Energiamegtakarítás tetőszigeteléssel

Beszélgess az otthonodról!
A 180 km/h széllel is dacoló tető
Építési típushibák

Beépített tetőterünk kényelme érdekében sok erőfeszítést teszünk – de fel kell tennünk azt a kérdést is, hogy vajon mindent megtettünk-e a megfelelő szigetelés biztosítására is.

 

 

A tetőtér komfortja nagyban függ attól, mennyi hő távozik a tetőszerkezeten át, illetve nyáron mennyi hő szorul be a tető alá, ám az érzet előrevetíti mindezek költségoldalát is, hiszen ez mind energia!

Ugyan elengedhetetlenül fontos a homlokzat szigetelése, hogy az azon keresztül fellépő hőveszteséget minimalizáljuk, ám mivel egy normál beépített tetőtéri szerkezet hővesztesége ennél akár nagyobb mértékű is lehet, ezért fontos, hogy ne elégedjünk meg házunk homlokzatának körbeburkolásával, hanem tegyünk meg még egy nagyon fontos lépést házunk energiaveszteségének kiküszöbölésére: nézzünk utána a modern tetőszigetelési megoldásoknak!

Miért legyen „modern”?

Sokféle szigetelési megoldás közül válogathatunk a piacon, és alapvetően sok közülük jó eredménnyel kecsegtet. Mégis, megéri olyan modern fejlesztésű szigetelési rendszert választani, amelynek már minden eleméről maximális biztonsággal állítható, hogy gyakorlatilag hőhídmentes végeredményt biztosít.

Valóban létezik ilyen megoldás?

Igen! Az URSA szigetelőanyag-gyártó és forgalmazó vállalat már a tavalyi évben bemutatta modern és hatékony komplex szigetelőrendszerét, amely az egyik legjobban működő hazai megoldásként debütált, és azóta már számos hazai referenciával is büszkélkedhet.

Miért pont ezt érdemes választani? Mi a lényege az „URSA tető” szigetelőrendszernek?

Mert az „URSA tető” szigetelőrendszer alkalmazásával minimalizálhatjuk a magastetőben még a szarufáknál keletkező vonalmenti hőhidakat is – és itt a lényeg!
Ez a speciális tető rétegrend URSA ásványgyapot, URSA SECO és URSA XPS (extrudált polisztirol) termékek kombinált felhasználásával készül, és egy jól kigondolt, megtervezett és megépített szerkezeti rétegrendre épül.
Az egyedi URSA megoldás lényege, hogy a hőhídmentesítő és teherátadó XPS bakokkal megmagasítjuk a szarufákat (a képen látható módon), ezzel „lefedjük” a szarufákat, és így gyakorlatilag megszüntetjük a szarufákon normál esetben keletkező hőhidakat. A szarufák közé ezután helyezzük el a megfelelő minőségű és vastagságú üveggyapot szigetelőanyagot, majd a rétegrendet kiegészítjük a megfelelő páratechnikai fóliák beépítésével. Ez a rendszer könnyedén kielégíti nemcsak a szükséges hőtechnikai követelményeket, hanem akár az ennél magasabb egyéni igényeket is.

Megéri-e az „URSA tető” szigetelőrendszer a befektetést?

A megoldás mind ár-érték arányban, mind pedig energiatakarékossági szempontból megéri, mivel kevesebb fűtési és hűtési energia fogyasztásával jelentős költséget takarítunk meg, és ez már rövid távon is megjelenik a havi rezsi költségvetésünkben.

Mostmár nyugodtan lejjebb tekerhetjük a fűtést, és előre örülhetünk annak is, hogy gyakrabban kihúzhatjuk majd nyáron a légkondi csatlakozóját a konnektorból!

Júliustól november közepéig tartó tetőszigetelési promóciónk részleteiről itt tájékozódhat!

www.ursa.hu

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop