Arabos rakott karfiol

Átlátható térelválasztók
Hideg- és melegburkolatok, lépés-hangszigetelés
Eklektika a felhők között



arabosrakottkarfiol 720

Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg karfiol, 1 kg darált marha- vagy bárányhús, 1 fej vöröshagyma (kb.15 dkg), 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 evőkanál őrölt római kömény, 1 dl víz, olaj, só, 20 dkg cheddar sajt (vagy gouda)
A besamelmártáshoz: 5 dl tej, 30 g liszt, 30g vaj, késhegynyi reszelt szerecsendió, fél teáskanál só

A rózsáira szedett karfiolt egy nagy lábasban enyhén sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük, és félretesszük a felhasználásig. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst, paprikát, római köményt, sózzuk, és az egészet jól összeforgatjuk. Ráöntjük a vizet, lefedve 20 percig főzzük. A sajtot lereszeljük, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy nagyobb hőálló tálba beleöntjük az elkészült húst, ráhelyezzük a karfiolrózsákat.
A besamelmártáshoz a lisztet a vajjal enyhén megpirítjuk, és fokozatosan, folyamatos melegítés és kevergetés mellett felöntjük a tejjel. Csomómentesre keverve sűrűsödésig főzzük, ráöntjük a karfiolokra, az egészet megszórjuk reszelt sajttal, végül 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük, és nyomban tálaljuk.

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop