Autentikus kőfalak között

A tizenéves fiával élő angol házaspár régi álma teljesült, amikor felfedezték a kőből épült tanyasi farmházat a francia Provenceban. A hatalmas földterület közepén zöldben megbújó 19. századi farmház Csipkerózsika álmából ébredt fel az ultramodern dizájn és franciás elegancia jegyében.

autentikuskofalakkozott 720

Több hónapos kitartó keresés után találtak rá az angol tulajdonosok mindarra, amire régóta vágytak: franciás sárm, gazdag zöld vidék, szemtől szembeni szomszédok hiánya. Igaz, hogy az épület belülről túlságosan is rusztikus és meglehetősen sötét volt, mégis meglátták a bájos falakban rejtőző lehetőséget. Megállapodtak Debra Mcquin londoni építészirodájával, hogy a romokból varázsoljon tágas és kényelmes családi házat. Az épület hosszú, két évre nyúló munkálatok alatt nyerte el mai, végleges formáját, amibe a francia adminisztrációs engedélyeztetések nehézségei is közrejátszottak, ám az eredményt látva megérte a sok fáradozás. „A legnagyobb kihívás az volt, hogy a majd kétszáz éves házba úgy leheljek életet, hogy az visszanyerje eredeti báját és eleganciáját.” – meséli Debra, aki egyszemélyben vezényelte le az épület felújítási munkálatait, majd az azt követő teljes bebútorozást. A régi, pusztulófélben lévő mészkő falakat újra kellett építeni, a belső térkialakítást pedig modernizálni. Az ablakokat, ajtókat, lépcsőházat teljesen lebontották, majd tökéletesen reprodukálták. Debra minden szép részletet pontosan lemásoltatott, amihez majd két tucat, különböző szakmájú helyi kézműves mester volt a segítségére. Összesen nyolc helyiséget és két fürdőszobát alakított ki a házban, néhol nagyobb nyílásokat elhelyezve a maximális benapozás érdekében.

A különleges atmoszférájú házban azonnal megfogja az embert az a fajta jó érzés, ami minden bizonnyal a régi és új dolgok együttélésének, a letisztult, napjaink stílusához hű ultramodern berendezésnek, valamint a színek harmóniájának köszönhető. Az átlagos belmagasságú enteriőrt az ég színei, a világoskék és szürkés alapszínek határozzák meg, egységes stílust teremtve. „A monokróm, kékes- szürkés árnyalatoknak köszönhetően nagyobb figyelem irányul a falakra és a gyönyörű régi épület szerkezeti elemeire.” – mondja a tervező.

Végül Debra a kertet is megújította, egy medencét és kiülő teraszhelyiséget is integrált a gyönyörű természetbe.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop