Biedermeier találkozása a modernnel

A fiatal pár fővárosi otthona a nagypolgári életstílust eleveníti fel. A lakberendező a férj klasszikus értékrendjét és a feleség modern elképzeléseit mértékkel vegyítette, hogy egy friss, fiatalos, ugyanakkor értékálló lakás születhessen.

biedermeiertalalkozasa 720

Az ingatlanost kissé nehéz feladat elé állították a megbízók, hiszen konkrét elképzeléseik voltak a leendő ingatlannal kapcsolatban. A kritériumok legfontosabbika, hogy a lakásból rálátás legyen a Lánchídra és a Parlamentre. Olyan lakást szerettek volna, ami a nagypolgári életérzést sugallja,nagy belmagasság, világos, tágas terek. A tervezőnek a férj klasszikus, biedermeier stílusát kellett összehoznia a feleség modern, kissé art deco-ba hajló stílusával. Ez sok kompromisszummal járt, viszont az eredmény egy friss, mégis klasszikus tér lett.

A lakás alapszíne a könnyed tört fehér, ehhez társul a kontrasztos fekete, amely színkombináció az örök eleganciát fémjelzi. A lakásba egy kis előtéren keresztül érkezünk meg, amely beépített szekrényeivel helyet biztosít az elrejtendő kabátoknak, cipőknek. Innen már rálátunk a lakás szívére, az étkező-konyha részre. A fekete, tradicionális formájú székek tökéletesen harmonizálnak a letisztultvonalvezetésű csillárral, illetve a króm lábbal rendelkező kör asztallal. Ebben a helyiségben már megjelennek a stukkó díszítések, amelyek a hagyományos építészeti vonalat képviselik, mégis új technológiai megoldással. Az üvegszál-erősített díszeknek komoly fizikai terhelést kell kiállniuk a pár három bájos, de eleven gyermekétől. A konyha és étkező részben még teljesen sima festett panelezés van, míg a nappali és a hálószoba részen már megjelenik a felső keretekben egy ezüstszálas díszítésű tapétabetét a luxus jegyében. A konyhapult lineáris elhelyezkedése, illetve az étkező másik oldalán a hűtő és tároló részt is magába foglaló egység éppen elegendő egy ekkora lakásba.

A fürdőszoba a tervező kedvenc helye: a dizájn lábas kád szépségét tökéletesen hangsúlyozza a gyönyörű csempeburkolat, a többi fal hagyományos stukkózást és tapétázást kapott. Közvetlenül a konyhából nyílik még a galériázott vendégszoba, amely valójában a gyermekek birodalma, számukra még jó ideig teljes értékű tér. A konyhaétkező kettősből egy kisebb közlekedőn keresztül vezet az út a nappaliba. A férj fiatalos felfogása ellenére tiltakozott a modern dolgok ellen, ilyen volt a kanapé karfájának üveg betétje is, amely tökéletes párt alkot a dizájn Barcelona székekkel. Ezek a dohányzóasztallal egyetemben nemcsak formájukkal, de színükkel is ellenpontozzák a kanapé lágyságát. Elkülönül a lakás többi részétől a szülői háló, amely krémes színeivel megnyugvást és otthonos hangulatot áraszt. Teraszáról a házaspár megkapta a hőnáhított kilátást is.

  

Legyen szó loftról, neobarokk enteriőrről vagy olasz minimálról, minden stílusban szívesen tervezek. Hiszek abban, hogy a jól működő lakás kellő kreativitással és precizitással kisebb helyen is kialakítható.

biedermeiertalakozasa portre

Tóth Angelika
lakberendező


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop