Belső felújítás

2014. évi rezsióradíj
Garázskapu, okos ház testközelből
Heraklith Agro – kiemelkedő tulajdonságok, könnyű szerelés

November végére megszépül a Debreceni Református Nagytemplom. A műemlék belső felújítására 88 millió forintot nyert pályázaton a helyi gyülekezet. A munkát úgy szervezik, hogy az sem az istentiszteletek rendjét, sem az egyéb egyházi rendezvényeket ne zavarja – jelentette be vasárnap Debrecenben Vad Zsigmond, a Nagytemplom vezetőlelkésze.

 

A munkálatok október elsején kezdődnek. A részleges felújítás az omladozó vakolat, a beázások és a repedések miatt vált szükségessé. A támogatásból lemeszelik a falakat, és bővítik a nyugati torony kilátóját is, ahonnan a látogatók, és a turisták falfirkáit is eltűntetik. Két hónap alatt összesen nyolcezer négyzetméternyi falfelületet festenek le.

Új nyílászárókkal látjuk el a templomot, illetve új hőszigetelésű ablakokat építünk be. November végére a templomtér teljes belső festése-mázolása el fog készülni – mondta Vad Zsigmond esperes, a Debreceni Reforrmátus Nagytemplom vezetőlelkésze.

A felújításhoz a nagytemplomi gyülekezetnek tíz százalék önrészt, azaz 8,8 millió forintot kell biztosítania. Az adakozásból eddig 2,1 millió forint gyűlt össze.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop