Dinamikus terek

Egy fiatalos, modern lakás kialakítására kérték fel vendéglátóink C. Szabó Helga lakberendezőt. Élő, dinamikus terek, ötletes megoldások, vidám hangulatú helyiségek születtek, vagyis a tér pont olyan lett, amilyenre tulajdonosai vágytak.

Harmincas vendéglátóink közel egy évig keresték a legmegfelelőbb otthont, ahol nyugodtan és kellemesen élhetnek. Végül Budán, a Mechwart ligetben egy impozáns Bauhaus stílusú házban találták meg a számukra megfelelő lakóteret. Arra vágytak, hogy otthonuk legyen vidám, világos, eleven, olyan, ahova jó a nap bármely szakában hazatérni, jó vendégeket hívni, és ahová majd első gyermekük is megérkezhet.

A felkért lakberendező, C. Szabó Helga az összes falat kibontotta, és áttervezte a 81 négyzetméteres lakás térszerkezetét. Mivel a tulajdonosok szeretnek sok időt együtt tölteni, ezért a nappalit, a konyhát és az étkezőt egy helyiségben alakította ki. A stílus leginkább az organic modernhez közelít, amely a modernséget és a természetességet ötvözi egymással, miközben a laza luxus légkörét teremti meg. Helga minden helyiségbe kellemes, világos fa színű laminált padlót választott, hogy természetes hatású keretet adjon a bútoroknak, amelyek egy része hófehér, bézzsel és dióval kombinálva. Ettől a kontraszttól játékosabb, elevenebb a tér. A bútorzat egyszerű és letisztult: a kényelmes szürke kanapé a nappaliban és a modern, márványlapos dohányzóasztal szép, egyszerű megoldás. Remekül mutat mellette a retró szekrényke és az ugyancsak retró hangulatú fotel párosa.

A változatosság a lámpák és világítótestek sokféleségében is megjelenik, a tervező valamennyi funkcióhoz más és más lámpát választott. A konyhában is sok fényre volt szükség, mert a háziasszony esténként rengeteg időt tölt itt. A konyhabútor szépen belesimul a térbe, mindennek bőségesen jut benne hely. A hálószoba tekintetében vendéglátóink kérése nagyon egyértelmű volt: legyen minden finom, elegáns és egyszerre fiatalos. Nem könnyű kérés! Az eleganciát látványos ággyal és díszlécekkel érték el, a nőiességet, finomságot pedig függönyökkel, textilekkel. Az esztétikum jegyében született a két fürdőszoba is, magas minőségű olasz és spanyol csempékkel, valamint modern és természetes összhatású bútorokkal.

Láthatjuk, hogy minden hangsúlyos és jó a szemnek ebben a szépen koreografált térben, legyünk akár lakói vagy csak vendégei e lakásnak.

Nem könnyű lakásokat tervezni, otthonokat pedig talán még nehezebb… meg kell találni a harmóniát a lakás adottságai és a benne élők elvárásai között, hogy élhető és szerethető terek szülessenek.
C. Szabó Helga
lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop