Biztonság a nyaralás alatt is

Baumit tanácsok homlokzatfelújításhoz
A hőszigetelés egész évben hasznos
Miért fontos az ivóvíz-higiénia?

Végre elutazhat pihenni a család, az üresen hagyott családi házak és lakások azonban könnyen a betörők célpontjává válhatnak. Gondoskodjunk otthonunk biztonságáról időzítővel működtetett automatikus redőnyökkel, előre beprogramozott világításvezérléssel! Az intelligens otthon megoldásoknak köszönhetően háza akkor is lakottnak tűnik, ha senki nem tartózkodik otthon.

biztonsaganyaralaslaattis 720

A Somfy intelligens otthon kínálatában kapható Chronis io programóra véletlenszerűen működteti az árnyékolókat . A redőnyök reggel automatikusan felhúzódnak, sötétedés után pedig leereszkednek. A jelenlét-szimuláció aktiválásával az árnyékolók működtetése eltérő időpontokban történik, így elhiteti a környezettel, hogy valaki ténylegesen otthon tartózkodik. Egyszerűen beállítható, mikor kapcsoljon fel és le a világítás és a lámpák az Ön távollétében. A világításvezérlés a villanykörte foglalatába kerül vagy a kapcsoló mögé építhető, és máris vezérelhető távirányítóval vagy akár időzítőről. A dugaljba helyezett vezérlés bármilyen elektronikai berendezést működtethet, így akár a rádió is bekapcsol néhány órára az előre programozott időpontban. Az intelligens ház az Ön távollétében is mozgásban van, összezavarja a lakást kifigyelőket és kisebb a betörés valószínűsége otthonába.

Az intelligens rendszerbe riasztórendszer is köthető. A kertben elhelyezett mozgásérzékelő először „csendes” riasztással hozza működésbe a házat: lehúzódnak a redőnyök, felkapcsol a világítás, Ön értesítést kap a telefonjára. A Somfy mozgásérzékelőjébe rejtett kamera digitális képet készít, amint az érzékelő mozgásra aktiválódik. A Protexial riasztórendszer számos egyéb funkcióval is növeli a ház biztonságát: füstérzékelő, ablaktörésérzékelő, vízszivárgás jelző, IP kamera csatlakoztatható hozzá, és rendelkezik a Magyar Biztosító Szövetség Vagyonvédelmi és Kármegelőzési Bizottság tanúsításával.

Az automatizált redőnyök és árnyékolók beépítése után nem kell foglalkoznia a redőnyök egyesével való fel- és lehúzásával, mindez automatikusan történik az Ön igényeire szabva. A redőnyök, árnyékolók használata kényelmes, további előnyeihez tartozik, hogy helyes használatukkal nyáron hűvösebb a lakás, míg télen melegebb lesz, vagyis energiát is megtakaríthatunk. A sötétedéskor lehúzódó redőnyökkel télen akát 10%-kal is csökkenthető a fűtésszámla.

Érdeklődjön a Somfy partnerhálózatában!

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop