A bohém sikk szellemében

A takarékos megoldásokban gondolkodó brazil-francia belsőépítész, Flavia de Mello, egy háromfős család részére újított fel Tel-Aviv jó nevű kerületében egy háromszintes lakást. A megrendelők kérése az volt, hogy kissé franciás hangulat jusson érvényre, mégis tökéletes harmóniában legyen a kerülettel, a bohém sikk vezérfonala mentén.

abohemsikkszellemeben 720

Flavia de Mello, a gyerekkorában francia szülők által örökbefogadott brazil származású belsőépítész immár tíz éve, normandiai nyaralók dekorálásával kezdte karrierjét, majd apránként egyre több nemzetközi megrendelést is bevállalt. A megbízók a Tel-avivi otthonuk felújítása előtt már megismerték őt, néhány évvel ezelőtt Deauville- i nyaralójuk teljes körű belsőépítészeti átalakításával bízták meg. Elégedettségüket jól példázza, hogy amikor a család Izraelben vásárolt egy háromemeletes lakást, annak felújítását is Flavio-ra bízták, aminek ő örömmel eleget tett.

A három szintet egy egyedi, felújított lépcsőház köti össze, amely gyönyörű, kovácsoltvas korlátaival királyi darabja a lakásnak, és a lakberendező keze munkáját dicséri. A tulajdonos házaspár nagyon szeret családtagokat és vendégeket fogadni, akik ilyenkor előkelő helyet élveznek az alsó szinten. Bármennyire is hihetetlen, a hangulatos, ám kevésbé világos teljes alsó szintet kizárólag vendégfogadására tartják fenn: a hálószobával, öltözővel, nappalival és egy luxus fürdőszobával ellátott helyiségben a hamisítatlanul franciás üvegablakok a szobák közti tágasságérzetet növelik. A földszinten található konyhát viszonylag kevés költségből modernizálták: az eredeti sötét konyhabútorokat speciális festékkel átfestették tört fehérre. A konyha mellett foglal helyet a viszonylag szűkös méretű nappali, amely nem a család fő tartózkodási helye, hiszen Tel Avivban az emberek a tizenkettőből tíz hónapot szinte a szabadban tartózkodnak, ezzel magyarázható, hogy mindössze egyetlen kanapé, két fotel és egy televízió van benne. A tulajdonosok több macskát is tartanak, ezért a lakberendező a bőrkanapé mellett tette le a voksát, mert ellenállóbb a textilnél. A bézs tónusok harmóniája visszaköszön a törtfehér falakon, a lenvászon függönyökön, amit egy kevés kis kék színfolt egészít ki, felfelbukkanva az egész házban.

A lakás legfőbb attrakciója a helyi színekbe, kékbe és fehérbe öltöztetett terasz, amely egyenesen a nappaliból nyílik, és igazi oázis a város szívében. A háziasszony vágya valósult meg ezzel a romantikus, kellemes térrel, ahol akár a férjével, akár barátaikkal nyugodtan megpihenhetnek, vacsorázgathatnak. Okosan vegyülnek itt is a különböző stílusok és anyagok: vas, beton, bambusz és rattan, visszahívva a tenger és a város színeit.

  

Flávia de Mello belsőépítészetében mindig felfedezni a belső terekhez és a tulajdonosok ízléséhez legjobban illő légkört, s hogy a harmonikus, barátságos enteriőr kialakítása érdekében képes irányt szabni megbízói vágyainak.

abohemsikkszellemeben portre

Flávia de Mello
enteriőrtervező


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop