A blogger örömkertje

E havi rovatunk elkészítéséhez Svédországba ruccantunk át kerti inspirációért – Charlotte, a kreatív kertészblogger, aki számára a kertészkedés valódi feltöltődést jelent, időről időre megmutatja a nagyvilágnak, hogy épp mit „művel” a kertben. Magazinunk olvasóinak is küldött néhány csodaszép fotót, egyúttal klassz tippeket is.

 

10

 

Charlotte a svéd Sundsvall városában él családjával, férjével és két tinédzser gyermekével, egy 1886-ban épült, felújított házban. Kommunikációval foglalkozik, és jelenleg egy kertészeti vállalkozáson is munkálkodik. Imád kertészkedni, megbabonázzák a színek, a formák és úgy általában a dizájn. Blogját két és fél évvel ezelőtt azért indította, hogy az internet segítségével kifejezhesse a kertészkedés iránti elkötelezettségét, másrészt így kapcsolatot teremthet más kertbolondokkal. Blogján keresztül egy kertészeti évet mutat be, hónapról hónapra, hétről hétre követve a változást és az apró, kreatív ötleteket. Charlotte számára azonban az a legfontosabb, hogy mindig örömét lelje a kerti tevékenységben, akár egy új ágyást készít, ás, vagy épp gyomlál a kertben. Fontosnak tartja, hogy ne támasszunk túl magas követelményeket magunkkal szemben, inkább csak azt tegyük, ami nekünk is kellemes, amitől „kivirágzik” a lelkünk.

A fém szűrőedényt nem csak saláta mosásához használhatjuk, készülhet belőle szemet gyönyörködtető virágtartó is. A növényeket ültessük egy műanyag edénybe, majd helyezzük a tésztaszűrőbe. Stabil gyertyatartóra rögzítsük!

Amikor a virágok a legszebben pompáznak, vágjunk le néhány virágfejet, és helyezzük őket vízzel teli tányérba. Ez olyan egyszerűen kivitelezhető dekoráció, hogy a gyerekek is segítségünkre lehetnek az elkészítésében.

“A kertészkedés felér egy wellness hétvégével”

Kössünk tarka nyári csokrot különféle virágokból és zöld levelekből. Vágjuk le a növények száráról azokat a leveleket, amelyek a vízbe érnek, így a víz tovább marad friss, és mi is hosszabb ideig csodálhatjuk a csokrot.

A konyhakertben virágok, zöldségek és fűszer-, valamint gyógynövények sorakoznak kisebb-nagyobb cserepekben és edényekben. A mángold Charlotte egyik kedvenc zöldsége, dekoráláshoz is gyakran használja.

Milda cica Charlotte állandó „asszisztense”, nagyon szeret gazdája közelében lenni kertészkedés közben, legyen az akár ásás, locsolás, vagy épp a virágok csokorba szedése.

A víz nemcsak szép látvány a kertben, a madarak, cicák szomjoltója is. Három, különböző magasságban elhelyezett vízzel teli tállal stilizált vízesést készíthetünk.

rózsa

Egyszerű, ám annál szebb asztali dekoráció egy cserépnyi rózsacsokor. A cserepet töltsük meg nedves oázissal, majd ebbe tűzzük bele a frissen vágott rózsákat, lehetőleg minél mélyebbre. A cserepet később meg is nedvesíthetjük, hogy tovább maradjon friss a virág.

napraforgó

A napraforgó Charlotte egyik kedvenc virága, többféle színben és fajtában felbukkan konyhakertjében. Mind a magas, mind az alacsonyra növo változatok mutatósak vázába téve, egy kis plusz napfényt, vidámságot lophatunk be velük otthonunkba.

textildekoráció

Díszítéshez bátran használjunk színes szalvétákat, egy szép üvegpohárba vagy kehelybe rendezgetve. Még jobb, ha a szalvéta textilből készült, és az sem baj, ha csak tépjük, és nincs szépen elvarrva az anyag. A mosáskor keletkező foszlás csak még rusztikusabbá teszi.

csendélet

Különféle gyümölcsök, zöldségek, növények és virágok felhasználásával romantikus csendéletet készíthetünk az asztalra. Meglepő, milyen szép egymás mellett a fokhagyma és a rózsa. A kompozíció színeit lehetoleg igazítsuk a teríték árnyalatához.

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop