Aszalt paradicsomos-pesztós karaj, kétszínű rizzsel

Ünnepek és csillagok
Hideg színek, rózsaarannyal melegítve
Kacsintás a múltra



aszaltparadicsomospesztoskaraj 720

Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg csont nélküli sertéskaraj egyben, 30 dkg szeletelt bacon, só, bors, 10 dkg aszalt paradicsom, 1,5 dl olívaolaj, 10 dkg parmezán sajt, 1 evőkanál fenyőmag, só, amennyiben az aszalt paradicsom nem sózott, 10+10 dkg basmati rizs, 1 mokkáskanál őrölt kurkuma

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben az aszalt paradicsomot az olajjal, a sajttal és a fenyőmaggal együtt késes robotgépben pépesre aprítjuk. A húst bevágjuk úgy, hogy nagyjából 1-2 cm vastag legyen, és az egészet egyben ki tudjuk teríteni. Megsózzuk, megborsozzuk frissen őrölt borssal, majd megkenjük a pesztóval, és feltekerjük. Egy folpack- kal lefedett területre kirakjuk a baconszeleteket, ráhelyezzük a feltekert húst, és rátekerjük a bacon-t is. Kötözőzsineggel átkötözzük, tepsibe tesszük, alufóliával lefedve 2,5 órán át sütjük. Ezt követően levesszük a fóliát, és fedés nélkül is sütjük 10-15 percig. A rizshez két lábasban enyhén sós vizet forralunk, mindkettőbe beleszórjuk a rizst, az egyik lábasba beletesszük a kurkumát is. Miután a rizs megpuhult, leszűrjük, és a két adagot összekeverjük, végül a sült hússal tálaljuk.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop