Az év két belsőépítésze

beA Laki Péter által 1998-ban alapított „Az év belsőépítésze” díj átadására 16. alkalommal került sor, ezúttal az ünnepélyes keretet a Pesti Vigadó Díszterme biztosította. A zsűri mind a Pesti Vigadó, mind a Zeneakadémia rekonstrukcióját olyan magas színvonalúnak ítélte, hogy ez évben két díjat osztott ki, azonos mértékben, nem megosztva.

Az eseményen díszvendégként részt vett és beszédet mondott Dr. Finta József Kossuth-díjas építész, a zsűri elnöke, Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, dr. Hajnóczi Péter a Magyar Építész Kamara elnöke és Lakatos Gergely a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem műszaki igazgatója.

„Az év belsőépítésze” elismerést a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az általa kiemelkedőnek tartott, különleges tervezői értékkel bíró belsőépítészeti munka tervezőjének. A Laki Péter által magánkezdeményezésként alapított díj átadó ünnepsége állandó találkozóponttá nőtte ki magát az építész szakma és az építőiparban tevékenykedő beruházói és kivitelezői kör képviselőinek életében. Az eddig eltelt 16 év alatt ráfordított és tanúsított energia, kitartás, következetesség és nem utolsósorban pénz által.

2013-ban Az év belsőépítésze címet Gothárd Erzsébet és Magyari Éva érdemelte ki a Pesti Vigadó és a Zeneakadémia rekonstrukciójával. A szakmai zsűri örömmel állapította meg, hogy: „a Vigadó esetében visszaálltak az eredeti térstruktúrák és gyarapodtak is kitűnő kiállítási terekkel, a Zeneakadémia esetében is letisztult funkciójú terek újjáéledésének vagyunk tanúi, és többek között a restaurátori munkák olyan mélységéről győződhetünk meg, amelyek során a korábbi rekonstrukciók által elfedett falburkolatok, színezések éledtek újjá.

A zsűri e két kiváló munka között nem tudott, és nem is akart dönteni, így azt javasolja, hogy ebben az évben két díj – azonos mértékben, nem megosztva – kerüljön kiosztásra.”

A díjazottak, a kitüntetést tanúsító aranyozott bronz emlékplakett mellett, dr. Finta Józseftől, a zsűri elnökétől és az alapítótól, Laki Pétertől, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatójától egymillió forintos jutalmat vehettek át.

 

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop