Egy rendszer mindenre: Uponor UniPipe Plus

Melegburkolatok fürdőszobába?
Teraszburkolás vízszigetelés nélkül?
Egyedi zuhanykabinok, tetőtéri ferde falakhoz is

Amikor az Uponor továbbfejleszti a saját többrétegű csővezetékgyártó technológiáját, egyetlen elsődleges célja, hogy megkönnyítse a tervezők és a szerelők munkájának minden egyes lépését. A pontosság és a gyorsaság elengedhetetlen szempont minden épületgépészeti szerelés esetén, akár vízellátási, padlófűtési vagy radiátor bekötési feladatról van szó.

egyrendszermindenreuponor 720

Az eredmény: az UniPipe PLUS hajlítási sugara akár 40 százalékkal kisebb a hagyományos ötrétegű csővezetékekhez képest. A csővezeték irányváltásai megvalósíthatók a csövek meghajlításával, idomok alkalmazása nélkül, ezáltal a szerelési idő is jelentősen lecsökken.

egyrendszermindenreuponor 1
Egyesítve fém és műanyag előnyei

 

egyrendszermindenreuponor 2
Az UniPipe PLUS tartalmaz egy varrat nélküli alumínium réteget, amely egyrészt megakadályozza az oxigén bejutását, ellenáll a hőmérsékletváltozás által okozott kiegyenesítő erőknek és hosszirányú tágulásnak. Ennek érdekében az alumínium vastagságát a szükséges nyomásviszonyoknak és hajlíthatóságnak megfelelően optimalizáltuk. Az alumínium réteget kívül és belül egy-egy réteg magas hőmérsékletnek ellenálló polietilén ragasztóréteg fedi (a német DIN 16833 szabvány alapján).

egyrendszermindenreuponor 3

egyrendszermindenreuponor 4

 

Varrat nélküliség – új minőségi szint
Az UniPipe PLUS két változatban is elérhető: szálas, valamint tekercses kivitelben. A tekercses UniPipe PLUS jelentősen hajlékonyabb és hajlíthatóbb, mint a jelenlegi többrétegű csővezetékek. Ennek köszönhetően egyrészt csökken a szerelés ideje, másrészt kevesebb idomra van szükség. Ezzel szemben a szálas UniPipe PLUS sokkal merevebb alumínium-réteggel rendelkezik, mint a hagyományos többrétegű csővezetékek. Így esztétikus, a modern szerelési technológiákhoz optimálisan illeszkedő, szabadon szerelt megoldást biztosít. Bármelyik változatot használjuk, minden esetben a biztonságot választjuk.
Valamennyi UniPipe PLUS csővezeték könnyen, gyorsan és biztonságosan szerelhető az Uponor kipróbált és tesztelt préskötéses technológiájával, valamint kompatibilis minden jelenlegi Uponor rendszerrel és megoldással.

Hagyományos technológia                                             Új varrat nélküli technológia

egyrendszermindenreuponor 5

Átlapolt                                      Tompavarratos                          Varrat nélküli                              Unipipe PLUS

 

Varrat nélküli jövő
Az Uponornál tudjuk, hogy az alumíniumréteg vastagsága nem csökkenthető a végtelenségig a többrétegű csővezetékek hajlíthatóságának növeléséért. A vékony réteg ára, hogy csökken a nyomásállóság, a csővezeték hajlamosabb lesz a horpadásra, és hajlításkor nagyobb lesz a visszahajlító rugóerő. Ezért döntöttünk a gyártási technológia teljes újragondolása mellett. Saját fejlesztésű technológiával és folyamatainkkal gyorsan tudunk alkalmazkodni a piaci igényekhez, ezáltal hatékonyabban tudjuk kiaknázni a lehetőségeket.

egyrendszermindenreuponor 6

egyrendszermindenreuponor 7
Pangó víz nélküli átfolyós falikorongokkal ellátott körvezetékes vízellátás konyhai és fürdőszobai alkalmazásokhoz

 

egyrendszermindenreuponor 8 1 egyrendszermindenreuponor 8 2 egyrendszermindenreuponor 8 3

Fém préskötés

Műanyag préskötés

Menetes préskötés

 • Nem kell kalibrálni és sorjázni
 • Préselés elvégzését jelző műanyag profil
 • Nyomáspróba-biztos
 • Színkódolt méretek

egyrendszermindenreuponor 9

 • Ólommentes
 • Könnyű
 • Kiváló ár/teljesítmény viszony
 • Nem kell kalibrálni és sorjázni
 • Nyomáspróba-biztos
 • Nem kell kalibrálni és sorjázni
 • Könnyű szerelés

 

egyrendszermindenreuponor 10

További információ: Uponor ötrétegű csövek  

uponor logo
Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B
T. +36 1 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com
www.uponor.hu

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop