A hangelnyelő Tektalan fagyapot

Új trend az építésben, hatékonyság a kivitelezésben
Indul az „Év háza” 2022 pályázat közönségszavazás
Svédek és olaszok a tapétatervezés élvonalában

Egy budapesti kosárlabdacsarnok kivitelezésének előkészítése során alapvetően két elengedhetetlen műszaki szempontot határoztak meg elérendő célként. Elsősorban olyan modern sportlétesítmény kialakítása volt a cél, amelynek belső környezete hozzásegíti a használókat a lehető legjobb teljesítmény eléréséhez, illetve megteremti a megfelelő akusztikai körülményeket.

ahangelnyelotektalan 720

Ha belegondolunk abba, hogy egy játékos hányszor pattogtatja a kosárlabdát egy edzés vagy mérkőzés alatt, máris egyértelművé válik, hogy nem megfelelő akusztikai anyagokkal felszerelt teremben nagyon könnyedén megfájdul az ember feje, de a zaj zavartságot vagy akár a közérzet romlását is okozhatja. Napjainkban az egyre növekvő minőségi elvárásoknak megfelelően egy sportcsarnokban elengedhetetlen a megfelelő hangtechnika telepítése, és ehhez kapcsolódóan a terek lehetőség szerint legkedvezőbb akusztikai tulajdonságainak kialakítása. A hangtisztasági fok, valamint az utórezgési idő (visszhangosság) előírásosnál gyengébb értékei nagymértékben rontják a pályát használók koncentrációs képességét, illetve zavarják a nézőket is.

Ezek súlyos problémák, amelyeket a Knauf Insulation legjobb akusztikai tulajdonságú anyaga, a Tektalan 037/2 termékek segítségével sikerült megelőzni. A Knauf Insulation Kft. által a Zalaegerszeg melletti gyárban előállított, építőipari és akusztikai célra alkalmazott fagyapot táblákat fém dübelekkel és önmetsző csavarokkal szerelték fel a mennyezetre. Az 50 mm vastagságú termék hangelnyelése kiemelkedő, így tökéletes volt erre a felhasználásra.

Az esztétika is rendkívül fontos szempont volt a termék kiválasztásánál, emiatt AK01-es élképzéssel (élletöréssel) láttuk el. A 600×1000 mm-es táblákat natúr fagyapot színben építették be, ennek köszönhetően esztétikus megjelenést és természetesen az elengedhetetlen akusztikai teljesítményt is biztosítják a felhasználók számára.

A Tektalan 037/2 A2 leírása
Homlokzatok, födémek, garázsok hőszigetelése, hőhidak kiküszöbölése, alulról hűlő födémek szigetelése, hanggátló szerkezetek, hangelnyelő burkolatok képzésére alkalmas. Hővezetési tényező – λ = kőzetgyapot réteg: 0,037 / fagyapot réteg: 0,090 W/m.K, tűzvédelmi osztály: A2-s1, d0.

Előnyei:

 • kiváló hőszigetelő képesség
 • kiemelkedő akusztikus jellemzők
 • alacsony páradiffúziós ellenállás
 • kiváló építésbiológiai tulajdonságokkal rendelkezik
 • ellenáll a mikroorganizmusoknak, rágcsálóknak,
 • kémiailag semleges – nem lép reakcióba a körülötte lévő anyagokkal
 • könnyen vágható a kívánt méretre és formára
 • mechanikai igénybevételekkel szemben rendkívül ellenálló
 • igény szerint átfesthető, RAL színekben rendelhető
 • kiváló idő- és időjárásállóság

 

heraklith logo

 

 

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop