Hozzávalók 4 személy részére: 500 g sóska, 200 ml víz, 2-4 evőkanál cukor (ízlés kérdése), 1-2 csipet só, 200 ml tejszín, 200-300 ml tej, 1 csomag bio vaníliás pudingpor (nem tartalmaz aromát, csak vaníliát és keményítőt)
A sóska szárát minden levélről lehúzzuk, mosás után sóval és cukorral vízben megfőzzük. A tejet és a tejszínt összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a pudingport (vagy helyettesíthető 1 evőkanál liszttel vagy keményítővel is) és csomómentesre keverjük. Hogy a savanyú sóska ne csapja ki a tejes habarást, 2-3 evőkanál sóskát kiveszünk, elkeverjük a tejes lével, majd még 2-3 alkalommal megismételjük ezt, és csak utána adjuk a sóskához a tejes habarást. Fokozatos kavarás mellett besűrítjük, és levesszük a tűzről.
Hozzászólások