TAVALYI ÁRAKON MÉG TÖBB KEDVEZMÉNNYEL

AZ AUTÓSOKNAK HAMAROSAN DÖNTENIÜK KELL ARRÓL, HOGY 2009-RE MELYIK BIZTOSÍTÓNÁL KÖSSÉK MEG KÖTELEZÕ GÉPJÁRMÛ-FELELÕSSÉGBIZTOSÍTÁSUKAT. AZ AEGON MAGYARORSZÁG BIZTOSÍTÓ JÖVÕ ÉVI DÍJAIRÓL ÉS AZ ÜGYFELEK ÁLTAL ELÉRHETÕ KEDVEZMÉNYEKRÕL PAPP LÁSZLÓNÉT, A TÁRSASÁG GÉPJÁRMÛ-BIZTOSÍTÁSOK ÜZLETÁGÁNAK IGAZGATÓJÁT KÉRDEZTÜK.

 

 

Milyen évet zár idén az AEGON a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás piacán?

 

 

Rendkívül sikeresnek ígérkezik a 2008-as év, úgy számolunk, idén mintegy negyedmillió ügyfél biztosítja nálunk autóját. Ez a magas szám – a jó és biztonságos szolgáltatáson felül – annak is köszönhető, hogy a családosok számára jelentős gyermekkedvezményt kínálunk, de a közel 2,5 millió lakossági ügyfelünk közül is sokan választották társaságunk kötelező gépjármű-biztosítását, mivel ezt is 30 százalékos díjkedvezménnyel honoráltuk.

Milyen tarifákkal és kedvezményekkel készülnek a 2009-es évre?

Az AEGON jövő évi díjai az előző évi tarifákat tükrözik majd. A legkedvezőbb díjakkal továbbra is a családosokat és a hűséges AEGON-ügyfeleket várjuk, ők 40 százalékos, illetve 30 százalékos kedvezményt érhetnek el nálunk. Az apróbb változtatások közül azért érdemes kiemelni, hogy a balesetmentes autósok előnybe kerülnek a renitens károkozókkal szemben, illetve, hogy azok, akik a kötelezőjük mellé más biztosításukat is az AEGON-nál kötik, extra kedvezményt kapnak. Akik például idén novemberben, decemberben hozzánk szerződnek, azoknak jövőre a casco biztosításukat is érdemes lesz az AEGON-nál kötniük. Ha például valaki márciusban a cascóját is átköti a kötelező mellé (amikor a casco évfordulója esedékes), akkor elismerjük a máshol szerzett kármentességet azonnali kedvezményként, s emellett a kötelező biztosításának az év végéig hátralévő díjából is elengedünk további 10 százalékot. A flottaszerződésekért folyó, irreálisan alacsony díjakkal operáló árversenybe azonban továbbra sem szállunk be, ahogyan eddig, úgy jövőre is a privát ügyfelekre fókuszálunk

A kötelezőjüket az AEGON-nál megkötő autósok szerződhetnek Autóbónusz biztosításra is. Miben különbözik ez a termék a hagyományos cascótól?

Autóbónusz cascót a legalább 4 éves gépjárművekre lehet kötni. A biztosítás lényege, hogy elemeire bontható, így az ügyfeleknek lehetőségük van arra, hogy csak az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő elemeket vásárolják meg. Ez azt jelenti, hogy akár egészen szűk kockázatra, például elemi kárra is köthető biztosítás. Az Autóbónuszt töréskárra, elemi- és tűzkárra, lopáskárra, üvegtörésre, balesetbiztosításra, és Assistance-ra (melyben együttműködő
partnerünk az Autohomea Europe Assistance), vagy ezek bármilyen kombinációjára lehet kötni. A töréskár, valamint az elemi- és tűzkár esetén „Limit” kedvezményt is lehet választani, amely 20 százalékos díjkedvezményt biztosít – ebben az esetben a kárrendezési összeget. Az Autóbónusz díjának meghatározása egyébként nagyon hasonló a kötelező biztosításéhoz, ugyanis a forgalmi engedély adatai alapján történik. (A tarifa a gépkocsi gyártmányától és hengerűrtartalmától, valamint a szerződő életkorától és állandó lakcímétől, illetve az önrész mértékétől függ.) A gépjárművek korának emelkedésével csökken az Autóbónusz díja.

A kötelező biztosítások megkötésekor ugyan lényeges a díj mértéke, ám legalább ennyire fontos az is, hogy mire számíthatunk baj esetén. Mit kínál az AEGON az autósoknak ebből a szempontból?

Az AEGON immár tíz éve, Magyarországon elsőként olyan gépjármű kárrendezést épített ki, amely gyorsaságát, hatékonyságát, korrektségét tekintve példaértékű nemcsak itthon, hanem egész Európában. A 06/40-204-204-es központi információs telefonszámon – de akár faxon vagy az interneten – befutó kárbejelentések vételét követően, független gépjármű-kárszakértőink 24 órán belül felveszik a kapcsolatot az ügyféllel, illetve amennyiben a gépjármű szakműhelyben található, az illetékes javítóval is. Az AEGON mintegy 350, elsősorban márkaképviseleti szervizzel áll szerződéses jogviszonyban, ezek a szerződések biztosítják a minőségi munkát, valamint lehetővé teszik, hogy ügyfeleink mentesüljenek a javítás költségének előzetes megfinanszírozásától. A digitális fotódokumentációval, kalkulációval ellátott, feldolgozott káranyag 48 órán belül elektronikus úton jut el a kárrendező egységhez, amely – az ellenőrzés és az esetlegesen hiányzó iratok pótlása után – haladéktalanul elutalja a jóváhagyott kártérítési összeget. Ennek köszönhetően – az elmúlt három év kimutatásai alapján – a károsultak a káresemény bejelentésétől számított jellemzően 6-7, az átlagot tekintve 12,5 munkanap alatt hozzájutnak a kártérítéshez. A későbbiekben esetlegesen benyújtott egyéb, járulékos költségek és a számlák különbözetének számfejtése, feldolgozása és utalása a beérkezést követő egy-két munkanap alatt szintén megtörténik.


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop