Babára várva

Olvasónk abban kért tanácsot, hogy 29 négyzetméteres lakásukat miként rendezzék be. hamarosan szeretnének kisbabát, ezért a berendezés során figyelemmel kell lenni a könnyű átalakíthatóságra. Ugyanakkor jelenleg még a fiatal házasok lendületes életét élik, és ki akarják élvezni annak minden percét.

 

 

Nagy előny, hogy a lakás még csak most épül. Figyelembe véve a pár jelenlegi életmódját – ám a babára is gondolva – azt tanácsolom, egyelőre ne osszák ketté a nagyszobát fallal. Az egyetlen épített falat a fürdő elválasztására javaslom.

 

A feleség szeret főzni, ezért érthető a lehető legjobban felszerelt, tágas és modern konyha, illetve a több főt befogadó étkezési lehetőség iránti vágyuk.

 

A fiatal férj oldaláról a számítógép használata volt alapkövetelmény, ezért létre kellett hozni egy szeparált dolgozósarkot. Igényük volt a nappali és háló elszeparálása is. Stílusjegyként a high-tech, illetve minimál elemeket jelölték meg.

 

A mellékelt képeken látható két terv közül az első a baba megszületése előtti javaslatot, a második pedig a gyerekszobát tartalmazó, átalakított változatot mutatja.

1. Már kezdetben olyan ülőgarnitúra kiválasztását javaslom, amelyet fekvőhellyé lehet nyitni. Ezzel kiküszöbölhő a későbbi bútorcsere. A kezdeti verzióban a nappali és háló funkciókat csupán egy beépített szekrénnyel választjuk el, amely mindkét oldalról nyitható, ám középen szeparált. Így a nappali felől könyveknek és dísztárgyaknak, elektromos berendezéseknek ad helyet, a hálószoba felől gardróbként funkcionálhat. Ha nem ér fel a mennyezetig, vizuálisan tágítaná a teret, nagyobbnak láttatva, mint a nappalit.
A hálószoba sarkába – a zuhanyfülke félkör alakú betüremkedését kihasználva – alakítanám ki a dolgozósarkot. A sötét fürdő ablaktalanságán üvegtéglával segítenék, amelyen keresztül némi természetes fény szűrődhetne be. A kicsi helyiség világosítására sok nagy tükörfelszín használatát javaslom. Ide sajnos csak egy zuhanyzó fér be, ám a vécé, a mosdó, sőt a mosógép is helyet kaphat a pult alá építve. A helyszűke miatt tolóajtót javaslok.
Az előszobát a konyhától elválasztó falba kabát-cipőtároló gardrób építhető.
Az L alakúra rendezett konyhát a nappalitól az étkezőasztallal lehet elválasztani, ezt középre húzva és szétnyitva több ember is körbeülheti. A padlócsempe-parketta burkolatváltás kirajzolja a konyha-nappali vizuális határvonalát.

2. A baba érkezése utáni változatban a korábbi hálószoba gipszkartonos leválasztása biztosítja a baba számára szükséges csendes elszeparáltságot. A válaszfalhoz befelé továbbra is gardrób, kifelé pedig a nappalihoz tartozó szekrény illeszthető. A babaszobába puha szőnyeget vagy padlószőnyeget javasolok.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop