Aranyba öltöztetve

Magabiztosság, fiatalság és modern életvitel – ezekkel a szavakkal lehetne leginkább jellemzi azt a piciny lakást, amelyet Nyári Atilla és Makrai Fanni alakított ki. A skandináv stílusba hajló enteriőr nagyon szép teret ad az ünnepnek is.

aranybaoltoztetve 720

A belvárosban járunk, ahol Nyári Atilla belsőépítész és felesége, Makrai Fanni két nagyobb polgári lakást osztott fel négy kisebbre. Az elmúlt lapszámokban már bemutattunk két enteriőrt közülük, most a téliesebb, ünnepibb lakásba látogattunk el. A tervezőknek komoly kihívást jelentett, hogy hogyan lehet egy alig 23 négyzetméteres lakásból élhető, kényelmes, praktikus, ráadásul esztétikus teret kihozni. Az egyszemélyes, de két főnek is még kényelmes kuckó egy légterű, miközben a különböző funkciókat nagyon jól elválasztották egymástól. Ehhez elsősorban színeket, formákat hívtak segítségül. A lakás szerkezete egyszerű: a gangról azonnal a nappalikonyha- étkező-háló egységébe lépünk. A hófehér kellemes, megnyugtató, skandináv jellege a letisztultság örök érzetét hordozza. Egy kényelmes kanapét választottak ide, mögé aranypöttyös tapétamatrica került. Nemcsak dekorációról van szó, hanem a térfunkció kijelöléséről is: az aranyszínű, modern asztalka egy keskeny szőnyeggel jól ellátja feladatát. Nem túlzó, nem tolakodó, a lakás levegős, szellős jellegét tiszteletben tartja.

A sok ablaknak és a tájolásnak köszönhetően az otthon egyébként nagyon világos, az egy légterű helyiség folyamatosan fényben úszik. Ez sokat számít, főleg ennyire kicsiny alapterület esetében. A nappalival szemben a konyhabútor is remek választás, nem kell szűkölködni főzés közben, bőven jut hely az előkészítésre, a gasztronómiai kalandozásokra is. Az aranyos csillárok kecsesek, ezért színük ellenére sem tűnnek egyáltalán soknak. A magasított étkezőasztal ugyanazt az elvet követi, mint a többi berendezési tárgy: modern, jól használható, és pompásan mutat a lakótérben. Az intim zóna nagy kihívást jelentett Atilláéknak. Egy ikeás konyhaszekrényt alakítottak át ággyá, amely tökéletesen elkülönül a tér többi részletétől. Aranyban úszik ez is, ráadásul még egy baldachin jellegű megoldást is kapott az intimitás kedvéért. Az alja tárolásra alkalmas, így még plusz rakodófelületet is nyertek vele. Az egyetlen valóban elkülönített rész a fürdőszobáé, amely letisztultságával jól követi a lakás teljes koncepcióját. Minden kézre áll itt is, hogy a hétköznapok lendületesek, élhetőek, ugyanakkor meghittek legyenek egész évben.

  

A házaspár közös projektjein Atilla az alaprajzi és műszaki kialakításért felel, míg Fanni a hangulatokért, színekért, a bútorozásban azonban mindent együtt találnak ki, hogy funkcionálisan tökéletes legyen a térkihasználás.

otletborzeabelvarosban portre

Nyári Atilla építész, belsőépítész
Makrai Fanni lakberendező


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop