Az ivóvíz életbevágó ügy

Idegborzoló lakásfelújítás?
Szép homlokzat – a ház arca
Otthonunk intelligens szellőzése

Az Uponornak és így Önnek is különleges ez az év, hiszen az Uponor idén ünnepli 100 éves fennállását. Magyarországon február végén nyitotta meg hivatalosan is az ünnepi évet egy nagyszabású rendezvény keretében. 

azivovizeletbevagougyuj 720

Az Uponor új fejlesztéseinek egyik központi témája a higiénia, ezen belül is az ivóvíz-higiénia. Mindenkinek – embereknek, állatoknak és növényeknek is – szüksége van tiszta vízre. Egy ember naponta átlagosan 250 liter friss vizet használ el, éppen ezért a higiénikus ivóvízellátás kulcsfontosságú egészségünk és életminőségünk szempontjából. A vízhálózat azonban gyakran rossz állapotú, és fejlesztésre szorul, de az Uponor biztonságos és megbízható megoldásokat nyújt az épületek higiénikus és problémamentes vízellátásához.

azivovizeletbevagougy 5
Ivóvíz-ellátási rendszerek követelményei:

azivovizeletbevagougy 1
A tiszta ivóvíz nagyon fontos a lakóépületekben, szállodákban, kórházakban, idősotthonokban és sportlétesítményekben egyaránt. Az ivóvízellátás higiéniájáért és megfeleléséért a törvényi előírásoknak az építtetők, tulajdonosok és üzemeltetők a felelősek. Németországban ezeket a törvényi előírásokat a következő törvény foglalja össze:: VDI/DVGW 6023 „

„Az ivóvízellátás higiéniája. Tervezési, végrehajtási, üzemeltetési és karbantartási követelmények.” A legfontosabb irányelvek:

  • Kis víztartalom
  • Pangásmentes üzemelés
  • Folyamatos vízcsere

Az Uponor termékei közül számos megoldást kínál a higiénikus ivóvízellátásra, biztosítva, hogy a csapból kifolyó víz a lehető legjobb minőségű legyen – friss, biztonságos és baktériummentes. Az olyan rendszerekben, ahol a víz folyamatos mozgásban van, a legionella baktériumoknak nincs esélyük növekedni. Így tehát a folyamatos, biztos vízáramlás az egyik legfontosabb tényező a higiénikus ivóvízhez. Az Uponor kínálatában szerepel egy előszerelt hőközpont-portfólió, amelybe tartozó termékek megfelelnek ezen követelményeknek.

Többek között az időhiányra is hatékony megoldást nyújtanak a kivitelezők és a tervezők részére is az Uponor előreszerelt egyedi hőközpontjai és mérőszekrényei. A komplett megoldást kínáló Uponor mérőszekrények falba süllyeszthetők, de falon kívüli kivitelben egyaránt készülnek, tartalmazhatnak hideg víz-, meleg víz-, és hőmennyiség-mérési lehetőségek számára beépített műanyag passzdarabokat, valamint gumírozott csőbilincses megfogásokkal rögzített golyóscsapokat. Igény szerint egyéb szerelvényekkel is kiegészíthető a szekrény, a teljesség igénye nélkül például visszacsapó szelepekkel vagy egyéb szabályzószelepekkel.
azivovizeletbevagougy 2
A kialakítást tekintve az Uponor teljes mértékben alkalmazkodik az igényekhez,függetlenül attól, hogy a szekrény mely részén található a méretlen, belépő csőszakasz, és melyiken a mért, kilépő vezetékek, ezzel is rugalmassá és költséghatékonnyá téve a szerelést. A társasházak esetében is egyre fontosabb szerepet játszanak e tényezők és az egyedi mérhetőség is. Ezeket nemcsak az előzőekben bemutatott egyedi mérőállomásokkal tudja biztosítani az Uponor, hanem az ugyancsak előreszerelt Uponor hőközponti egységekkel is.

azivovizeletbevagougy 3
Olvasson többet a víz higiéniáról ITT vagy az előszerelt megoldásokról az Uponor weboldalon!

Építsen az Uponorra, építsen 100 év tapasztalatára!


uponor logo

Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B
T. +36 1 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com
www.uponor.hu

 
Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop