Budapesti otthon Duna-parti sétákhoz

Egy osztrák üzletember több alkalommal is járt már Budapesten, mígnem azt vette észre, hogy alig várja, hogy újra itt lehessen. Beleszeretett fővárosunkba, lenyűgözte a Duna korzóról a Budavári Palota panorámája, különösen eseténként, amikor a történelmi falakat a díszkivilágítás fényei varázsolják el.

budapestiotthondunapartisetakhoz 720

Esténként, munkanapjai végén osztrák megrendelőnk kedvenc útvonala a Vörösmarty térről indult. Végigsétált a Váci utcán a Vásárcsarnokig, majd a Dunaparton vissza a Lánchídig, közben megvacsorázott a Belgrád rakpart vagy a Duna korzó valamelyik éttermében, Buda látképében gyönyörködve. Az egyik ilyen vacsora során döntött úgy, hogy vesz egy lakást Budapesten, valahol a Duna part és a Váci utca között, s talált rá a Molnár utcai lakásra, ami – külön örömére – csak néhány percnyi sétára van a Nagyvásárcsarnoktól: Nagyon szeret ugyanis főzni, nem is beszélve a piaci vásárlás varázslatos hangulatáról.

A lakás felújítandó állapotban volt, ezért, mivel egyéb projektjei során is együtt dolgozott velünk, az Intermanagement Iroda Kft.-vel, férjemet, Babos László építészmérnököt és jómagamat, mint belsőépítészt kért fel arra, hogy igényére és ízlése szerint alakítsuk át a lakást. Mivel az eredeti konyha kicsi volt, a mellette lévő nagyobb tárolóhelyiség falának elbontásával kialakult egy tágas, minden igényt kielégítő konyha, és az étkezőfunkció is ide kerülhetett a nappaliból. A megrendelő elvárása egyszerű, átlátható, meleg színekkel otthonos megjelenést nyújtó berendezés volt. A lakás alapvetően klasszikus jegyeket örökölt, amelynek részei voltak a lakásban maradó kristálycsillárok is, amelyekhez viszont a tulajdonos egyszerű, modern bútorokat szeretett volna. Mivel a lakás csak időszakos használatú, szűkebb költségkeretből kellett gazdálkodnunk, és a lakás felújítására is mindössze két hónapot kaptunk. Emiatt döntöttünk a központi látótérben elhelyezkedő igényesebb egyedi bútor és az olcsón es gyorsan beszerezhető berendezési tárgyak ötvözése mellett. Így a nappali közepén elhelyezkedő ülőgarnitúra, az ágy és az asztalok egyedi tervezésű, a klasszikus és a modern stílusokat ötvöző bútorait társítottuk a konyha, a nappali és a hálószoba skandináv áruházi bútoraival. Végül azonban az egyedileg rendelt bútorok beszerzése sokkal könnyebb volt, mint az egyszerűbbnek hitt szériagyártású bútoroké, mert a szállítások és a szerelések során, amit csak el lehetett rontani, el is rontották.

Ahogy a lakás elkészült, tulajdonosa mind több időt tölt Budapesten, élvezi a lakás és Budapest tökéletes hangulatát, komfortját és a Duna-parti séták lenyűgöző látványát.

  

Részletek összehangolása, sokszínű és változatos elképzelések ízléses összefogása… Így jöhet létre az egyedi igényeknek megfelelő, stílusos végeredmény, amely tükrözi a tulajdonos ambícióit, ugyanakkor a kényelem, harmónia őt magát is boldogabbá teszi.

budapestiotthondunapartisetakhoz portre

Babos László, Babos Ágnes
építészmérnök, belsőépítész


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop