A belváros csendje

Ha hisszük azt, hogy élet nehézségei inkább szolgálják, mintsem gátolják fejlődésünket, akkor megértjük, hogy otthonunknak milyen nagy szerepe van a mindennapokban. Szükségünk van egy menedékre, ami hol inspirál, hol feltölt bennünket, s így felértékelődik, ha életterünk személyiségünknek, aktuális állapotunknak megfelelő.

abelvaroscsendje 720

Különösen a járvány okozta kényszerű otthonlét ideje alatt sokan megtapasztalták, milyen nagy szükség is van egy komplex, jól funkcionáló életérre, s talán sokan csak most ébredtek rá, hogy otthonuk kialakítása személyiségüknek, aktuális állapotuknak nem igazán megfelelő.

Vendéglátóinknak, Emesének és Istvánnak azonban tudatosságuknak köszönhetően sikerült olyan otthont találniuk, amely bár a nyüzsgő főváros közepén van, mégis csendet és nyugalmat kínál. Igaz, nem is bízták a véletlenre, épp ellenkezőleg: a lakásvásárlás helyszínéül a külső kerületek helyett a belvárost célozták meg, hogy saját és tinédzser korú gyermekeik elkövetkező tíz évét megkönnyítsék, gyermekeik önállósodását elősegítsék. Így találtak rá arra a tetőtéri lakásra, amelynek óriási tetőterasza egész évben olyan bónusz, amelyre legmerészebb álmaikban sem gondoltak. Szerencséjüket növelte az is, hogy az újonnan kiépített lakás burkolatainak kiválasztásába, a lakás stílusába, színvilágába is beleszólhattak. Olyan atmoszférát kívántak megteremteni, amely sallangmentességével, letisztultságával, eleganciájával nyújt harmóniát és nyugalmat számukra. Kerülték a harsányságot, a kontrasztokat, az erős hatásokat, ennek érdekében otthonuk színvilágát világos árnyalatokkal igyekeztek megalapozni, amelyeknek köszönhetően a beömlő természetes fény optikailag is növel a térérzeten. Finom megoldást nyújt a halszálkamintás burkolat, amellyel még a nappaliban lévő töréseket is sikerült vizuálisan elrejteni. Mélyebb tónusokat csak az otthon intimebb részeibe terveztek, így került a nagyméretű, mélykék fali lap a fürdőszobába, amelynek színe a konyha falán, míg chevron mintája a nappali burkolatán köszön vissza. Ugyan a beköltözésre némileg várniuk kellett, de az élet kompenzálta őket azzal, hogy kérdéseikre és céljaikra megkapták a legtökéletesebb választ.

  

Hiszem és vallom, hogy mindenki megérdemel egy olyant otthont, amelyben menedéket talál önmaga számára. Lakberendezőként ez vezérli munkámat.

harmoniabanazegyedullettel portre

Vinkovics Zsuzsa
lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop