Szőnyeg online – mire figyeljünk?

Ha csupasznak érződik a padló, érdemes első körben az interneten szétnézni a megfelelő darab után. De vajon újonnan vagy használtan éri meg szőnyeget vásárolni? És mi mindennek érdemes még utánanézni? Cikkünk választ ad a legfontosabb kérdésekre!

szonyegonlineavagy 720

Így vàlasszunk szőnyeget

Ahogy a ruhadaraboknál, úgy itt is azt mondhatjuk: ízlés (és persze pénztárca) kérdése. Van, akinek egyszerűen elengedhetetlen, hogy az otthona dísze érintetlenül kerüljön a birtokába – és jó esetben ezt meg is tudja fizetni –, míg mások éppúgy, ha nem jobban kedvüket tudják lelni egy használt, ám esztétikus vagy éppen egyedi, a boltokban nem fellelhető darabban. Ha szívügyünk az újrahasznosíthatóság, akkor szintén érdemes a használt szőnyeg mellett letenni a voksunkat. Mindenekelőtt saját igényeinket és lehetőségeinket kell mérlegelnünk, és aztán ennek megfelelően kezdhetünk el körülnézni.

A legfontosabb kérdések, amelyeket vásárlás előtt érdemes feltenni magunknak:

  • Mennyi pénzt tudok a szőnyegre szánni?
  • Hová kerül a lakásban?
  • Egy darabot vennék vagy egy egész szettet?
  • Milyen méret legyen? Mi az, ami befér, nem túl nagy, és nem is túl kicsi?
  • Mire fogom használni? Térelválasztóként, hőszigetelőként, dekorációs céllal, vagy a gyerekek fognak játszani rajta? •
  • Mi az, ami színben, mintában, formában, anyagra (pamut, gyapjú, selyem), szövéstípusra (kézi vagy gépi), márkából (például Esprit, WeconHome vagy Accessorize) tetszik nekem, és mi illik a lakásba, illetve az adott helyiségbe?

Miért az interneten?
Az internetes vásárlás nagy előnye, hogy van időnk körülnézni, összevetni egymással a lehetőségeket, és eközben nem toporog a boltos a hátunk mögött. Böngészhetünk apróhirdetéseket, átnézhetjük a webáruházak kínálatát, vagy részt vehetünk online árveréseken. A Vatera oldalán például lehet aukciókon is licitálni, de ugyanitt akár azonnal is meg lehet vásárolni a termékeket. Mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket, érdemes első körben itt szétnézni, ugyanis sokszor kedvezőbb áron találhatjuk meg ugyanazt a terméket, mint más oldalakon. Mindezeken felül a netes vásárlás nemcsak a koronavírus miatt biztonságos, hanem minden tekintetben: az online piactéren minden vásárlásunk védetten zajlik, és amennyiben nem vagyunk elégedettek, pénzvisszatérítést kérhetünk.

Vágjunk bele!
A világhálón egyaránt bukkanhatunk új és használt, drágább és olcsóbb, akciós vagy kedvező árú termékekre. A lényeg, hogy tudjuk, mit keresünk! Ehhez ajánlott a böngészés előtt letisztázni magunkban a fenti kérdésekre adott válaszunkat. Ha ez megvan, akkor már érdemes belevágni.

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop