Electrolux UltraOne – avagy mitől lesz egy porszívónak stílusa

Nem csak egy menő autó, telefon, stílusos bútordarab vagy divatos, trendi cipő képes annyira rabul ejteni az érzékeinket, hogy már az is boldogsággal tölt el, ha ránézhetünk vagy hozzáérhetünk. Lehengerlő formatervezéssel egy háztartási gép is kiválthat belőlünk ilyen reakciót, különösen akkor, ha olyan tárgyakból merítettek ihletet a tervezők, melyek minket is inspirálnak.

 

porszivo 

Az UltraOne U-alakú, kézbe simuló fogantyújának megtervezésekor például a Forma 1-es versenyautók kormánya lebegett az Electrolux dizájnereinek szeme előtt. Az egyedülálló, puhán gördülő kerekek kialakításakor a légpárnás futócipők csendes és gördülékeny mozgása adta az inspirációt, a fémes színű, áramvonalas testet pedig a hajók tőkesúlyának mintájára tervezték. A végeredmény az a minimalista elegancia és karcsú, sportos forma, amit bármikor jól esik megnézni és megérinteni.

Mindemellett az UltraOne hibátlanul teszi a dolgát. Óriási szívóerő gondoskodik a gyors és alapos porszívózásról, az átlagosnál négyszer halkabb működés pedig a nyugalomról. Így még akár zenét is hallgathatunk porszívózás közben, és az unalmas házimunka egészen elviselhető lesz.

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop