– 1 kg burgonya
 – kb 20-30 dkg liszt 1 evőkanél cukor
 – szilva
 – 10 dkg étcsokoládé
 – 10 dkg darált dió
 – 3 evőkanál zsemlemorzsa  
A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meghámozzuk, majd összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót és a lisztet is belekeverjük kisebb adagokban. Összegyúrjuk úgy, hogy egy enyhén ragadós, de dolgozható tésztát kapjunk. Lisztezett munkapulton kinyújtjuk, 20 részre vágjuk, és megtöltjük kimagozott szilvával, amiknek a közepébe egy-egy csokidarabot teszünk. Forrásban lévő vízben pár perc alatt készre főzzük. A zsemlemorzsát a darált dióval kevés olajon enyhén megpirítjuk, a megfőtt gombócokat ebbe forgatjuk bele.


Hozzászólások