Kreatív karácsonyt!

Akkora várakozás, készülődés egy ünnepet sem előz meg, mint a karácsonyt. Díszítünk, szépítünk, alkotásainkkal életre keltjük a meghitt hangulatot. Hogy lehet ünnepi a gumicsizma? Ablakunk dísze néhány üvegkorong? Kreatív karácsonyt kívánunk!

 

 

Kottaszoknyás angyalkák

Kellékek: * Forrasztópáka és ragasztópisztoly * A4-es fehér papírlap * A4-es kottalap (nyomtatni is lehet) * Hungarocellgömb fejnek (50 mm) * Bronzszínű függönykarika (30 mm) * Díszkövek (3 és 5 mm) * Damil * Tű * Kés * Vonalzó * Vágóalátét * Vastag hullámpapír

Az angyalka szoknyáját kottapapírból harmonikaszerű hajtogatással kapjuk meg. Fordítsuk vízszintesen magunk elé a kottapapírt, és egy kés tompa felével két centiméterenként húzzunk függőleges vonalakat a vonalzó mentén. Így pontosan meghajtogathatjuk a szoknyát. A szárnyak elkészítéséhez ismételjük meg a fenti hajtogatási módot egy fehér lappal, majd hajtsuk ketté a közepén. Egy hosszú damillal középen kössünk csomót a hajtogatott lapra, majd vágjuk le a damil rövidebb végét a csomó közelében. A damil hosszabbik szárából készül majd az akasztó. A forrasztópákát állítsuk magas hőmérsékletre, és a szárnyakra égessünk csipkeszerű mintát. Mivel a papírt teljesen átlyukasztjuk, fektessünk vastag hullámpapírt a szárny alá. Legyezőszerűen húzzuk szét a lap végeit, így megkapjuk az angyalkaszárnyakat. Ragasztópisztollyal erősítsük össze az angyalka testét és szárnyát, úgy, hogy a damilszár felfelé nézzen. Erre fűzzük fel ugyanis a hungarocellgömböt egy nagy tű segítségével. Miután a szárnyhoz ragasztottuk, hurkoljunk akasztót a damil végére. A glóriához ragasszunk a fejre függönykarikát, a szemeket gyöngyökből alkothatjuk meg.

“Az ünnepi dallamokhoz stílusos dekorációk a bájos angyalkák”

A kisebb méretű angyalkákat A5-ös papírból, egy centiméteres hajtogatással készítsük. Az angyalka fejéhez és a glóriához kisebb gömböt és függönykarikát válasszunk.

 

{gallery}images/stories/dekortippek/2012_12/angyal/f1{/gallery}

 

Hópelyhek, jégcsapok tánca

“A dekoráció legalább annyira csodás kívülről nézve, mint a nappaliból”

Kellékek: * Multifunkcionális gép gyémánt gravírozószárral * Ragasztópisztoly színtelen ragasztórúddal * Üveg- és tükörlapok * Üvegcseppek/ jégcsap alakú üvegek * Organza- és selyemszalagok * Fűzhető gyöngyök

Egy csodásan megvilágított karácsonyi ablakkal megmutathatjuk környezetünknek, hogy mennyire kedveljük az ünnepeket. Készítsünk hópelyhes és jégcsapdekort!

Töltsünk le az internetről, ügyesebbek rajzoljanak hópehely mintákat, akkorákat, hogy az üveg- és tükörlapokon jól mutassanak. Tegyük az üveg-, illetve tükörlapot a mintára, és ragasztószalaggal rögzítsük. Jöhet a gravírozás! Ha sötét papírlapra helyezzük az üveglapokat, ellenőrizhetjük a munkát, és ha szükséges, tökéletesíthetjük a mintánkat. Ha kész, egy finom ruhadarabbal tisztítsuk meg a lapokat. A tükörre alkoholos filccel vihetjük fel a mintát, és máris gravírozhatjuk, csakúgy, mint az üvegcseppeket. A függődísz összeállításához tetszés szerint fűzzük fel az üveglapokat és a gyöngyöket egy szép szalagra. Két tükörlapot fordítsunk egymás felé, majd a szalagot közéjük téve, ragasztópisztollyal erősítsük egymáshoz a díszeket.

 

{gallery}images/stories/dekortippek/2012_12/ho/f1{/gallery}

 

Gumicsizmába az ajándékokkal!

“Díszdoboz helyett díszes gumicsizmában is várakozhatnak az ajándékok a fa alatt”

Kellékek: * Ragasztópisztoly színtelen és glitteres ragasztórudakkal * Forrasztópáka melegfúvó fejjel * Gumicsizma * Egy kiselejtezett nadrág * Műszőrme * Dekorcsillagok * Hőtapadó dekorkövek * Gyöngyös szegőzsinór * Szalagok, tollak, egyéb díszítőelemek

Vidám látvány és praktikus is egyben felcicomázni a gumicsizmákat, és teletömni őket mindenféle meglepetéssel. A dekorált gumicsizma az extra ajándék!

Mérjük meg, hogy a nadrágszárak mely részei egyeznek meg a gumicsizma szárainak kerületével, és jelöljük be. Vágjunk le két 17 cm-es nadrágszárdarabot, ez lesz a csizma gallérja. Fordítsuk ki az anyagokat, és ragasztópisztollyal (színtelen ragasztórudat használva) „szegjük be” azokat. Visszafordítva ragasszuk rájuk alulra a díszes zsinórt, majd az anyagot a csizmaszárak belsejéhez. Folytassuk a dekorálást: ragasszuk fel a kb. 7 centiméter széles és a csizma kerületét átérő műszőrmedarabokat. A forrasztópákát a legalacsonyabb hőmérsékletre állítva, a melegfúvó fejjel helyezzük fel a hőtapadó köveket a textilre. Jöhetnek az ezüst és glitteres ragasztúrudak, amelyekkel vonalakat, csillagmintákat rajzolhatunk. Előkerülhetnek a kövek, szalagok, tollak a szekrény mélyéről; mind díszei lehetnek a nem mindennapi díszdoboznak!

 

 {gallery}images/stories/dekortippek/2012_12/csizma/f1{/gallery}

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop