A sztár és a dél fuvallata

Személyesen akart részt venni a Grace klinika sztárja, Ellen Pompeo Spanyolországbeli nyaralója téralakításában, ám végül egy forgatás miatt lakberendezőjével minden egyes lépést az interneten egyeztettek. A mediterrán térszervezésű, barátságos otthonnal Ellen tökéletesen elégedett. Mindez tipikus esete annak, amikor a lakberendező és a megrendelő is maximalista!

 

13

 

Aspanyol lankák között elterülő birtok káprázatosan szép, a villát körülöleli a tenger, aki járt már hasonló vidéken, tudja, hogy itt minden a természetről, az emberről, a vízről és a napfényről szól. Ám szépség ide vagy oda, Ellen Pompeónak, a Grace klinika nagysikerű sorozat főhősének éveken keresztül egy cseppnyi ideje nem volt arra, hogy újonnan vásárolt háza lakberendezésével foglalkozzon. Rábízhatta volna a tervezést egy belsőépítészre, aki kulcsrakész otthont varázsol neki, ám ő a professzionalizmus embere, soha nem hagyná, hogy bármi a tudta és beleegyezése nélkül történjen körülötte. Inkább várt két évet az átalakítással, majd tavaly, egy forgatást követően Martyn Lawrence világhírű belsőépítésszel elkezdték tervezni az álomotthont. Éppen csak kiválasztották a domináns színeket és a nappali bútorait, Ellen újabb munkát kapott, ezért végül Skype-on egyeztettek mindenről.

Kérésére hajlékony, elegáns formák, minőségi anyagok kerültek a házba, ahol az andalító dél és a varázslatos kelet ötvözete egészen sajátos módon jelenik meg. A múlt század elején épült villa térszervezése a klasszikus mediterráneumhoz igazodik: a helyiségek szeparáltak, minden világos, szellős és levegős. A stílus az anyaghasználatban is visszaköszön. Régi spanyol villákhoz hűen a tér centruma a nappali, ahonnan sugárszerűen nyílnak a helyiségek, és a boltívekkel szabdalt lépcső is innen fut fel az emeletre. A konyha átgondolt, praktikus, szellős. Egy ötletesen megválasztott bútordarab vagy kiegészítő karaktert adhat a helyiségnek. A nyitott polcrendszer a fekete-fehér vasúti pillanatképpel meglepő, de nagyon jól mutatnak együtt. A régi várkastélyokba beillő tömörfa étkezőasztal felett levegőbe nyúló ezüstözött csillárok az ugyancsak indiai tükörrel grandiózus hangulatot keltenek. A keleti motívumok az acélkékre hangolt hálószobában is folytatódnak.

 

Egy-egy szint egy-egy életérzés: míg lent a végtelenség öleli körül az embert, addig fent minden puha, meghitt. Egy ilyen otthonban biztosan örömét leli a megrendelő: legyen civil vagy világsztár…

A nappali teljes berendezését a színésznő álmodta meg. Úton-útfélen rajzolt, ha rábukkant egy szép tárgyra, lefotózta, ötletekkel, üzletek címével bombázta a tervezőt.
London egy autentikus, mexikói üzletében találta a szantálfa korpuszú kanapét, a kis, intarziás, körlapos asztalkát és a két karosszéket. Martyn Lawrence azt javasolta, hogy a finom bútorokat spékeljék meg egy picit durvább szövésű, sötétebb szőnyeggel, így az összhatás vagányabb, légiesebb, modernebb lesz.

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop