogy a közös nevezővel létrehozott eredmények milyen attraktívak és változatosak lehetnek. 1. Ízléses rezidencia A tökéletes szaktudással, kifogástalan kivitelezéssel, gazdag színekkel, érzéki anyagokkal, tiszta vonalakkal és tökéletes arányokkal létrehozott nyugodt, időtlen elegancia trendje. A kiválasztott kedvenc darabok egyszeri alkotások, pontos célok mentén készültek.Minden kifinomult, elegáns, árnyalt, érzéki, ugyanokkor nem szokványos. A legtöbbet használt anyagok a nemes fák, a bőr, abouclé, a bársony, a velúr és a porcelán. Felületekben pedig a színes üveg, a dombornyomott, csiszolt, strukturáltfa és fémfelületek kapnak központi szerepet. 2. Csendes, nyugodt környezet Természetes, diszkrét, puha, lágy, szemlélődésre hívó, nyugtató enteriőr. Egyszerűen szép környezet, ahol a természetes, egyszerű, egyben hasznos termékek kielégítik a nyugalomra és az őszinteségre vágyók igényeit,a lágy színek pedig hozzájárulnak a stresszmentesített otthonhoz. Az anyagok és a kreativitás tiszteletben tartása mind a tervezés, mind a gyártás során nagy jelentőséggel bír.A természetes alapanyagokatkísérleti modern és hagyományos kézműves technikákkal kombináltan dolgozzák fel. Az enteriőr jellemző textíliái a gyapjú, a selyem, a kender és a vászon, valamint a fa, kő, szalma, agyag és kerámia gyakran az újrahasznosítás eredményei. A környezet fenntartható, innovatív, egyszerű és őszinte.   3. Örömteli enteriőr A stylingnak ezekben az enteriőrökben óriási a szerepe: mint önkifejezés merész színkombinációkkal és a véletlenszerű felfedezés varázsával alkot. A homogenitásnak, egységességnek itt nincs esélye. A dolgok rendezetlen módon keverednek, és játékosan a változatosságot ünneplik kompromisszumtól mentesen és örömtelin. Minden színes, vidám, élénk, gondtalan, merész, kicsit őrült, játékos és spontán. A minták keveréke ugyanolyan szokatlan, mint az anyagok sokfélesége: a botanikai motívumok, a geometriai és a túlméretezett figurák, a vintage nyomatok, illusztratív kárpitok és az innovatívan újrahasznosított műanyagok frissítő és meglepő módon párosulnak.A környezet kreatív, sokoldalú, nem szokványos, illusztrált, virágos, mintás és élénk. Japanstyle szekció Külön figyelemre méltó volt a kiállítás Japanstyle szekciója, amely szokatlan anyagkombinációival, felületeivel szerkesztőségünket levette a lábáról! A japán kultúrából idén bőven töltekezhetett a közönség. Színekben az algaszínek (norizöld), a cseresznyevirág, a cseresznyefa vörösesbarna árnyalatai, az alumíniumszürke, a szénfekete, a yamabuki sárga és a khaki szilvaszín, felületekben a nori alga felületéhez hasonló préselt, fémesen csillogó tört felületek – különösen alumíniumból és papírból – hódítottak és vonultak végig a különböző szekciókon. A kiállítás kiemelt partnere India volt, akik egyedi kézműves technikáikkal készített textiljeikkel, fém és fonott áruival vonzották a látogatókat. A Mi Otthonunk kedvenc dizájnere Pravinsinh Solanki indiai formatervező volt, aki kézműves, ragasztás és illesztés nélküli fából faragott és hasított vállfáival lenyűgözött bennünket! Élmény volt a madarak inspirálta remekműveket kézbe vennünk!   {igallery id=4799|cid=1013|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}