Városi romantika

Aki megteheti, faluszéli mezőn, aki városban lakik, egy közeli parkban élheti át a piknikezés varázsát. Legfontosabb kellékét, a piknikbőröndöt mi magunk is elkészíthetjük.

 

17

 

jöjjön az ihlet

Ha romantikus hangulatú piknikezésre vágyunk, felejtsük el a műanyag hűtőtáskát és az alufóliába csomagolt szendvicseket, inkább fogjunk egy régi, nagyszüleink idejéből származó bőröndöt, amiben egy kis átalakítással a finomságok és a tálalás eszközei is elférnek. Vigyünk friss bagettet, különféle sajtokat és gyümölcsöt a szabadtéri étkezéshez, és ne felejtsünk el betenni egy üveg ízletes bort sem! És persze a szalmakalapot és a fényképezőgépet se hagyjuk otthon. Mindent pakoljuk fel egy kényelmes biciklire, és irány a természet!
http://blog.juditu.hu

“A szabad ég alatt eltöltött idő különleges élményekkel gazdagít bennünket”

“Járjunk nyitott szemmel a városban: szépséges zöld parkokra találhatunk…”

csináljuk együtt

Mielőtt nekiállunk a régi bőrönd tuningolásának, ellenőrizzük, hogy biztonságosan záródik-e, illetve ügyeljünk a tányérok, poharak, egyebek megfelelő rögzítésére. Az evőeszközöknek külön, gumipántokkal ellátott masnis tartót varrhatunk, amit könnyedén rögzíthetünk a bőrönd belsejébe, így a biciklin való szállítás sem okoz gondot. A különféle sajtokat saját készítésű sajttálról is falatozhatjuk. Ehhez tökéletes egy vágódeszka vagy egy rajztábla, amibe gondosan beleégethetjük kedvenc sajtjaink nevét, megadva egyúttal a szervírozás módját is. Egy régi fonott kosarat átalakíthatunk biciklikosárrá. Varrjunk bele bélést, tűzzünk rá egy rózsát, a kormányra való rögzítést pedig két régi övpánttal oldhatjuk meg. Mennyivel romantikusabb egy fekete drótkosárnál! Vékony övvel átkötve egy kisebb pléd is elfér a bicikli ülése alatt.

“A rögzített keresztlécek biztonsággal tartják a tányérokat, evőeszközöket tartó elemeket”

lépésről lépésre

A bőrönd felső és alsó részét borítsuk be szivaccsal és flízzel, amit tűzőgéppel rögzítsünk. Rakjunk a felső részbe könnyű, fenyő keresztléceket (ezeket régi bőrönd esetén az eredeti merevítés alá tudjuk befeszíteni), majd a lécek közötti mélyedéseket és az egész felső részt ismét vonjuk be flízzel, végül egy puha termo anyagot (akár egy régi takaró is lehet) ragasszunk az egész felületre. Vágjunk méretre egy mintás anyagot, hajtsuk vissza és vasaljuk le az éleket, majd színesre festett fejű rajzszögekkel tűzzük a bőrönd fa keretéhez. Ugyanígy járjunk el alsó résznél is, de itt a mélysége miatt a négy sarkára élt kell varrnunk. Régi övekből készíthetünk tartópántokat, amiket tűzőgéppel rögzíthetünk.

A sajttálhoz alaposan csiszoljuk le a rajztáblát vagy vágódeszkát. A sajtok neveinek kontúrjait nyomtassuk ki, majd indigóval vigyük át a felületre. Rajzoljuk át égető pákával, majd a régies hatás kedvéért óvatosan hőlégfúvózzuk meg az egész felületet. Egy hengeres csiszolófejjel készítsünk mélyedést az evőpálcikák kényelmes tárolásához.

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop