A Balaton bűvöletében

Jó beosztású, élhető otthont kért a belsőépítésztől a megrendelő a Balaton-parti társasház tetőtéri penthouse lakásában. No meg azt, hogy a tó különleges, semmihez sem hasonlítható kékeszöld színei vegyék körül.

balatonbuvoleteben 720

Ágoston Kata belsőépítész könnyedén és örömmel teljesítette a kéréseket. Télen látott neki a munkának, és húsvétra el is készült a valóban különleges és nagyon is élhető otthon, kilátással a tóra.

– Szinte a vízparton alakítottak ki egy kellemes üdülőövezetet, kétszintes társasházakkal, ennek egyike a 82 négyzetméteres panorámás vízparti penthouse. Különlegessége az 51 négyzetméteres terasz, amely körülöleli a lakást, ahol két hálószoba, két fürdőszoba, egy gyerekszoba, egy kis éléskamra, és egy nagy térben egybe nyitott konyha, nappali és étkező található. Szeretem azokat a munkákat, ahol nemcsak belsőépítészként, hanem kivitelezőként és tervezőként is dolgozhatom. Ezúttal így történt. Szeretek fával dolgozni, s nem bánom azt sem, ha – mint ezúttal – valamit készen vásárolunk meg, de átalakíthatom. Így volt ez a konyhabútorral is, a szekrények egy részét Balaton-zöldre festettük, a konyhapultot pedig teakfával burkoltuk, ami megjelent az étkező-, és a szervizasztal esetében is.

Kata a ház színeit Balaton-zölddel és a lila különböző árnyalataival tervezte, hasonlóan a tó fölötti ég változásaihoz. – Szeretek újrahasznosított faanyaggal dolgozni, ez környezetvédelmi szempontból is példamutató. Ilyen például a lila hálóban a magas, rattan berakásos komód. Ez a helyiség élhető méretű, se nem nagy, se nem túl kicsi. Az ággyal szemben kényelmesen elfért még a saját tervezésű gardróbszekrény és a médiafal. Nagy kihívás volt az egybefüggő térben kialakított konyha, étkező, nappali együttese.

– A berendezés és a színek harmóniáját a Balaton ihlette, és szívesen alkalmaztam a fehéret is, amely engedte, hogy a többi színnel összhangban legyen. A konyharész egyik szépsége az antracit szürke kőberakás – amely a szemközti tópart hegyeit idézi –, több irányból megvilágítva attraktív eleme a térnek. Előtte a mozgatható zsúrasztal a társasági élet kelléke, a kis asztal pedig az egyik kedvencem, egyedi tervezésű. Különlegessége, hogy az éléből háromszögben levágott részt valódi ezüst lappal burkoltuk, amely csodás harmóniában él együtt a fával.

– Egyedi tervezés a lila fürdőszoba különlegessége, a kőrisfa mosdó. Nem találtam sem megfelelő méretű, sem megfelelő küllemű mosdót, ezért jutottam erre a megoldásra, amely bár szokatlan, ám nagyon is használható. A titok csupán annyi, hogy úgynevezett nano lakkal kell bevonni a fát, amely így vízálló lesz. Ennek a helyiségnek van még egy különlegessége, a tavat megidéző 3D-s bézs hullámcsempe, valamint a lila üvegmozaik burkolat, amely nemcsak a mosdó fölött jelenik meg, de visszaköszön a toalett tartály hátfalán is.

Egy vízparti ház azonban mit sem ér, ha nem látunk rá a tóra. A penthouse északi falát gyakorlatilag üveg helyettesíti, széles ajtókkal a teraszra, de nem fukarkodtak az üveggel más oldalakon sem. Így szinte minden irányból kilátás nyílik a környezetre, a körbefutó teraszra, ahol a lakók a nap járásától függően élvezhetik a napsütést vagy a kellemesen hűs árnyékot.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop