A hegycsúcsok vonzásában

Colorado világhírű síparadicsoma, Aspen tőszomszédságában épült ez a kétszintes ház egy környékbeli család számára, akik Aimee Conrardy építészt és belsőépítészt – a minden túlzásoktól mentes modern enteriőrök és a hétköznapi elegancia hívét – kérték föl a tervezésre és kivitelezésre.

Ennek az ízléses, ám látszólag szokványos Colorado állambeli amerikai ingatlannak különleges értéke a ház melletti környezetében rejlik, vonzerejét a szomszédos hegycsúcsoknak köszönheti. A ház közelében találhatóak ugyanis a világ talán leggyönyörűbb sípályái, mind közül a legismertebb Aspen, amely síelők ezreit vonzza évről évre, ahogy e ház lakóit is. A remek éttermek, menő butikok és a sok turista különleges multikulturális érzetet ad, ahol a síelésen mellett más szabadidős tevékenység, mint a hegymászás is nagyon kedvelt nyaranta.

Mivel Aimee Conrardy, a tervező nemcsak építész, de lakberendező is, szerette volna, ha megbízói teljesen rábízzák otthonuk megvalósítását. Ám itt más volt a helyzet, hiszen a tulajdonosoktól nemhogy távol áll a lakáskultúra világa, éppen ellenkezőleg, egy belsőépítészeti és bútorbolt, a Cathers Home Furniture + Interior Design tulajdonosai. Míg tehát házuk külsőjére vonatkozóan hagyták magukat meggyőzni az építész modern elképzeléseivel kapcsolatban, a lakás belsőjét nagyrészt saját maguk rendezték be, és csak néhány dologban kérték ki Aimee tanácsát.

A tervezésnél az építész kötve volt a környék szigorú városrendezési és építési szabályzataihoz is. Az előírások vonatkoztak az épület magasságára, és még az alapterület nagyságát is szabályozták. Bár a ház külső formája teljesen alkalmazkodik az előírásokhoz, a játékos tető modern külsőt kölcsönöz. Aimee a ház tervezése során arra is figyelt, hogy lakói a lehető legtöbb szobából maximálisan élvezhessék a gyönyörű panorámát, ugyanakkor minden helyiség megőrizze privát szféráját, még az utcafront felé eső részeken is. A földszinttel ellentétben az emeleten szintkülönbségek vannak, ezért a szülők és a felnőtt gyerekek hálószobái külön részlegekre kerültek a nagyobb intimitás kedvéért. Az egyik hálószobarész mellett egy kisebb park található, innen különösen szép kilátás nyílik a hegyekre. Minden hálószobának van egy kis terasza is, ekképp megnövelve a teret és a komfortérzetet. Az ablakok, különösen a hálószobákban, érdekes módon nem középre, hanem a sarkokba kerültek a szebb kilátás és a nagyobb intimitás érdekében. A ház tulajdonosai saját maguk is a környékről valósiak, a hegy mellett nőttek fel, szerintük van valami különös a levegőjében, amelyből erő, egészség és nyugalom sugárzik. Házuk berendezésénél kifejezetten olyan színekkel, anyagokkal szerettek dolgozni, amelyek a legjobban respektálják a természetet, és közvetlen környezetükhöz illeszkedve visszahívják a hegyvidék színeit és hangulatát. És valóban, a szürkék, feketék, fehérek váltak otthonuk meghatározó színeivé, amelyek Aimee-hez is közel állnak, aki a letisztult, nyugodt, kényelmes enteriőrök híve, szereti a túlzásoktól mentes klasszikus dizájnt és a modern lakberendezési elemeket.

Aimee Conrardy többszörösen díjazott építészbelsőépítész 2001-ben alapított irodája elsődleges fontosságúnak tartja, hogy megkönnyítse az otthon építésének folyamatát, és megrendelőik azonnal beleszeressenek otthonukba. A túlzásoktól mentes modern stílus feltétlen híve. ahegycsucsokvonzasaban portre
Aimee Conrardy
axisproductions.houzz.com

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop