Hozzávalók 2 személy részére:
– 2-3 nagy marék bébispenót
– 8-9 szem retek
– fél kígyóuborka
– 4-5 levél medvehagyma
– 1 ek. zöldfűszeres ecet (pl. Pannonhalmi)
– 2 ek. extra szűz olívaolaj
– 2 szelet rozskenyér
– 10 dkg juhtúró
A megmosott és megszárított bébispenótot egy nagyobb tálba helyezzük, és hozzáadjuk a 4 részre vágott retket, ha van medvehagyma, mosás szárítás után ennek egy centis darabjait, és a vékony csíkokra szeletelt uborkát. Az ecetet és az olívaolajat jól elkeverve a salátára öntjük, megforgatjuk a leveleket, hogy az öntet mindenhol vékonyan bevonja az alkotóelemeket. A kenyérszeleteket megpirítjuk kenyérpirítóban, felkockázzuk, lazán a salátára szórjuk, végül a juhtúrót összetördeljük, és a salátára halmozzuk.
Hozzászólások