Édes álom

Mozgalmas világunkban másról sem hallunk, mint környezetszennyezésről, ózonlyukról, allergiáról, stresszről. Otthonunk talán legfontosabb helyisége a hálószoba, ahová tényleg pihenni, feltöltődni, erőt gyűjteni térünk meg egy fárasztó nap után.

 

 

A biobútor fogalommal olyan bútorokat jellemzünk, amelyeknél az alapanyagok előállításánál, a gyártás és használat során, valamint a bútorok megsemmisítésekor sem terhelik káros anyagokkal a környezetet. A növényi, állati és ásványi eredetű nyersanyag tökéletesen lebomlik, biztosítva a zárt ökológiai körforgást.

 

A teljesen bio hálószobabútorok tömörfából készülnek, facsapolással, enyvezve. Mivel a pácok és lakkok használata nem ajánlott, méhviasz és természetes gyanták megfelelő oldatait alkalmazzák. A természetes anyagok rendkívül tartósak; csekély ápolással szinte korlátlan ideig megőrizhető patinájuk, szépségük. Ehhez szükség van a megfelelő felületkezelésre is. Szerencsére ma már számtalan olyan festék, lakk, pác közül választhatunk, amely sem közvetlen életterünket, sem a környezetet nem károsítja.

De milyen matrac is kerüljön bioágyunkra – A jó matrac igazodik testünk formájához, alvás közben a hátgerincet természetes állapotában tartja, közben a test minden pontján stabil alátámasztást ad. Mivel minden ember egyedi formával rendelkezik, fontos, hogy a matrac testre szabott legyen, hiszen testsúlyunk, életkori sajátosságaink, alvási szokásaink alapján választunk fekhelyet. Jó, ha a huzata mosható, hiszen a gyakori porallergia miatt erre szükség lehet.

Mivel is töltik a 21. század derékaljait – Szerencsés esetben kizárólag természetes alapanyaggal, köles-és tönkölyhéjjal, gyapjúval (bárány, teve, láma) amely az allergiásoknak is ajánlott, hiszen semmilyen élősködőnek nem biztosít táptalajt.

Az elektroszmog a nap 24 órájában körülvesz bennünket, a falban futó kábelekben, konnektorban, tévében, hifi rendszerben, lámpában, számítógépben. Attól, hogy láthatatlan, észrevétlenül károsítja szervezetünket; betegségeket generálva, immunrendszerünket gyengítve, nyugtalan, álmatlan éjszakákat okozva. Ma már vannak különféle eszközök, amelyek e sugárzást lecsökkentik az egészségre ártalmatlan szintre. Létezik például olyan matrac, amelynek speciális huzata ezüstszállal kevert, így megszűri a káros elektromos sugárzásokat.

A feng-shui foglalkozik a helyiségek tájolásával, az ágy elhelyezésével, különös tekintettel a nyugtalanító, álmatlanságot okozó föld alatti vízér lehetséges ártó hatásával. Ennek eltérítésére jó szolgálatot tesz a mágneses derékalj. Szakértők szerint hasznos a vesebaj, reuma és egyéb ízületi betegségek megelőzésére.

Amennyiben nem öntisztuló gyapjú vagy kasmír-gyapjú keverék ágyneműben alszunk, amely elpárologtatja az alvás során keletkezett nedvességet, ágyneműhuzatunk feltétlenül száz százalék pamut, krepp, flanel, vagy tisztaselyem alapanyagból készüljön, ez a legjobb garancia a jó alvásra és jó ébredésre.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop