Egy csipetnyi dzsungel

Kifinomult tervezői gesztusok, modern elegancia jellemzi vendéglátóink otthonát, melynek tereit Tóth Angelika tervezte. Az élhető, hangulatos és kényelmes otthonban nagy hangsúlyt kaptak a közösségi terek, a minőségi felületek és a változatos textúrák.

Vendéglátóink egy olyan kellemes, jól berendezhető és modern otthonra vágytak, amely teret ad a társas összejöveteleknek, ugyanakkor a háromfős család számára kellően otthonos és meghitt is. A háziasszony kedveli a dzsungelhangulatot, ezért azt kérte Tóth Angelika lakberendezőtől, hogy bár finoman, de ez a dizájn is jelenjen meg a lakásban. A 2012-ben épült, 90 négyzetméteres fővárosi otthonban Angelika alapvetően kő-, fa-, textilhatású anyagokat, látványos tapétákat alkalmazott, a bútorokon bársony-, bőr-, selyemhatású textúrák jelennek meg. Ez a sok és minőségi anyag atmoszférateremtő erővel bírt.

A konyhával és étkezővel egy légterű nappali lendületes és nagyvonalú tervezői kézről árulkodik. A szürke sarokgarnitúrával szép párosítás az arany keretbe ágyazott dupla üvegasztal, túloldalán a fehér ülőkével. A lakás erőssége, hogy minden mindennel összefügg, és gyönyörű, homogén egységet alkot. A mennyezet kifejezetten nagyméretű, Angelika ennek megfelelően nagy felületű csillárt választott. A gyűrűs megoldás olyannyira elnyerte a háziak tetszését, hogy más helyiségben is teret kapott. A konyha és étkező varázsát a részletek adják, különlegessége a textilhatású kő munkapult, a fehér matt és a barna tükröződő frontok játéka, az ajtónyitók ritmusos váltakozása. A jó világítás tágítja a teret, de meghagyja a fény-árnyék viszonyok kontrasztját. Az étkezőasztal – az egyik legváltozatosabb funkciójú, a nap minden szakában használt felület – különös figyelmet kapott világítási szempontból. A szülők hálószobájában abszolút izgalmas megoldás az ággyal megegyező, bőrborítású, faltól falig futó ágyfejvég. A szoba középpontja az ágy lett, mellette egy pici gardróbszobát és egy dolgozót is sikerült alakítani.

A fiúszobával kapcsolatban több kérése is volt a háziasszonynak: az íróasztalhoz sok természetes fény jusson, legyen elegendő tárolófelület, és külön kívánság volt az űr témájú faldekoráció is. A nagyfiú még cseperedik, a leleményes tervezés az életkornak megfelelő könnyű átalakíthatóságot is garantálja.

Izgalmas a fürdőszobában a kőhatású dizájnpanel és a fehér kőburkolat. A sok üvegfelület nagyon letisztult összképet garantál, itt is elegáns és nagyvonalú a térkezelés. Vendéglátóink már kellően sok időt eltöltöttek otthonukban ahhoz, hogy elmondhassák: éppen olyan, amilyennek megálmodták, imádnak itt lenni, s nemcsak ők hárman, hanem a vendégeik is.

Legyen szó loftról, neobarokk enteriőrről vagy olasz minimálról, minden stílusban szívesen tervezek. Hiszek abban, hogy a jól működő lakás kellő kreativitással és precizitással kisebb helyen is kialakítható.
Tóth Angelika
lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop