Belváros csupa csodával

Fiatalos, nagy léptékű lakás kialakítását kérték a tulajdonosok Demeter Andrea lakberendezőtől. Egy nagypolgári bérházban járunk, amelynek ódon falai között a kortárs szellem és életérzés leheletfinoman jelenik meg, bearanyozva a lakók hétköznapjait.

belvaroscsupacsodaval 720

Sajátos hangulata van Budapestnek, s ez részben köszönhető az ódon hangulatú bérházaknak is. Vendéglátóink épp a belváros egyik legszebb részén, a Városház utcában vásároltak lakást maguknak, amelynek teljes felújítását Demeter Andrea lakberendezőre bízták. – Álommunka volt! – jelzi Andrea már a beszélgetés elején. A tulajdonosok építően igényesek, együttgondolkodóan nyitottak voltak a javaslataira, s persze a tervezőnek is tetszett a megbízás: a négyszobás, fürdőszobás, 120 négyzetméteres, nagy belmagasságú lakásból szép kilátás nyílik a Városházára és a Főposta épületére. Feladata volt a tér átstrukturálása a mai modern igényeknek megfelelően, azaz hogy a nappali-étkező-konyha tágas közösségi tér legyen, tervezzen három hálószobát, valamennyihez egy-egy saját fürdőszobát.

A stílusvilágot tekintve a tervező ugyancsak szabad kezet kapott, ennek megfelelően elegáns hidegburkolat, a térnek meleg hatást adó, letisztult, otthonossá varázsoló melegburkolat került a lakásba. Az egy légterű konyha-étkező-nappaliban a színek játéka jókedvre sarkall. A szőnyeg, akárcsak egy festőpaletta, ennek színei kerültek a szobákba is. A szürke, a fehér, a sárga, a zöld árnyalatai jól átgondolt egységben jelennek meg. Hangsúlyos az ólomszürke kanapé, amely maga köré gyűjti a szép tárgyakat. A sárga párna fontos elem: behozza a napfényt a szobába, és kellemes ellenpontot szolgáltat a türkizzel és a szürkével szemben. Az egymásba csúsztatható fém-fa asztalka praktikus, formavilága egyszerű, légies, kisebb és nagyobb vendégség esetén is tökéletes megoldás. A geometrikus téralkotás jegyében esett a választás a tévéhátfalra, amelyben több zárt szekrény is elhelyezhető, ezért a teljes konstrukció egy klasszikus szekrényre emlékeztet, noha korántsem az: modern, mozgalmas, praktikus és jól kihasználható. A különböző formavilágú lámpák a háziasszony kedvenc darabjai. Andrea előre sejtette, hogy így lesz, ezért lepte meg vele megrendelőit. A háziak amúgy sem szeretik a túlgondolt megoldásokat, az agyoncizellált részleteket, ezért kérésükre a konyha is praktikus, a térben semmi sallang. A fém és a fa szép keretet ad a szekrénynek, a rozsdamentes acélból készült ún. kamraszekrény-vasalatnak köszönhetően egy mozdulattal kihúzható minden tároló, könnyen áttekinthető a tartalma.

Az otthonos, puha hálóban kellemes tónusok lágyítják a minimalista kontúrokat. A fából készült fejtámla a kettősség érzetét kelti a szemlélőben: egyszerre finom és nőies, ugyanakkor végtelenül modern és elegáns. Az összkép itt is, akárcsak a lakás egészében, hibátlan. A tervező valamennyi apró részletre odafigyelt, hiszen pontosan tudja, milyen sokat jelent, ha a tér minden négyzetcentiméterét szívvellélekkel alakítják ki.

  

Munkám során a funkcionalitást teszem első helyre, ezután következik az esztétika és a dizájn: anyagok, színek harmonizálása, a bútorok kiválasztása vagy akár megtervezése – mindezt a megbízóval, „kéz a kézben”.

belvaroscsupacsodaval portre

Demeter Andrea
DE!formál Interior vezető tervező


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop