Vakációzzunk a kertben!

A nyári forróságban ücsöröghetünk napernyő alatt is, de még élvezetesebbé tehetjük a pihenést, ha saját kezűleg épített árnyékoló alatt hűsölünk. A jéghideg limonádét családi fotóval díszített poháralátétre tehetjük, az illatos levendulacsokrot konzervdobozban lógathatjuk alá. Nyaraljunk otthon!

jöjjön az ihlet

Nem is gondolnánk, milyen egyszerű egy nagy lepedőből pár méter madzag és néhány léc segítségével árnyékolót fabrikálni. A lepedő sarkaira kötött madzaggal könnyen rögzíthetjük árnyékolónk egyik sarkát egy fához, a többit a földbe szúrt lécekhez. A hangulat máris adott! Az ülőalkalmatosságot egyszerű, akár újrahasznosított, fehérre festett raklapokból is kialakíthatjuk. Társítsunk hozzájuk tengerészhangulatot idéző piros és kék csíkos kiegészítőket.

lépésről lépésre

A karton vagy fa poháralátét alapot fessük le fehér akrilfestékkel, és kenjük be hobbiragasztóval. A tintasugaras nyomtatóval kinyomtatott fotót mártsuk vízbe, és óvatosan törölgessük meg, majd simítsuk a ragasztós felületre. Száradás után vonjuk be átlátszó lakkréteggel. A hátoldalukra ragaszthatunk textíliát.

A vízálló papírhajóhoz használjunk színes irattartó fóliát vagy csomagolópapírt és lefűzhető átlátszó fóliát. Vágjuk méretre a csomagolópapírt, és csúsztassuk az irattartóba. Hajtogassuk meg a szokott módon a hajót. Készítsünk rá zászlót fogpiszkálóból és színes textilből: a textíliát hajtsuk félbe, és vágjunk ki egy háromszöget, rögzítsük ragasztóval a pálcikához, majd a hajóhoz.

A konzervdobozok lefestve, madzagra függesztve hangulatos elemei a pihenőrésznek. Festés előtt zsírtalanítsuk a felületet, majd alapozó- és sprayfestéket használjunk. A dobozt fektessük fa alapra, és egy csavar vagy szeg segítségével üssünk a felső rész két szemközti részére egy-egy lyukat. Ragasszunk a tartóra fotót. Jól mutat benne a virág.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz!

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop