Színtrendmustra 2020

Hogy melyek azok a meghatározó árnyalatok, színcsoportok és -kombinációk, amelyek jellemzik majd az év hátralévő részét a lakberendezésben? Íme néhány olyan tendencia – a hangulatteremtő lágy tónusoktól kezdve az elegáns neutrális színeken és ton-in-ton megoldásokon át, egészen a mély árnyalatokig –, amelyek minden bizonnyal uralják az otthonok falainak színvilágát 2020 második felében.

szintrend2020 pf 720

Abban mindenki egyetért, hogy a színek hatást gyakorolnak a lélekre. Épp ezért fontos, hogy közvetlen környezetünkben, személyes élettereinkben is azokkal az árnyalatokkal vegyük körbe magunkat, amelyek elérik a kívánt pszichológiai hatást – megnyugtatnak, inspirálnak vagy épp tettekre késztetnek.
A különböző színek képesek átalakítani egy szoba hangulatát, egy új falszín éppúgy megújíthatja, revideálhatja az adott teret, mint annak stílusos bebútorozása. Legyen szó egy nagyobb volumenű festésről, egy kisebb falszakasz színesebbé tételéről vagy egy plafon árnyalatának újradefiniálásáról – a színeknek átütő ereje lehet, ha szeretnénk otthununknak új karaktert adni.

szintrend2020 pf 1
Az igazság tükrei: krémárnyalatok és földszínek
Az olyan megnyugtató földszínek, mint a bézsek és a barnák legkülönbözőbb árnyalatai két lábbal a realitás talaján tartanak. Dolgozzunk velük bátran, fessünk velük hatalmas falfelületeket, és kombináljuk őket terrakotta színekkel, naturális anyagokkal – textilekkel, kövekkel, fákkal. Ez a trend főként a tavasz és az ősz színvilágát gyűjti egy csokorba. Ebben a színtartományban éppúgy megtalálhatók a lágy csokibarnák, őszinte bézsek és puritán csontszínek, mint a kellemes borszínek és a krémes olívazöldek. Tipp a Poli-Farbe Platinum árnyalatai közül: barna magnólia B15, hamuvirág H25, barna orchidea BO40, vasvirág V30, komló K30.

szintrend2020 pf 22
A határtalan kék
2020 egyik legtrendibb színe továbbra sem veszít népszerűségéből. A kék az új „alapszín”, az alfa és ómega, amelynek változatos színtartománya határtalan lehetőséget ad a kezünkbe. Legyen szó egy pasztell árnyalatról, egy erőteljes kobaltkékről vagy az egek és tengerek világát megidéző tónusról: a kék a természet minden csodájában ott van, így az enteriőrökből sem hiányozhat. Szürkékkel és zöldekkel idén egyre több színtársításban tűnik fel – nem véletlenül! Tipp a Poli-Farbe Platinum árnyalatai közül: kék szellőrózsa K40, szarkaláb SZ70, brazil menta BM50.

szintrend2020 pf 33
Az örök érvényű fekete-fehér
Fekete vagy fehér? Fehér vagy fekete? Miért ne lehetne egyszerre mindkettő, hiszen ez a kontrasztos páros egy kiváltképp dinamikus duó. Ha a hatást nem szeretnénk túldramatizálni, a falakra használjunk fehéret, és a bútorokkal, kiegészítőkkel emeljük be a terekbe a feketét. Lakástextilekkel, burkolatokkal is fokozhatjuk az ellentétek színjátékát – a fekete-fehér sakkminták, csíkok és rombuszok örökérvényű lakberendezési motívumok maradnak.

szintrend2020 pf 44
A zöldek mélységei
A természet továbbra sem költözik ki a lakásból, sőt! Újabban a mélyebb tónusok is előszeretettel ütik fel a fejüket az enteriőrökben méreg-, dinnye-, és avokádózöldek formájában. Ezektől a mély árnyalatoktól korántsem kell megijedni – ha szeretnénk elmenekülni a világ zajától, egy zöldre festett enteriőrben minden bizonnyal nyugalomra találunk. A mélyzöldek kiemelik a hozzájuk társított árnyalatokat, és a szivárvány szinte valamennyi színéhez passzolnak. Használjuk nyugodtan élénkebb tónusokkal is – meg fogunk lepődni, hogy akár egy rózsaszín árnyalat is mennyire másként fest mellette. Tipp a Poli-Farbe Platinum Decor árnyalatai közül: bazsalikom D70B, olíva D60O.

szintrend2020 pf 55
Sokszoros egyszínűség
Kétféleképpen bontakozhat ki ez a paradoxon. Egyrészt jelentheti azt, hogy monokróm egy falfelület – beleértve a plafont, ajtó- és ablakkereteket. Ez a felfogás tehát határozott színhasználatra buzdít: azaz bánjunk merészen ugyanazzal a színnel, és ebben a „színburokban” helyezzük el a falszíntől eltérő árnyalatú bútorokat és kiegészítőket. A ton-in-ton elve egy sokkal lágyabb felfogást népszerűsít: vegyünk egy színt, és annak legkülönbözőbb árnyalatait – játsszunk ezekkel az akár nüansznyi színeltérésekkel a falakon, sőt, akár hozzuk vissza ezt a koncepciót a lakberendezési tárgyak színvilágában is.

szintrend2020 pf 66
Megunhatatlan DIY megoldások
A különböző színek, színkombinációk mellett továbbra is hódítanak a falakon a DIY, azaz a „csináld magad” típusú dekorációk, hiszen kivitelezésük gyerekjáték. Elkészítésükhöz olyan mindennapi tárgyakat hívhatunk segítségül, amelyekről elsőre nem is gondolnánk, hogy ilyen célra bevethetők. Ha ilyen szemmel nézünk körül a lakásban, sok mindenben megláthatjuk a lehetőséget: egy szivacs, egy spárga, egy pecsét vagy épp egy buborékfólia egyaránt lehet festőeszköz a hagyományos ecset, henger és maszkolószalag mellett! A Poli-Farbe Platinum termékcsaládja kifogyhatatlan inspirációval és könnyen kezelhető, minőségi termékekkel garantálja a sikerélményt! Mutatunk négy egyszerűen elkészíthető, de nagyon látványos eredményt produkáló technikát, amelyekkel könnyen izgalmasabbá tehető még egy kisebb falfelületet is: https://tinyurl.com/yb67c246

szintrend2020 pf 77
A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték új „kaméleonszínei”
A színes DIY-festékek piacán a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték továbbra is vezető szerepet tölt be – töretlen népszerűségét többek között annak köszönheti, hogy egy rétegben is tökéletesen fed, bevonata matt és tartós. A termék csepegésmentes, illatosított, és nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet. A kiváló receptúra 2014-ben Magyar Termék Nagydíjat nyert, 2018-ban pedig Az Év Terméke lett beltéri falfesték kategóriában.

Idén hét új színnel gazdagodott a Poli-Farbe Platinum eddig is színes palettája. A barna magnólia B15, ezüst cserje E50, ezüst zsálya E20, fekete üröm F50, hamuvirág H25, havasi eukaliptusz H35 és havasi gyopár H10 árnyalatokkal így összesen már 64 készre kevert színből választhat az, aki falfestést tervez.
Az új bézses és szürkés árnyalatok igazi „kaméleonszínek”: gyakorlatilag bármely színnel kombinálhatók és a lakás valamennyi négyzetméterén jól mutatnak. A legkevésbé sem hivalkodók, jól harmonizálnak a fehérrel, a krém- vagy földszínekkel, így elegáns hátteret adnak a klasszikusabb stílusú bútoroknak. Eklektikusabb vagy modernebb enteriőrök falain bártan társíthatók élénkebb, mélyebb és vadabb színekkel, de éppúgy jól állnak nekik a fémes kiegészítők, mint egy-egy karakteres dizájnbútor.

Bővebb információ a termékekről:
www.polifarbe.hu

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop