Tavaszi könnyű egytálételek

Tavasszal testünk is vágyik friss zöld saláták, vitaminok után, könnyű egytálételekre.

tavaszikonnyuegytal 720

Pesztós rukkola és spárgasaláta

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 50 dkg spárga
  • 3 marék rukkola
  • 12 db főtt fürjtojás (tyúktojás is lehet, de abból elég 4 db)
  • 12 db koktélparadicsom
  • 2 marék bazsalikom
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 4-5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 5 dkg parmezán
  • só, frissen őrölt bors

A spárgát enyhén sós, forrásban lévő vízben 2 percig blansírozzuk, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. 190 fokos sütőben a paradicsomokat 15 perc alatt megsütjük. A pesztóhoz a bazsalikomot, az olajat, a fenyőmagot és a parmezánt egy robotgépbe tesszük, pépesre aprítjuk. A rukkolát egy nagy tálba tesszük, ráhalmozzuk a pesztót, és jól összeforgatjuk a levelekkel. Tálalásnál spárgával, tojással, sült paradicsommal tálaljuk. Megszórjuk frissen őrölt borssal és igény esetén pici sóval vagy parmezán forgáccsal.
Tipp: készíthetünk szendvicset is, ha a pesztóval megkenjük a croissant, majd belehelyezünk néhány spárgát és parmezán szeletet.

tavaszikonnyuegytaletel
Gyömbéres húsgombócleves spárgával

Hozzávalók a húsleveshez:

  • 2 kg marhacsont leveshez
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 2 db répa
  • 1 kisebb fej zeller
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 csillagánizs
  • 1 kisebb rúd fahéj
  • 10 cm-es darab gyömbér

Hozzávalók a húsgolyóhoz:

  • 50 dkg sertés darált hús
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1-2 kávéskanál só

A tálaláshoz:

  • zöld spárga
  • főtt fürjtojás
  • csigatészta
  • chili, frissen őrölt bors

A hagymát kettévágjuk, a vágott felével lefordítva kevés olajon nagy hőfokon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, ezeket is megpirítjuk egy picit. Beletesszük a csontot, és felöntjük 2 l vízzel. A megtisztított zöldségeket a levesbe tesszük, hagyjuk felforrni. Ekkor leszedjük a hús miatt keletkező habot, a levest sózzuk (kb 1 ek.), és lefedve alacsony hőfokon 3–4 órán át főzzük. Ha szükséges, közben utána sózunk. Időközben a húsgolyó hozzávalóit összekeverjük, enyhén sós vízben kifőzzük, ugyanígy járunk el a tésztával, és a spárgát is enyhén sós forrásban lévő vízben 2 perc alatt ropogósra főzzük. A húslevest leszűrjük. Tálalásnál a gombócokat tányérba halmozzuk, mellé tesszük a tésztát, rá a spárgát, a tojást, és felöntjük a forró levessel. Megszórjuk chilivel vagy frissen őrölt borssal.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop