A fehér ezer árnyalata

Innovatív kéménytechnika
Okostelefonról vezérelhető elektromos fűtés
Parkettalakk, a padló ékszere

Egy bordóra és narancsra festett kis panellakásnak adott új lehetőséget és új életet Évi, aki karakteres egyéniségével szép lassan minden zugot a saját ízlése szerint formált. A színes falakat fehérre festette, a modern bútorokat régire cserélte. Így kezdődik egy csodálatos átváltozás története.

Történetünk főhősét, Évit a főváros környékéről vidékre vonzotta a szerelem, oda, ahol István született és felnőtt. Közös életüket a férj panellakásában kezdték meg, amely a fehér árnyalataiért rajongó Évinek a legkevésbé sem tetszett. A kis lakásban ugyanis tüzes bordó és narancs uralkodott, modern berendezéssel.

Sorsszerű történés, hogy Évi hamarosan felfedezte magának a közelben lévő veszprémi piacot, amelyre először baráti invitálásra jutott el. Azóta minden vasárnap „törzsvendég”, ahogy fogalmaz, ez lett a szenvedélye, és az egyetlen luxusa. A piacon minden alkalommal csodás tárgyakkal gazdagodik, olyan régi, mások számára megunt, akár szemétként titulált tárgyakkal, amelyek számára értéket, igazi kincset jelentenek. Régi csészék, tányérok, üvegburák, tortatálak, lámpák, kalitkák, dísztárgyak, kisbútorok és megannyi csipke: mind-mind piacolt kincsek otthonában. A lakás átváltozása, átváltoztatása szép lassan, fokozatosan zajlott le. Kislányuk érkezésekor a háló- és egyben babaszoba kapott új ruhát, immár bézs falakkal, fehér bútorokkal, számos finom kiegészítővel, csipkével. Majd jött az étkező, ahová egy régi tálaló került, egyszerűen csak fehér alapozóval lefestve, a széleken kissé visszacsiszolva. A tálaló remek tároló- és egyben kiállítóhelyet nyújt a piacon vásárolt étkészleteknek. Évi a székeket is saját kezűleg kárpitozta át, hogy jobban illeszkedjenek az elképzeléséhez.

A nappali a kisfiuk érkezése előtt készült el, a falak végre itt is fehérek lettek, míg a modern bútor helyére a nagyszülőktől elhozott ajtó nélküli szekrény került, valamint a raklapból és ládából készített médiatároló. A polcokon sorakozó apróságokkal, képekkel, dísztárgyakkal végre a nappali is olyan lett, amilyennek elképzelték. A hálószoba összképe az új jövevény kiságyával, valamint a bonanza tálalóból lett babaszekrénnyel lett teljes. Évi az értékmentésben hisz, és abban, hogy kevés pénzből is lehet csodálatos dolgokat alkotni. A régi tárgyak lelkét, történetét a sajátjával gazdagítja tovább, különleges látásmóddal, kreativitással, és azzal a rajongással, amellyel feléjük fordul. Így születnek a megismételhetetlen tárgyak.

Szinte természetes, hogy a fotókon a lakás egy aktuális állapotot mutat, hiszen Évi szabadidejében szívesen alkot, így újabb és újabb szépségekkel gazdagítja otthonát. Boldogságának záloga csodás gyermekei mellett abban is rejlik, hogy férje, István engedékeny társa kibontakozásában, és ahogyan Évit, úgy a romantikus stílust is megszerette.

bardoczeva.blogspot.hu blogjában olvashatunk alkotásairól, gondolatairól.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz!

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop