Zöld spárga zablisztes palacsintával, sáfrányos málnaecetes hollandi mártással



zoldspargazablisztespalacsintaval 720

Hozzávalók 4 személy részére:
4 dl folyadék (víz vagy tej), 2 tojás, 15 dkg zabliszt, egy nagy csipet só, 50 dkg zöld spárga, 4 tojássárgája, 2 csipet sáfrány, 4 evőkanál málnaecet, 2 evőkanál víz, 15 dkg vaj, só, bors ízlés szerint, igény esetén málna és vegyes zöld saláta a tálaláshoz

A két tojást összekeverjük, hozzáadjuk a folyadék felét és az összes lisztet, majd az egészet csomómentesre keverjük. Ezután adagoljuk hozzá a többi folyadékot, és addig keverjük, amíg homogén, tejszín sűrűségű masszát nem kapunk. Palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle.
A spárga fás részét levágjuk (kb 3 cm a szár alján), majd lobogó, enyhén sós vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, azonnal jéghideg vízbe helyezzük, utána kivesszük, és tálalásig félretesszük.
A hollandi mártáshoz egy lábasban vizet forralunk, ráhelyezünk egy tálat (csak a gőz melegítse alulról!), belerakjuk a tojássárgákat, a sáfrányt, ecetet, vizet, megsózzuk, és az egészet habosra keverjük 5-10 perc alatt. Belekeverjük a kockákra vágott vajat, ha szükséges, ízesítjük.
A tálalásnál a spárgát a palacsintába tekerjük, majd leöntjük a hollandi mártással, és önmagában vagy zöld salátával tálaljuk.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop