Kisgépek a konyhában

A karácsonyi készülődés idején még sűrűbb az életünk. Sok év konyhai tapasztalat után is bennünk van a drukk, hogy minden jól sikerüljön. Könnyítsük meg a dolgunkat, ahol csak lehet! Vegyük körbe magunkat a megfelelő eszközökkel, így gyorsabban elkészülünk, és még finomabbak is lesznek a sütik, a sültek és a levesek. Kovács Attilát, az Electrolux szakértőjét kérdeztük, aki maga is gyakran megfordul a konyhában.

 

 

egy kis történelem

A háztartási kisgépek szinte az elektromossággal egy időben jelentek meg a XIX. század végi konyhákban, hogy a háziasszonyok segítségére legyenek a főzést megelőző aprítási, keverési munkálatokban. Szerepük az eltelt több mint száz év során sem kérdőjeleződött meg, sőt, a technika fejlődésével teljesítményük, hasznosságuk csak fokozódott . Sokoldalúak: kikeverik a tökéletesen egyenletes majonézt, a leveshez felkockázzák a zöldséget, de a rósejbni összeaprítása sem okoz nekik gondot.

mint a profik

Általánosságban elmondható, hogy a professzionális, éttermi konyhákban jól bevált műszaki újdonságok köszönnek vissza a kisgépekben. Az egyik fontos fejlesztési irány a zajszint csökkentése, hogy turmixolás, habverés vagy aprítás közben is lehessen beszélgetni. A kézi mixereknél már egy ideje van lassú indítás, ami azt jelenti, hogy az első fokozatban lassabban indul a keverés, így a krém nem fröccsen ki a tálból. Az ott honi használatra tervezett botmixerek között is vannak már olyan modellek, amelyek a profi készülékekhez hasonló teljesítménnyel és intenzitással dolgoznak.

turmixgép, a legnépszerűbb

Manapság a konyha nélkülözhetetlen készüléke a turmixgép. Legyen szó tápláló krémlevesről, bébiételről, vagy csak egy laza, gyümölcsös smoothie-ról – a segítség karnyújtásnyira van. A legújabb turmixok háromszögletű üvegkelyhet használnak, hogy az alapanyagok gyorsan összekeveredjenek, speciális fogazású, 4-6 pengés késekkel aprítanak, a gyümölcsmagokat pedig külön szűrő választja el. De talán a legfontosabb, hogy a meghitt álmos reggelt nem zavarja meg többé a turmix bömbölése, a reggeli italt a masina duruzsolva keveri ki.

all in one

Az egyszerű kézi mixerektől a multifunkciós konyhai mindenesig sok masina található a boltok polcain. Gondoljuk végig, mire is van szükségünk. Ha csak alkalmanként keverünk ki piskótatésztát, bögresüteményt, fölösleges egy méregdrága porfogóval gazdagítanunk a konyhát, de ha rendszeresen dagasztunk, tésztát gyúrunk, kísérletezünk új alapanyagokkal, érdemes egy nagyobb tudású konyhagéppel megismerkedni. Ezek a készülékek cserélhető, különféle élkialakítású késeket, keverő és aprító korongokat rejtenek burkolatuk zsebeiben, hogy minden feladatot megoldjanak.

hová tegyem?

Ha a konyha pici, nehéz helyet találni a kisgépeknek a zsúfolásig telerámolt szekrényekben. De miért kellene eldugni? A meggyoző belbecs mellett az új készülékek külcsínére sem lehet panasz: az ergonomikus vonalvezetés, a szép formák mellett új trend a színes háztartási kisgépcsaládok megjelenése, amelyek vidám színfoltként, esetleg elegáns fémes csillogással dobják fel a konyhát.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop