Egy kocka mind felett!

Új területen – az okosotthonok világában – terjeszkedik a német illetőségű Hörmann, amely bemutatta legújabb megoldását, a Homee-t. A dizájnos kocka alakú irányítóközpont a kapu- és ajtómeghajtások központosítása mellett más Homee kompatibilis eszközökkel is bővíthető.

Ami néhány éve még elképzelhetetlen és drága luxusmegoldás volt, az ma már egy elérhető árú és egyszerűen kezelhető eszközé vált, jelen esetben egy minden lakásba jól illeszkedő, kocka alakú vezérlőközpont személyében. A Hörmann Homee Smart Home központtal a kapu- és ajtómeghajtások kényelmesen, egy applikációval vagy akár hangvezérléssel is működtethetők, éjjel-nappal, a világ bármely pontjáról. A rendszer rugalmasságát az adja, hogy a kompatibilis megoldásokkal egyszerűen tovább bővíthető, így egyetlen rendszerrel az otthonunkban található más eszközök is – mint például fűtés vagy világítás – irányíthatóvá és távolról elérhetővé válnak. A kiegészítő kockák a ZigBee, Z-Wave és EnOcean, Warema és CentronicPLUS protokollal rendelkező eszközök is irányíthatóvá válnak.


A fehér báziskocka – a Hörmann homee Brain Cube – a rendszer központi egysége, mely saját vezeték nélküli kapcsolattal és tanúsított Hörmann BiSecur rádiós rendszerrel ellátott. Egy okosotthon rendszer azonban még mindig sokakban kelt bizalmatlanságot, hiszen az egyre fontosabbá váló személyes tér védelme, kiemelten fontos hasonló eszközök esetén. „A multifunkcionális és egyben bonyolult okosotthon rendszerek a potenciális vásárlók szemében eddig nem voltak annyira vonzóak, hogy tömegesen elterjedjenek. A homee egyszerűsége viszont nemcsak a vásárlók szemében növeli ennek a terméktípusnak a népszerűségét, de a kibertámadók is egyre szívesebben tekintenek majd célpontként az internet felől egyre nagyobb számban elérhető adminisztrációs felületekre. A Hörmann ezért már a kezdetektől fogva komoly figyelmet fordít a kiberbiztonságra a homee esetében, termékeinek védelmét pedig független külsős szolgáltatóval is tanúsíttatja.” – Makay József, a Makay Kiberbiztonsági Kft. ügyvezetője.

A Hörmann Homee okoskocka működtetése az ingyenes Hörmann homee App segítségével okostelefonnal vagy táblagéppel történik (iOS és Android), illetve a Web-App révén asztali számítógépről is elérhető. A rendszer emellett támogatja a három népszerű hangvezérlési platformot is – angol nyelven – mellyel még szabadabb működés érhető el.

A Hörmann Homee forgalmazása már elindult, így bővebb felvilágosítást a cég munkatársai és viszonteladói tudnak adni.

www.hormann.hu

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop