Trendek a folyamatos megújulás jegyében

Trendek a folyamatos megújulás jegyében

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Az EGGER német gyártó mindamellett, hogy magas minőségű laminált padlókat gyárt, nem elégszik meg pusztán a jó minőséggel, ők a legjobbak akarnak lenni, amiért tesznek is. Háromévente megújítják teljes padlókollekciójukat, amelynél figyelembe veszik a lakberendezési trendeket, piaci igényeket. Íme az EGGER 2018-2020. évi kollekciója, amely sok meglepetést tartogat az építkezők, felújítók számára.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 720


A 2018-2020-as időszakra tervezett EGGER kollekció azon túl, hogy a legfrissebb trendeket és irányzatokat vonultatja fel, komoly történelmi múltat, rengeteg fejlesztést, innovációt és magas fokú kényelmi megoldásokat is hozott magával. Első és legfontosabb talán, hogy ezúttal korlátok nélkül megélhetjük kreativitásunkat!

Tökéletes szabadságban élhetjük meg tehát valódi, saját stílusunkat! Fából készült padlót szeretnénk a fürdőszobában? Vagy olyan kőhatásokkal burkolnánk a nappalit, amelyek meleg hatás helyett valóban kellemes, meleg felületet adnak a lábunk alatt? Vagy dekoratív mintákkal tarkítanánk a padlót? Lenyűgöző valamennyi új lehetőség!

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 1
Kőhatások – a meglepetések erejével
Az igazi meglepetés az, amikor az élethű kövön mezítláb járunk, s még mielőtt rálépnénk, a felülete hűvösnek tűnik, valójában azonban meleg! Az elegáns márványtól az erős palákig ezek a dekorok mind-mind népszerűek a konyhák, fürdőszobák, nappalik, illetve közlekedők számára.

Kreatív dekorfelületek, harmonikus kiegészítők
Ellentétben a bútorokkal vagy a gyermekszoba sajátos funkcióival – a padló biztosan az a terület, ahol kreativitásunkat immár maximálisan kiélhetjük! Egyes modelleken a gyártók eddig laminált padló felületén még sosem látott, díszes aprómintákat terveztek, amelyek a látványon túl még extra különleges érintéssel is megajándékoznak bennünket. Mindezek mellé pedig még számos, harmonikus kiegészítők széles tárháza is rendelkezésünkre áll, például díszes színű szegélylécek, amelyekkel még egyedibbé, személyesebbé tehetjük a látványt.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 2
Hogyan teremtsünk egyedi atmoszférát?
A színtónussal jó értelemben jelentősen meg tudjuk változtatni az egyes helyiség légkörét, egyedi atmoszférát adva a tereknek. Legyen kényelmes? Élénk? Vagy egy kicsit mindkettő? Az EGGER ebben is a segítségünkre van! A padló színe lesz tehát a kiindulási pont: a sötét színek elősegítik az otthonosság érzését, és a nagyobb szobák is kellemesnek, „kuckósabbnak” hatnak. A világosabb tónusok ellenben inkább növelik, tágítják a teret – ám mindemellett barátságos, élénk, friss benyomást keltenek. Vagy legyen inkább mindkettő? Nehéz a döntés? Akkor kössünk kompromisszumot, és válasszuk a közepes tónusú dekorokat, amely mindkét világból ad egy keveset az igazán tökéletes végeredményért.
Hagyjuk, hogy ezek a szebbnél szebb dekorációk uralják a teret, s adják meg a hozzánk belépő vendégek számára az első benyomást! A harmonikus, puha, halk lépéshangok pedig természetesen hozzájárulnak a nyugtató légkörhöz.
És ha a természetes, homogén felület – amely egyébként kellemesen nyugtatja a szemet – mégis kissé unalmas volna? Akkor választhatunk élénkebb dekorokat – akár a különböző színek izgalmas játékát, vagy az olyan különleges, mégis természetes tulajdonságokat, mint például a valódi fán is fellelhető repedéseket, csomókat.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 3
Válogassunk kedvünkre!
Válogathatunk kedvünkre, ugyanabból a színből is számtalan felület, hatás, effekt és persze méret áll ma már rendelkezésünkre! Ha a valódi és hiteles fa vagy kő textúrái mellett döntünk, a természetesség mellett megtaláljuk már azokat az egészen feltűnő felületű textúrákat is, amelyek karaktert adnak a padlónak, és mégis könnyű őket tisztítani. A csúszásveszély is jelentősen csökkenthető az R10 készülékkel ellátott speciális EGGER felületeknek köszönhetően. Az EGGER egyik tervezője például saját konyhájába a Kingsize formátumot választotta, hogy a helyiség még nagyvonalúbb legyen – melyhez egy természetes és bársonyos felületet, a Smoothtouch felületkezelést alkalmazták.

Kövesse Ön is a legújabb belsőépítészeti trendeket!
Az EGGER termékekkel könnyedén megjeleníthetjük korunk aktuális jeleit vagy a különböző korhű stílusokat is– hiszen a gyártó szorosan együttműködik nemzetközileg is elismert trendkutatókkal, hogy a legmegfelelőbb helyekre a legjobb korszakot felidéző burkolati megoldásokat prezentálhassuk. Válasszuk akár a tiszta természet natúr szépségét (EPL 22), meleg, otthonos hatást kelt, miközben páratlanul elegáns, rusztikus és időtlen: a tiszta természetesség megtestesítője.
Újdonság a használt kinézetű felületek megjelenítése (EPL 120), amellyel kreatív, játékos, izgalmas terek és belsőépítészeti ötletek valósíthatók meg. A halvány tónusok ilyenkor élénk és tiszta színekkel találkoznak, amelyekkel mutatós kontrasztokat hozhatunk létre. Újraértelmezik és új színkoncepciókkal kombinálják a modern klasszikusokat, ahogyan a fényes felületek is megjelennek mostantól az EGGER termékek polcain, amellyel a szép padló igazi reflektorfénybe kerülhet!

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 4
Tökéletesség a legapróbb részletekig!
A laminált padlók tervezése és gyártása során az elmúlt 60 év során az EGGER innovációja nem hagyott figyelmen kívül egyetlen részletet sem. Komplett rendszereket választhatunk tőlük, amelyek stabilak, a károsodások ellen remekül fel vannak vértezve, ahogyan a nedvesség sem okoz gondot ma már az újgenerációs laminált padlóknak! Az EGGER laminált padló szerkezete önmagáért beszél: A rugalmas, rendkívül kopásálló felület alatt van a decor, amely egy gyönyörű képet alkot, és minden eddiginél változatosabb. Ezt követi fölülről lefelé haladva a HDF duzzasztómű + faforgácslemez, majd végezetül, negyedikként a Balancer, a lépcsillapító, kiegyensúlyozó felületek. A jó minőséget a kemény, robusztus felépítésnek, az innovatív, modern anyagoknak és felületeknek köszönhetjük, amelyek elképesztően sokoldalúak, szépek, és könnyedén lerakhatók, vagy akár el is távolíthatók – ha költözünk, vagy esetleg megunva az előzőt, valami újabb, izgalmas színre, mintára vágynánk. A hitelesség mellé hosszú élettartam párosul, és egy olyan összehangolt komplett rendszer,amely a telepítésen át (stabil és mozgó profilok még a nagy helyiségekben is, páragátló, zajcsökkentő alátétfóliák, vagy éppen egy plusz kiegészítő hőszigetelés) egészen az utógondozásig, tisztításig minden fellelhető. Mindezeken kívül a méretekkel is remekül manipulálhatunk!

Kiváló eszközt adott ugyanis az EGGER a belsőépítészek kezébe, a különböző méretű terekbe, különböző formátumú lapokkal!
Válaszhatjuk bármely térbe a legjobb, legideálisabb méretet, elrendezést! A szoba által nyújtott benyomást jelentősen befolyásolhatjuk egy éppen oda illő, tökéletes hosszúságú és szélességű deszka formátummal! Tágasabb, nagyszabású terekbe, terem helyiségekbe válasszuk a nagyobb formátumokat – ugyanabból a mintából és felületből – míg a kisebb szobákba a kisebb, vagy közepes formátumokkal érjük el ugyanazt a hatást. A fózolt vagy ferdén lecsapott szélek használatával pedig még inkább felerősíthetjük a kiválasztott stílus hatását.

Milyen méretekben gondolkodhatunk?
Medium: 1 291 × 135 mm - Ideális megoldás kis helyiségekben.
Classic: 1 291 × 193 mm - Alkalmas minden helyiségbe, itt az egyes deszkák kiegyensúlyozott arányban találhatók meg.
Large: 1 291 × 246 mm - A tágas teret és a kifinomult munkát különösen kiemeli ez a formátum, így ideális a vidéki házak padlóinak kiemelésére vagy akár díszítésére.
Long: 2 050 × 245 mm - A nagyméretű helyiségek és a nyitott, tágas, egy légterű lakások ideális választása a LONG formátum, amely a hosszú, keskeny helyiségeket is képes optikailag szélesebbé, teltebbé tenni.
Kingsize: 1 291 × 327 mm – A nagyon nagy szobák, termek, múzeumi vagy kiállítóterek már a Kingsize formátumot is megérdemlik! A díszítések teljes szépségükben kibontakozhatnak, választhatjuk akár a fa, akár a kő, illetve a csempe dekorokat is…

Bízunk benne, hogy Önt is meggyőztük – így nincs más hátra, mint ellátogatni elegáns minta-bemutatótermünkbe, és választani a szebbnél szebb, jobbnál jobb új modellek közül. Várjuk szeretettel!


IBD Magyarország Kft.
www.ibddesign.hu
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Pályázat Építészeti Örökségvédelmi Támogatásra

A Fővárosi Önkormányzat feladatai közé tartozik a kiemelt kulturális örökség védelme, ezért Budapest Főváros Közgyűlése a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, felújítását támogatandó létrehozta az "Építészeti Örökségvédelmi Támogatást". A Fővárosi Önkormányzat feladatai közé tartozik a kiemelt kulturális örökség védelme, ezért Budapest Főváros Közgyűlése a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, felújítását támogatandó létrehozta az "Építészeti Örökségvédelmi Támogatást". Budapest Főváros Önkormányzata 2018-ban 76 millió Ft-os keretösszegben biztosít vissza nem térítendő támogatást, amely utófinanszírozással használható fel. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege legfeljebb a megpályázott munka összköltségének 50 százaléka lehet, és pályázatonként nem haladhatja meg a 10.000.000 Ft-ot. A 2018. évi keret megpályázására még van néhány hét, a pályázatoknak 2019. január 31-én 14 óráig kell beérkezniük a Főpolgármesteri Hivatalba. A részleteket lásd itt!    

Új városrész születik: Déli Városkapu

Új mérföldkőhöz érkezett Budapest fejlesztése. 2018. december 19-én kihirdették a Déli Városkapu – Budapest Diákváros Fejlesztési Program nemzetközi tervpályázatának eredményét. Dél-Pesten és Észak-Csepelen az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb, legnagyobb magyarországi városfejlesztésének előkészítő munkái indultak meg. Az első díjat a norvég SNØHETTA tervezőiroda nyerte el, amely számos nemzetközi megbízása mellett a svéd egyetemváros, Umea kulturális negyedének megálmodója is volt. Új mérföldkőhöz érkezett Budapest fejlesztése. 2018. december 19-én kihirdették a Déli Városkapu – Budapest Diákváros Fejlesztési Program nemzetközi tervpályázatának eredményét. Dél-Pesten és Észak-Csepelen az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb, legnagyobb magyarországi városfejlesztésének előkészítő munkái indultak meg. Az első díjat a norvég SNØHETTA tervezőiroda nyerte el, amely számos nemzetközi megbízása mellett a svéd egyetemváros, Umea kulturális negyedének megálmodója is volt. Új városrész születik: több ezer fős egyetemváros épül, alulhasznosított barnamezős területek újulnak meg. Sport- és rekreációs létesítmények – a többi között egy 15 ezer férőhelyes atlétikai központ, evezőspálya és extrém park – épülnek, széles körű sport- és szabadidős lehetőségeket kínálva a Diákváros lakóinak, a helyi lakosságnak és a tágabb városi térség lakóinak. A Diákváros a magyar felsőoktatás profilját évtizedekre fogja meghatározni, sportlétesítményei egyszerre biztosítják majd a magyar élsport és a lakosság szabadidős sportolását – fogalmazott Fürjes Balázs államtitkár, a tervpályázat bírálóbizottságának elnöke az eredményhirdetést követően. A Déli Városkapu projekt célja a korábban elhanyagolt észak-csepeli és dél-pesti övezet megújításával egy olyan városnegyed kialakítása, amely új jelentőséget ad a korábban csak részben kihasznált, értékes övezetnek – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes. Hozzátette: a kormány és a főváros a tervezési feladatok megvalósítására olyan pályaműveket várt, amelyek a Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros terület beépítésének átfogó tervezésére irányulnak. A Déli Városkapu projekt illeszkedik a főváros jövőkép-stratégiájába – fogalmazott a főpolgármester-helyettes, emlékeztetve arra, hogy a Budapest 2030 hosszú távú városfejlesztési koncepciót most aktualizálja a nemrégiben megalakult Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, a koncepció elfogadásánál pedig a főpolgármesternek vétójoga van. Észak-Csepel és Dél-Pest soroksári Duna-ága mentén olyan élhető, egészségtudatos városfejlesztés indul, amelyben a „zöld megoldások", parkfejlesztés és a Duna-part rendbe tétele és élhetővé alakítása kerül előtérbe, továbbá műemlék és helyi védettségű épületek kerülnek felújításra. A 2018. július 5-én kiírt meghívásos tervpályázatra 17 pályamű érkezett, az első díjat a - többek között - Calgary-i központi könyvtárat, a norvég nemzeti operaházat, valamint a svéd egyetemváros, Umea kulturális központját is tervező SNØHETTA tervezőiroda nyerte el. A világszerte több mint 200 munkatársat foglalkoztató, oslói székhelyű építészműhelynek irodái vannak többek között Párizsban, New York-ban, San Franciscóban és Innsbruckban, a tervpályázaton a cég innsbrucki irodája indult. (A látványtervek megtekinthetők itt, itt és itt.) A zsűri értékelése szerint a nyertes pályamű megfelel annak az elvárásnak, hogy Dél-Pest és Észak-Csepel jelenleg elhanyagolt és ezért kevesek által látogatott Duna-partja, nagy szabad területei bekapcsolódjanak a dinamikusan fejlődő Budapest vérkeringésébe. Az új parkok, közösségi terek és sportlétesítmények egyszerre szolgálják a sportolókat és a sportolni, kikapcsolódni, családi programokra vágyó budapestieket.  

Európa legjobb szabadidős épülete: Pannon Park Biodóm

A decemberi International Property Awards rangos nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón a Néprajzi Múzeum új épületén kívül a Fővárosi Állat- és Növénykert legnagyobb szabású fejlesztését is elismeréssel illeték, a Pannon Park Biodómot választották ugyanis Európa legjobb szabadidős épületének. A decemberi International Property Awards rangos nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón a Néprajzi Múzeum új épületén kívül a Fővárosi Állat- és Növénykert legnagyobb szabású fejlesztését is elismeréssel illeték, a Pannon Park Biodómot választották ugyanis Európa legjobb szabadidős épületének. A Paulinyi-Reith & Partners immár az ötödik International Property Awards elismerését szerezte meg a Pannon Park Biodóm saját tervezésű projektjével. A Pannon Park a Kárpát-medence ősi élővilágát eleveníti fel a világ legkorszerűbb állattartó megoldásainak segítségével, s az ennek részeként megvalósuló Biodóm tervezésekor a teljes körű látogatói élmény megteremtése, a lehető legoptimálisabb és legracionálisabb megépíthetőség és üzemeltethetőség érdekében a legújabb technológiákat és tervezési eszközöket alkalmaztuk” – emelte ki Dr. Reith András fenntarthatóságért felelős igazgató. Lágy íveivel lankás dombként simul környezetébe a városba költöztetett ősi állat- és növényvilágnak otthont adó Biodóm, amelynek oldalán zöld növények törnek a nap felé, míg tetejét nagyrészt fényáteresztő felület borítja. A buborékba zárt világ egy szubtrópusi klímájú, állatokkal és növényekkel benépesített közösségi tér lesz, mely több mint 17000 m2 alapterületet foglal magába. A tervezők koncepciója alapján egy olyan dombszerű csarnokszerkezet épül, amely szabályozott élőház jellegű klímával rendelkezik. Sőt, minden évszakban képes bemutatni egy zárt ökoszisztémaként működő világot, ami azért is jó, mert a Biodóm flórája és faunája a lehető legtermészetesebb környezeti feltételek között létezhet majd. A Biodóm építkezése jól halad, decembertől már látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykert cápasuli elnevezésű új létesítménye is, amely hatalmas tengeri medence a Pannon Park kiszolgálásához szükséges. Eddig az állatkert nem rendelkezett, sőt, ez Magyarországon a második legnagyobb állattartásra alkalmas medence, ahol a fiatal cápák az egymással és más halakkal való együttélést tanulják meg, hogy később, a Pannon Park több mint 2 millió literes tengeri akváriumának medencéjében megfelelő módon tudjanak majd létezni, ahová átlagosan a kétméteres hosszt elérő állatok kerülnek majd át. {igallery id=4799|cid=1003|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}