Levendulás meggyleves



levendulasmeggyleves 720

Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg magozott meggy, 3-5 szál levendulavirág levelekkel együtt, ízlés szerint, 5 dkg cukor, 1 liter víz, 2 dl tejszín, vagy kókusztej, kókuszchips vagy habcsók a tálaláshoz

A meggyet a levendulával, a vízzel, a cukorral együtt 20 percig főzzük fedő alatt. A tejszínt egy tálba öntjük, majd a levesből kivett 2 dl-nyit óvatosan, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük, végül összeöntjük az egésszel (így nem csapódik ki a tejszín). A levest melegen vagy hidegen tálaljuk, kókusz chipsz-szel vagy habcsókmorzsával. A habcsókhoz 1 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral kemény habbá verünk, és habzsákból sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjuk. 140 fokos sütőben egy órán át szárítjuk, majd kikapcsolás után a sütőben hagyjuk kihűlni.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop