Szabó Jucus gasztroblogger 5 hozzávalós receptjeivel és szakácskönyveivel immár több mint tíz éve érezzük úgy, hogy a konyhában nemcsak az evés, de a főzés is élmény. Íme a szerző egy népszerű reggeli receptje!
Fotó: Szabó Jucus
Aki szereti a süteményízt, reggel mégis valami táplálót és gyorsan elkészíthetőt enne, számára a zabkása a tökéletes választás! Az édeskés, szaftos alma, a fahéj és a krémes vaj kombinációja olyan, mint egy almás pite, csak épp kanalazható és egészségesebb verzióban.
Hozzávalók 2 személy részére
Elkészítési idő: 10 perc
- 4 dl tej (vagy növényi alternatíva, pl. zabtej)
- 8 evőkanál apró szemű zabpehely
- 1 kisebb alma
- 2 teáskanál vaj
- 1/2 kávéskanál fahéj
Zabpehely főzése: Öntsük a tejet egy lábasba, szórjuk bele a zabpelyhet, és közepes lángon, időnként kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor a kása elkészült, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a fahéjat és a vajat.
Alma előkészítése: A megmosott alma egyik felét lereszeljük, a másikat vékony szeletekre vágjuk.
Tálalás: A zabpelyhet kanalazzuk tálkákba, keverjük bele a reszelt almát, a tetejére halmozzuk a szeleteket, és hintsük meg egy kis fahéjjal!
Tipp: Zabkásánk a vajtól lesz igazán „piteízű”, ám vegán verzióban mandulavajjal is különleges, mandulás-almás pite hangulatot kapunk, és indulhat is a nap!
Hozzászólások