Miért fontos, hogy milyen ablakot választunk?

Miért fontos, hogy milyen ablakot választunk?

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Amikor nyílászárók kiválasztására kerül sor, komplex szempontrendszer mentén kell döntenünk. Az alapanyag és a hőszigetelés mellett a zajvédelem és betörésbiztonság a legfontosabb funkcióbeli elvárások, emellett pedig nem elhanyagolható az ablakok esztétikai szerepe sem. Ilyenkor felmerül a kérdés: vajon lehetséges-e, hogy egy-egy nyílászáró ennyi mindenben kimagasló legyen, vagy kompromisszumkésznek kell lennünk? A műanyag nyílászárók új generációját képviselő Elegante profilok választásával nem kell választanunk stílus és funkcionalitás között.

miertfontoshogymilyenablakotinout 720

Elegante - új korszak a műanyag ablakok történetében

A Deceuninck belga cég újgenerációs nyílászárócsaládja nemcsak ízléses külsejével, hanem rendkívüli szigetelőképességével érdemelte ki a Red Dot Dizájn Díjat – avagy a Dizájn Oscart – és a Német Dizájn különdíjat. A piac jelenlegi legkarcsúbb PVC profilrendszere minden lehetőséget megad arra, hogy otthonunk stílusának kialakításakor szárnyalhasson a fantáziánk anélkül, hogy a funkcionalitásból lejjebb adnánk, hiszen rendkívüli szigetelőképességgel is bír.


miertfontoshogymilyenablakotinout 1
FA- VAGY FÉMHATÁSÚ ABLAKOK MŰANYAGBÓL
A műanyag ablakokat elsősorban amiatt szeretjük, hogy a fa vagy fém társaikhoz képest rendkívül jól szigetelnek és a karbantartásuk is egyszerűbb. A legtöbbünk fejében fehér szín él a műanyag ablakokról, így szoktuk meg a kivitelüket. Lássuk be, ez viszont nem túl fantáziadús, habár a jelentős energiamegtakarítás így is kárpótolt a kissé unalmas külsőért.

 

 

miertfontoshogymilyenablakotinout 2
A PVC viszont már nem az, ami régen volt. Az Elegante ablakprofilt például 40-féle dekorfóliával választhatjuk, amelyek közt megtalálhatók rusztikus fahatású fóliák, különböző fatípusok színét és erezetét visszaadva, de akár fémszemcséket tartalmazó fóliák is elérhetők. Így a műanyag ablakok ránézésre a megszólalásig hasonlíthatnak az ultramodern, ámde kevésbé jól szigetelő alumínium kollégáikra, vagy idézhetik a klasszikus fa ablakok stílusát, a modern technológia adta előnyökkel ötvözve. Sőt, ha extravagáns trendszínekben gondolkoznánk, az Elegante erre is nyújt megoldást: akár piros, zöld, kék vagy szürke ablakaink és ajtóink is lehetnek.


miertfontoshogymilyenablakotinout 4

HARMÓNIA KÍVÜL-BELÜL
A tökéletes harmónia érdekében ezek az ablakok nemcsak fehér, hanem szürke profilmaggal is elérhetőek, így például szürke maggal és alumínium borítással a műanyag ablakaink csukott és nyitott állapotban is valósághű alumíniumhatást nyújtanak.

NEMCSAK STÍLUSOS, OKOS ÉS FENNTARTHATÓ IS
Az Elegantét a legmodernebb igényeknek megfelelően úgy tervezék, hogy kiváló hőszigetelő képességének köszönhetően akár passzívházakhoz is alkalmas legyen. Emellett pedig a család nyugalmáról is gondoskodik, hiszen rendkívüli zajszigetelés (akár 5. zajvédelmi szint) és magas betörésvédelem (RC 2 osztály) is elérhető velük, megfelelő kialakítással. A jól szigetelő nyílászárókkal nemcsak a pénztárcánkat, de a környezetünket is kíméljük, így az Elegante már emiatt is környezetkímélő megoldás. Mi több, a gyártó újrahasznosított műanyagból, úgynevezett EcoPowerCore anyagból készíti a profilok magját. Így az előállításnak köszönhetően is csökken a környezeti terhelés, és a legjobb, hogy az anyag sem minőségben sem esztétikai szempontból nem szenved kárt a szűz alapanyaghoz képest.

 

 

miertfontoshogymilyenablakotinout 3
Ezek a díjnyertes profilok minden szempontból megfelelnek a modern építészeti elvárásoknak, rendkívüli szépségük és funkcionalitásuk mellett a fenntarthatóságuk is kiemelkedő. Így az Elegante méltán nevezhető a műanyag ablakok új generációjának!

 

miertfontoshogymilyenablakotinout 5


Bővebb információ: https://elegante.deceuninck.com/hu/

 

Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Megújul a Lánchíd és környéke

A tervek szerint novemberben kezdődhetnek meg a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró, valamint a budai váralagút felújítási munkálatai, amelyet várhatóan 23 milliárd 366 millió forintból valósítanak meg. A tervek szerint novemberben kezdődhetnek meg a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró, valamint a budai váralagút felújítási munkálatai, amelyet várhatóan 23 milliárd 366 millió forintból valósítanak meg. Az elfogadott javaslat szerint a Lánchidat 12 milliárd 146 millió forintból, a Széchenyi István tér alatti aluljárót 5 milliárd 220 millióból, a budai váralagutat 6 milliárd forintból újítják fel. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékének vizsgálata szerint a járda szélesítése a láncok jelentős statikai megerősítését és ezzel együtt jelentős többletköltséget indukált volna, ezért a járdák felújítása a jelenlegivel azonos módon, 2,2 méter szélességben valósul meg, az e célra megállapított egymilliárd forint többletköltséget pedig a kormány visszaadta a hídhoz kapcsolódó, környező közterületek rekonstrukciójára és fejlesztésére a Duna mindkét partján. Ennek keretében a Pest – Buda vonalban tervezett gyalogosfolyosót is kialakítják. A Lánchídon a felújítást követően nem lehet kerékpárral közlekedni, de a felújított Alagútban mindkét irányban külön biciklisáv készül, így a hangzavar nem akadályozza egymás közlekedését. A jellegzetes mozaikburkolatot visszabontják, az alapot megerősítik és új mozaikot építenek, a szellőzést ventilátorok segítik. Mivel a Lánchíd és az Alagút is UNESCO Világörökség oltalma alatt áll, a látványon nem változtathatnak: visszaépítik a világháború utáni helyreállításkor elhagyott láncdobokat, eredeti helyére kerül Sina báró és gróf Széchenyi István címerpajzsa is. A közvilágítást ledesre cserélik, az eredetileg háromágú kandelábereket újragyártják, hogy a világháború előtti pompájukban ragyogjanak. A teljes, több elemből álló rekonstrukciót 2022. május 31-ig be kívánják befejezni.  

A Közlekedési Múzeum új épülete

A Közlekedési Múzeum új helyszínén, a kőbányai volt Északi Járműjavítóban hirdették ki a nemzetközi építészeti tervpályázat eredményét, amelyre 13 magyar és külföldi pályamű érkezett, és az első díjat a világhírű amerikai Diller Scofidio + Renfro építésziroda "komplex, a terület ipari örökségét izgalmasan ellenpontozó, korszerű kiállítótereket és magas minőségű szabadtereket létrehozó" terve nyerte el. A Közlekedési Múzeum új helyszínén, a kőbányai volt Északi Járműjavítóban hirdették ki a nemzetközi építészeti tervpályázat eredményét, amelyre 13 magyar és külföldi pályamű érkezett, és az első díjat a világhírű amerikai Diller Scofidio + Renfro építésziroda "komplex, a terület ipari örökségét izgalmasan ellenpontozó, korszerű kiállítótereket és magas minőségű szabadtereket létrehozó" terve nyerte el. A kormány döntése értelmében a Közlekedési Múzeum régi városligeti épülete újjáépítését követően a Magyar Innováció Házának ad majd otthont, az ország egyik leglátogatottabb múzeumának számító Közlekedési Múzeum új épületét pedig a volt Északi Járműjavító Dízelcsarnokának bővítésével hozzák létre. A terület közvetlenül kapcsolódik az egykori járműjavító úgynevezett Eiffel-csarnokában már épülő Opera Műhelyházhoz. E két beruházás együttesen Budapest legnagyobb barnamezős kulturális városfejlesztése, amely a mintegy hét hektáron megvalósuló programjával alapvetően változtatja meg a Kőbánya és a belváros közötti jelenlegi rozsdaövezetet, és néhány év alatt új közösségi és kulturális központtá alakul át. A legkorszerűbb kiállítástechnológiával újjáépített üzemcsarnok különleges helytörténeti és építészeti emlék marad, ám ezzel a funkcióváltással véglegesen bekapcsolódik a főváros vérkeringésébe és Budapestet a nemzetközi múzeumi élet élvonalába helyezi. A pozitív változás a környező városrészek felértékelődését is magával hozza, ami hosszú távon előmozdíthatja Kőbánya egészének megújulását. További fontos cél volt, hogy a múzeum ne csak a családoknak szóljon, hanem szakértőknek is - jegyezte meg. Kristin Feireiss azt mondta: a nyertes pályamű egy olyan kiemelkedő alkotás, amely egyesíti egyetlen épületkomplexumon belül a történelmet, a jelent és a jövőt. A szintén zsűritag Pieter Jonckers, a belga nemzeti vasúti múzeum igazgatója úgy fogalmazott: a nyertes terv lenyűgözte őket, "bátorságot mutatott, nyíltságot, ambíciót, becsvágyat, valamint vízióval is rendelkezett". Budapest, Magyarország és a világ megérdemli ezt a múzeumot, amely "elképesztő, lélegzetelállító hely lesz" - jelentette ki. Képek forrása: Diller Scofidio {igallery id=4799|cid=1016|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Miért lelkesedünk 2019-ben?

Az Ambiente trend előrejelzéseit évről évre világméretű kutatások előzik meg. Az enteriőr dizájn fejlődését e trendek felismerése, a színek, stílusok, anyagok és az ezekhez társuló érzetek meghatározása nagyban befolyásolja. Mi ezért látogattunk el idén is a frankfurti Ambiente 2019 kiállításra. Az Ambiente trend előrejelzéseit évről évre világméretű kutatások előzik meg. Az enteriőr dizájn fejlődését e trendek felismerése, a színek, stílusok, anyagok és az ezekhez társuló érzetek meghatározása nagyban befolyásolja. Mi ezért látogattunk el idén is a frankfurti Ambiente 2019 kiállításra. Napról napra szaklapok, dizájnerek és influencerek kínálnak egyedi és a szüntelen megújulás szükségességét hirdető megoldásokat egy-egy felmerülő kérdésben. Egyre erőteljesebb azonban az a réteg, aki pontos célját megfogalmazva nyugalmat és tudatosságot keres a viszonylag gyorsan változó enteriőrtrendek között. 2019-ben azonban az Ambiente dizájner kutatói szerint létezik egy közös nevező, amely a fenntarthatóság – természetközeliség – újrahasznosíthatóság metatrendje lesz. Az Ambiente 2019 három nagyon fontos kategóriára osztott trendjei elsősorban azt mutatták be, hogy a közös nevezővel létrehozott eredmények milyen attraktívak és változatosak lehetnek. 1. Ízléses rezidencia A tökéletes szaktudással, kifogástalan kivitelezéssel, gazdag színekkel, érzéki anyagokkal, tiszta vonalakkal és tökéletes arányokkal létrehozott nyugodt, időtlen elegancia trendje. A kiválasztott kedvenc darabok egyszeri alkotások, pontos célok mentén készültek.Minden kifinomult, elegáns, árnyalt, érzéki, ugyanokkor nem szokványos. A legtöbbet használt anyagok a nemes fák, a bőr, abouclé, a bársony, a velúr és a porcelán. Felületekben pedig a színes üveg, a dombornyomott, csiszolt, strukturáltfa és fémfelületek kapnak központi szerepet. 2. Csendes, nyugodt környezet Természetes, diszkrét, puha, lágy, szemlélődésre hívó, nyugtató enteriőr. Egyszerűen szép környezet, ahol a természetes, egyszerű, egyben hasznos termékek kielégítik a nyugalomra és az őszinteségre vágyók igényeit,a lágy színek pedig hozzájárulnak a stresszmentesített otthonhoz. Az anyagok és a kreativitás tiszteletben tartása mind a tervezés, mind a gyártás során nagy jelentőséggel bír.A természetes alapanyagokatkísérleti modern és hagyományos kézműves technikákkal kombináltan dolgozzák fel. Az enteriőr jellemző textíliái a gyapjú, a selyem, a kender és a vászon, valamint a fa, kő, szalma, agyag és kerámia gyakran az újrahasznosítás eredményei. A környezet fenntartható, innovatív, egyszerű és őszinte.   3. Örömteli enteriőr A stylingnak ezekben az enteriőrökben óriási a szerepe: mint önkifejezés merész színkombinációkkal és a véletlenszerű felfedezés varázsával alkot. A homogenitásnak, egységességnek itt nincs esélye. A dolgok rendezetlen módon keverednek, és játékosan a változatosságot ünneplik kompromisszumtól mentesen és örömtelin. Minden színes, vidám, élénk, gondtalan, merész, kicsit őrült, játékos és spontán. A minták keveréke ugyanolyan szokatlan, mint az anyagok sokfélesége: a botanikai motívumok, a geometriai és a túlméretezett figurák, a vintage nyomatok, illusztratív kárpitok és az innovatívan újrahasznosított műanyagok frissítő és meglepő módon párosulnak.A környezet kreatív, sokoldalú, nem szokványos, illusztrált, virágos, mintás és élénk. Japanstyle szekció Külön figyelemre méltó volt a kiállítás Japanstyle szekciója, amely szokatlan anyagkombinációival, felületeivel szerkesztőségünket levette a lábáról! A japán kultúrából idén bőven töltekezhetett a közönség. Színekben az algaszínek (norizöld), a cseresznyevirág, a cseresznyefa vörösesbarna árnyalatai, az alumíniumszürke, a szénfekete, a yamabuki sárga és a khaki szilvaszín, felületekben a nori alga felületéhez hasonló préselt, fémesen csillogó tört felületek – különösen alumíniumból és papírból – hódítottak és vonultak végig a különböző szekciókon. A kiállítás kiemelt partnere India volt, akik egyedi kézműves technikáikkal készített textiljeikkel, fém és fonott áruival vonzották a látogatókat. A Mi Otthonunk kedvenc dizájnere Pravinsinh Solanki indiai formatervező volt, aki kézműves, ragasztás és illesztés nélküli fából faragott és hasított vállfáival lenyűgözött bennünket! Élmény volt a madarak inspirálta remekműveket kézbe vennünk!   {igallery id=4799|cid=1013|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}