Család az asztal körül

Egy nagyszámú család igényeihez szabták ezt a szép felosztású, egykori polgári lakást. A fő funkció ma a konyháé, ugyanis itt érzik magukat a legjobban gyerekek és felnőttek. Esténként körülülik az étkezős munkapultot, és megbeszélik az élet fontos kérdéseit.

csaladazasztalkorul 720

Az 1930-as években épült hatlakásos ingatlanban 2017-ben vásárolt meg két lakást vendéglátónk és családja. Bár mindkét lakás jó állapotban volt, amelyben a tereket is összenyitották az előző tulajdonosok, de a beköltöző új család igényei miatt mégis át kellett szabni az egész térfelosztást. Azt szerették volna, ha a 137 négyzetméteren olyan otthon formálódik, ahol mindannyian kényelmesen elférnek. Éva korábbi tapasztalatai alapján számukra a konyha a közösségi élet színtere, ezért „Mindenképpen nagy konyhát akartam, ami összeköt a lakás egyéb részeivel, tekintve, hogy öt pasira kell folyton főznöm” – meséli nevetve. Évának ugyanis két fia van, párjának is kettő, akik szintén sok időt töltenek náluk, ezért terveik megvalósításához teljesen le kellett „rombolni” és újjáépíteni a tereket. Így kerülhetett a konyha a lakás fókuszpontjába, a méretes konyhaszigetbe beépítették a főzőlapot is, megteremtve ezzel a zavartalan együttlét lehetőségét.
Éva pontosan tudta, hogy milyen stílust szeretne kialakítani. Célja egy letisztult, egységes, természetes hatású otthon kialakítása volt. Az enteriőrök végül a felkért tervező szakmai tanácsai segítségével, ám Éva saját ötletei, tervei alapján születtek meg. Ennek része, hogy a fahatás mindenhol megjelenik, a burkolat vynil padló. A zuhanyzóban dizájn cement van, amelyet a háziak nagyon szeretnek. Bár Éva egy kicsit glamourosabb megoldásokat szeretett volna viszontlátni új otthonukban, elképzeléseit a férfi szekció egyöntetűen leszavazta.

A fókuszban tehát a konyha állt, de nagy hangsúlyt kapott a nappali is. Világos, szellős, modern és kissé nagypolgári. A nagypolgári jelleget a nagy belmagasság, a kellemes tagolás eleve adja. Hiába, a ház 1930-ban épült, és az egykori atmoszféra remekül érvényesül ma is. A mikroplüss borítású kanapé és a formatervezett asztalka, az itt-ott erős szín a modernitás képviselője, de cseppet sem tolakodó vagy stílusidegen. A nappaliból az étkezőbe jutunk, amelynek különlegessége a hatalmas asztal. Ezt a bútort egyedileg gyártatták kifejezetten a család igényeihez igazítva, így mindenki elfér körülötte a legzsúfoltabb családi összejöveteleken is. A jó ízlésű tervező-tulajdonosnak azért egy cseppnyi glamourt mégis sikerült észrevétlenül is belecsempészni otthonukba: a dekoratív csillárok finoman az egyébként egyszerű és letisztult teret mindenütt feldobják, megfűszerezik. Az intim zónákban, így a kamaszfiúk szobájában, a szülők hálójában és a fürdőszobákban is a fa megjelenése meghatározó. Nincs túlgondolva, nem akar a tér különlegességekkel szolgálni vagy figyelemfelkeltő lenni – egyszerűen kényelmes, praktikus és szép.

 

 
 

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop