Árvíz ellen mobilgát, egyszerűen!

Akciós okostégla
A tökéletes otthonosság élménnyé teszi a hazaérkezést
KIKA Decoval színesebb a világ!

A szélsőséges időjárás és a felhőszakadás miatt idén több ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kár sok milliárd forint. A PREFA mobil árvízvédelemi eszközei az árvízveszélynek kitett épületek és területek hatékony védelmére szolgálnak: a speciális alumíniumprofilok alkalmasak ajtók, ablakok vagy kapuk gyors víz elleni lezárására, valamint a partközeli és azzal határos területek védelmére. A könnyű és jól tárolható mobilrendszer gyorsan és egyszerűen „bevethető”.

arvizellenmobilgategyszeruenprefa 720

A idei tavaszi szélsőséges időjárás és az árvíz közel 8 ezer kárbejelentéssel járt, illetve kb. 1,2-1,3 milliárdos kárt okozott a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által közétett adatok szerint. A károk legnagyobb részét a felhőszakadást követő árvíz okozta. Az éghajlat folyamatos változása és a közelgő tél miatt érdemes minél előbb felkészülni az ilyen és hasonló szélsőséges időjárási viszonyokra. De hogyan tegyük mindezt? Hogyan védjük meg otthonunkat az árvíz ellen könnyen, egyszerűen és tartósan?

Szerelje fel saját kezével, egyszerűen!
A PREFA mobil árvízvédelmi rendszer telepítése minimális előzetes szakmai munkálatot igényel, amihez segítség szükséges: mindössze rögzítő profilokat, illetve padlóhüvelyeket kell a teherbíró alapban fixen rögzíteni. Ezek után árvízveszély esetén nincs szükségünk további segítségre, hiszen csupán annyi a dolgunk, hogy a beépített tömítésekkel ellátott speciális gátgerendákat becsúsztassuk a rögzítőprofilokba vagy a rögzítőoszlopokba.
A gátgerendák védőfalként történő felépítése nútféderes rendszerben történik. A gerendák egy feszítőelemmel felülről rögzítendők, megakadályozva ezzel a felúszást. Áradáskor tovább nő a fal stabilitása a vízszint emelkedésével, amikor a gátgerendák megtelnek vízzel. A gátgerendák szigeteléséről cserélhető, speciális szivacsgumi tömítések gondoskodnak. A védőfal hossza szükség szerint növelhető, és a kellő magassághoz igazítható (a már meglévő védőfalak vészhelyzetben még magasabbra emelhetők).

arvizellenmobilgategyszeruenprefa 1
A teljes rendszer elérhető egy helyről!
Az alumíniummal készült gátgerendák, a rögzítések és a feszítőelemek egyáltalán nem igényelnek karbantartást, törés- és rozsdaállóak, könnyűek és természetesen időjárásállóak.
További előny, hogy amennyiben épületén PREFA homlokzata van, úgy minden egyes alkatrész megrendelhető a homlokzattal megegyező színben. A PREFA széles választékban kínál tartozékokat is a rendszerhez: tartókat a tároláshoz, profil- vagy hüvelyburkolatokat, cseretömítéseket stb.

A kertet se árassza el a víz!
Ha otthonunkat szeretnénk védeni, a rögzítőprofilokat a tartófalba, a fal mögé vagy elé kell fixen beszerelni. Bevetéskor a gátgerendákat mindkét oldalon be kell csúsztatni a rögzítésbe, és felülről rögzíteni a feszítőelemmel. A robusztus, mégis könnyű és speciális profilok hatékony objektumvédelmet tesznek lehetővé. A rendszer akár azonnal bevethető, szükség esetén egy ember nagyon kis erőkifejtéssel is képes felszerelni, könnyen tárolható.

arvizellenmobilgategyszeruenprefa 2
Az árvízveszélynek kitett külső részek, akár kertek védelme védőfalakkal történik, amelyek a nyílt terepen elhelyezett padlóhüvelyek segítségével állíthatók fel. Ezek az árvíz elleni védőfalak akár meglévő gátak megemelésére, akár új létesítményként is felhasználhatók.

Bevetéskor a rögzítőoszlopokat (támaszokat) a süllyesztett padlóhüvelyekben kell rögzíteni, majd be kell csúsztatni a gátgerendákat. A rögzítőoszlopok később könnyen eltávolíthatók, és a padlóhüvelyek lezárhatók fedőlappal. A védőfal magassága bármikor hozzáigazítható a vízálláshoz.

További információ: http://www.prefa.hu/termekkatalogus/arvizvedelem/mobil-arvizvedelmi-fal/#termekismertetok

 
Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop