2020 Építészeti Nívódíjasai

Egy debreceni családi ház, a budapesti Metrodom-Panoráma lakópark, valamint a szentendrei Ferences Gimnázium új épületszárnya nyerte a Wienerberger által kiírt, 2020. évi Építészeti Nívódíjat. Három kategóriában: új építésű ingatlanok, innovatív projektek és rekonstrukciós kategóriában keresték a legjobb épületeket.

2020epiteszetinivodíj 720

Új építésű ingatlanok, innovatív projektek és rekonstrukciós épületek kategóriákban választották meg 2020 Építészeti Nívódíjas épületeit a Wienerberger által kiírt pályázaton, amelyen 2016 és 2019 között átadott épületek vehettek részt. Az elismeréseket 2020. október 15-én adták át a győzteseknek.

Az új építésű ingatlanok kategóriában a mátészalkai Nagy Béla által tervezett debreceni családi ház kapta az elismerést. Az ingatlan kapcsán a zsűri az egyszerűséget és a funkcionalitást emelte ki, a tökéletes területhasználat mellett hangsúlyozták a projekt során megvalósult erős ökonomikus szemléletet.

2020epiteszetinivo metrodomepitokft
Metrodom-Panoráma lakópark

Az innovációs díjat a budapesti Metrodom-Panoráma lakópark érdemelte ki, a Hajnal Építésziroda tervezésében. A bírálóbizottság kiemelte, hogy a lakópark ikonikus zöld homlokzatával vonzza a tekintetet, míg műszaki, szakmai megoldásával olyan minőségi szintet képvisel, ami kiemelkedő és méltó példája lehet a jövő épületeinek.

2020epiteszetinivo ferences
Ferences Gimnázium Szentendre

A szentendrei Ferences Gimnázium már 1950 óta működik a városban, az épület azonban egy ideje nem tudta megfelelően kiszolgálni a megnövekedett igényeket. Éppen ezért szükség volt egy új épületszárny kialakítására. A Golda János, Híves Melinda, Mészáros Erzsébet által megálmodott épületegyüttes így két belső udvar köré szerveződik: az új, korszerű épületrész, amely többek között rendházi lakásokat, közösségi és kiszolgáló helyiségeket foglalja magába olyan magas szinten valósult meg, hogy a rekonstrukciós kategóriájában első díjjal jutalmazta a zsűri.

2020epiteszetinivo szentendre lakoepulet
Lakóház Szentendre

A három kategória első helyezettjei mellett a zsűri még három okleveles elismerést is kiosztott. Ezeket egy szentendrei lakóépület (Bársony István tervezésében), a pécsi református iskola (Kokas és Társa Tervező Kft. tervezésében) és a kaposvári informatikai képzőközpont (Arker Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. tervezésében) megálmodói vehették át. 

2020epiteszetinovo pecs reformatusiskola
Református Iskola Pécs

2020epiteszetinovo kaposvarinformatikaikepz
Informatikai Képzőközpont Kaposvár

Részletesebb információ: ezen a linken elérhető.

 

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop