Garázs – meghálálja a fejtörést

A tervezés során az építkezők a legkevesebb figyelmet a garázsokra fordítják, mivel az nem lakóhelyiség, majd az építkezés során, és a beköltözést követően is gyakran tárolásra, raktározásra használják. Pedig ha előrelátóan felmérjük, hogy mit és hogyan szeretnénk itt elhelyezni, sokat tehetünk a magunk kényelméért.

 

 

A garázs terveztetésekor érdemes átgondolnunk, hogy mire használjuk majd. Parkolásra, műhelynek, tárolónak? Mekkora hely áll rendelkezésünkre, lesz-e ablaka, fűtése, közvetlen lakáskapcsolata, milyen gyakran kívánjuk használni, hány autó parkolását kellene megoldanunk?

Egy parkolóhelyen akár 2-3 autó

Mivel az alapterület általában szűkre szabott, több autó elhelyezése esetén érdemes elgondolkodni a belmagasság megnövelésén, és egy akna kialakításán, mert így parkológép segítségével egy parkolóhelyen akár 2-3 autó elhelyezésére is lehetőség van egymástól független ki- és beparkolással. Ha nincs módunk akna kiépítésére, megfelelő belmagasság esetén egymástól függő parkolással is elhelyezhetünk több autót egy beálló helyen. A parkológép szintátemelőként is használható olyan garázsoknál, ahol nagyon meredek a lehajtási lehetőség az utcaszintről. Lehetőség van arra is, hogy „láthatatlanul” a kertben helyezzük el az autókat a föld alá süllyesztve, hiszen megadottsúlyhatárig a parkológép tetejére füvet, virágot, sziklakertet telepíthetünk.

A cikk folytatását keresse az A Mi Otthonunk 2010 december-januári számában. 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop