Hajmeresztőnek tűnő alapanyag-kombinációk, pörgős videók, pikáns, érdekes és hasznos információk a hozzávalókról. Röviden, erre számíthatunk, ha belenézünk az Electrolux új gasztro-videó rovatába, az Egy falat inspirációba.
Az Electrolux Egy falat inspiráció címmel új gasztro-videó rovatot indított el weboldalán. Havonta két témával frissül a rovat. Az első hallásra néha furcsának tűnő ételek mindig valamilyen szezonális alapanyagra épülnek. A minden háztartásban megtalálható, többnyire sósan tálalt paprika, itt édes paprikalekvárként születik újjá, a klasszikus olasz burgonyagombóc, a gnocchi pedig sütőtökből és édesburgonyából készül.
Minden fogás elkészítését megnézhetjük egy-egy rövid recept-videóban, megtaláljuk a hozzávalók listáját és az elkészítés módját, így minden kéznél van, ha kedvet kapunk valamelyik finomság reprodukálásához. Ha többet akarunk tudni az alapanyagokról, vagy ebéd/vacsora közben érdekes sztorikkal akarjuk színesíteni a beszélgetést, elolvashatjuk az ételekhez kapcsolódó rövid cikkeket. Megtudhatjuk például, hogy miben rejlik a füge szépítő és vágykeltő ereje, vagy azt is, mit jelent a hindi eredetű, pikáns csatni szó.
A videókban a Szárnyas Ízvadász blog szerzője főz, aki közvetlen, barátságos, pörgős stílusának, időnként őrült helyszíneinek és alkotásainak köszönhetően, mára az egyik legnépszerűbb gasztrobloggerré vált Magyarországon. Az Electrolux Egy falat inspiráció rovatában a fent említett paprikalekváron és sütőtökös gnocchin kívül készített már szilvás-fügés csatnit, gyömbérrel és fahéjjal, illetve az olasz ősz jegyében vaníliás panna cottát gránátalma öntettel. Mindegyik gyorsan elkészíthető, mégis különleges finomság, melyek valóban inspirálhatnak minket arra, hogy kipróbáljunk valami újat, izgalmasat, ami eddig nem volt része otthon, a gasztro kultúránknak.
Hozzászólások